directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Lluís Llach, Joel Joan i Àlex Casanovas donen suport a la Conferència per l'Estat propi

Se celebrarà el proper dissabte al Palau de Congressos · Vol aplegar el sobiranisme per marcar el full de ruta cap a la independència

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 21 vots )
carregant Carregant

El cantautor Lluís Llach i els actors Joel Joan i Àlex Casanovas han escenificat el seu suport a la Conferència Nacional per l'Estat propi que se celebrarà aquest dissabte al Palau de Congressos de Barcelona. Llach, Joan i Casanovas han signat el manifest de suport i han convidat la ciutadania a participar en la Conferència. "Em sembla que estem passant un moment d'inflexió reflexiva i a Catalunya ens hem qüestionar on som, on volem anar i quins camins volem prendre ja que el mapa de carreteres s'ha aclarit d'una manera tan evident en la nostra relació amb Espanya", ha dit Lluis Llach. Nascuda arran del final del procés de les consultes sobre la independència, la Conferència vol crear una Assemblea Nacional Catalana per marcar el full de ruta cap a l'Estat propi. El punt de partida és la Conferència d'aquest dissabte, amb més de 200 personalitats confirmades i més de 1.500 participants inscrits.
lluís llach, joel joan, àlex casanovas, conferència per l'estat propi
Comparteix
   


Etiquetes
La societat com a guia dels 'polítics despistats'
'Els països quan són països de veritat tenen cos i ànima, em sembla que el cos el tenim apallissat des de fa un temps i amb el que ha passat els últims deu anys l'ànima la tenim molt confosa i molt descol·locada', ha dit Lluis Llach per explicar el seu suport a la Conferència Nacional per l'Estat propi, convocada pel pròxim 30 d'abril.

'Em sembla que estem passant un moment d'inflexió reflexiva i a Catalunya ens hem qüestionar on som, on volem anar i quins camins volem prendre ja que el mapa de carreteres s'ha aclarit d'una manera tan evident en la nostra relació amb Espanya', ha afegit el cantautor.

Segons Llach, l'Assemblea Nacional Catalana 'pretén ser una plataforma transversal que animi, faci camí i netegi esbarzers, un projecte global on gent de diferents pensaments però que vegin la necessitat d'un estat propi vagi junta'.

'En un moment en què els partits polítics estan molt despistats i estan intentant reestructurar-se alguns de fracassos dolorosos, altres d'incerteses polítiques i altres fins i tot de l'arribada al poder, crec que és bo que hi hagi un moviment de pensament i funcionament transversal que vagi fent camí des de la societat civil aprofitant totes les forces col·lectives que s'han anat generant aquests anys i que són evidents', ha assegurat Llach. 'És un camí claríssim i molt necessari', ha sentenciat.

Joel Joan: 'Tenir l'estat en contra ens és inviable'
Per la seva banda, Joel Joan ha advertit que 'estem en un punt d'inflexió' perquè 'fins ara la nació catalana es podia permetre tenir un estat en contra i sortir-se'n perquè l'empenta del poble ha estat sempre gