directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

SI portarà la Mesa del Parlament al TC perquè considera que 'impedeix' que defensin projectes de llei

Tena assegura que la Mesa aplica 'una mena d'il·legalització' a Solidaritat i tem 'altres represàlies' · Considera que és 'un òrgan polític al servei dels interessos de CiU'

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

'Estan convertint el Parlament de Catalunya en les Corts Valencianes o el Parlament de Bielorrússia'. El diputat de SI, Alfons López Tena, ha denunciat amb aquestes paraules que la Mesa del Parlament els aplica una severa censura a les seves iniciatives. Per Tena, el fet de no donar peu al tràmit d'algunes de les seves proposicions de llei està fent efectiva 'una mena d'il·legalització' cap als diputats del seu grup. Per això, SI intentarà posar-hi remei portant 'la Mesa del parlament davant el Tribunal Constitucional [espanyol]' i denunciant que està 'impedint que els diputats de Solidaritat puguin exercir les funcions que els correspon com a diputats, defensar i presentar proposicions de llei'.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons Tena, el comportament de la Mesa del Parlament no és gratuït. El fet que aquest dimarts al matí hagi decidit tramitar en el proper Ple 'només tres de les disset' proposicions de llei que s'han tractat i que cap d'elles sigui de SI, demostra que aquest organisme s'està convertint en 'un òrgan polític al servei dels interessos de CiU'. El cas és que l'òrgan ha 'tombat' les proposicions de llei que havien presentat, tres de les quals eren sobre el reconeixement del Penedès com a demarcació veguerial, sobre la dació en pagament de l'habitatge personal o familiar hipotecat amb alliberament del deute pendent garantit amb hipoteca i sobre la convocatòria de consultes populars per via no de referèndum.   
 
Les altres quatre proposicions que han quedat fora fan referència a la proposició de llei de modificació de la uniformitat dels agents del cos de mossos d'esquadra destinats a la regió policial del Pirineu occidental, ABP Ripollès, ABP Berguedà i ABP Solsonès; la proposició de llei per dotar els agents de la policia de la Generalitat d'armilles interiors individuals de protecció balística i antiganivet i guants antitall i antipunxada; la proposició de llei per adoptar el codi Europeu d'ètica de la policia per a la policia de Catalunya i la proposició de llei per anul·lar la subvenció a ENDESA atorgada pel govern en funcions de la Generalitat de Catalunya en acord de govern de 30 de novembre de 2010. Aquesta darrera, si bé ja havia estat admesa a tràmit, aquest dimarts la Mesa ha reconsiderat la seva decisió i l'ha revocat. 'Quina inspiració divina li ha vingut a la Mesa per regalar a ENDESA sis milions d'euros', s'ha preguntat Tena.  
 
'És per això que acudim al TC', ha sentenciat molest per l'actitud de la Mesa. A més, Tena tem que properament sortiran a la llum 'altres represàlies' contra SI que, 'com no s'han comunicat oficialment', ha preferit obviar de moment.  
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
27 d'abril de 2011, 21.22 h

#12 Hauras de quedar-te amb la pregunta a l'aire perque obviament ERC no ha fet ni fara cap accio d'aquest tipus, si ho hagues fet, de bon segur no haguessin marxat un munt d'independentistes per fotre'l.
El mes trist es que sembli que Catalunya sigui una cosa securdaria, per tu i els teus el primer es el partit, es per aixo, que feu un discurs ple de resentiment i buscant les pessigolles, a veure quina pedra es pot llençar al cap de qui si en fa alguna cosa. Es molt trist, per mi el primer es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Josep-Lluís fletxa Barcelona
27 d'abril de 2011, 18.06 h

...Fum, fum, fum. I no és Nadal!!!

Que continuï l'espectacle!... més focs d'artifici!!! .... molt soroll i cap contingut. Com sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
euro fletxa LA PRESIDENTA DE LA MESA DEL PARLAMENT...ES UNA BRUIXA LLETJA I DOLENTA
27 d'abril de 2011, 17.33 h

Volia dir punt de mira, no puny. He picat una tecla per un altre. ho sento.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
euro fletxa LA PRESIDENTA DE LA MESA DEL PARLAMENT...ES UNA BRUIXA LLETJA I DOLENTA
27 d'abril de 2011, 17.26 h

#12 Pepet, picant el ratolí molt depresa, t'he possat dos punts positius, només per que has dit qué, si ho hagués fet ERC, ara seria al puny de mira.
Peró un no pot dir que una cosa no es pot fer, sense dir el qué faries tú.
Diguen's que faries, argumenta, dona la teva opinió sobre el qué s'ha de fer, i no et limitis a dir que no està be.
Qualsevol persona a Catalunya, per a molt independentista que sigui, avui en dia, si té la desgràcia d'anar a judici pel que sigui, i perd el judi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
euro fletxa LA PRESIDENTA DE LA MESA DEL PARLAMENT...ES UNA BRUIXA LLETJA I DOLENTA
27 d'abril de 2011, 17.09 h

#12 Pepet, en una cosa et dono la raó, si aixó de portar la mesa del parlament, al TC, ho hagués fet ERC, ja serien tots al fossar dels lleons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
27 d'abril de 2011, 17.03 h

#12 Quina alternativa proposes? Vestir-nos tots plegats de fada? A tu et sembla bé el bloqueig antireglamentari de proposicions de llei? O només et va bé si s'aplica a uns i no als altres? Saps la diferència entre estar legitimat per una cosa o estar facultat per?

Pobra Catalunya, si t'ha de defensar gent tan mesquina i destructiva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pepet fletxa Barcelona
27 d'abril de 2011, 14.06 h

#11 #10 Podeu buscar les justificacions que vulgueu (i veig que de ben segur que les trobareu), però deixeu-me ser malpensat i creure que si aquest moviment l'hagués fet ERC, RCat o les CUP, avui les tribunes digitals i presencials de SI carregarien amb força contra aquests partits per utilitzar una eina espanyola contra el Parlament de Catalunya.

Perquè per a mi, i malgrat totes les excuses que es vulguin donar, continua sent un acte d'incoherència gros com un temple.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
euro fletxa LA PRESIDENTA DE LA MESA DEL PARLAMENT...ES UNA BRUIXA LLETJA I DOLENTA
27 d'abril de 2011, 12.35 h

#9
La incoherència es la que va fer en mas quan, estant a l'oposició s'en va anar a la moncloa a pactar rebaixar l'estatut amb en zp, i va demanar que votessin que si.
I quan despres de la sentència del TC, va anar a fer el fantasme a la manifestació del 10-J, i el 11-J, ja se li havia oblidat, nomes perque ja es veia president.
Perqué despres ha callat i ha demostrat qué ha acceptat la sentència, i continua obeint les ordres de madrid.
Per tant, s'ha de jugar amb les seves cartes, a ve... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
27 d'abril de 2011, 12.35 h

#9 Un texte fora de contexte es converteix es pretexte. Aixo ho fan molt a intereconomia, no se pas quins sons els teus criteris politics.
Esta clar que qualsevol llei, sigui la que sigui que vingui d'ecspaña no en te cap de legitimitat, pero, i ja que, tenim un parlament i uns politics que li otorguen i donen molt de poder i ja que no ens permeten fer la nostra feina i fer realitat el nostre discurs sent coherents amb els nostres principis, haurem de fer servir les lleis que predominen i les ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pepet fletxa Barcelona
27 d'abril de 2011, 11.53 h

#7 Hi ha una cosa que es diu coherència (una cosa que SI, per cert, ha reclamat reiteradament a tots els partits) que t'obliga a ser fidel al teu discurs.

Encara recordo unes paraules d'en López Tena en què declarava que el Tribunal Constitucional espanyol no estava legitimat per a sentenciar sobre els afers que afectessin a Catalunya. A no ser que aquestes paraules fossin pura proclama política buida de cap més contingut que no fos encendre els ànims, entenc que aquesta legitimitat no ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.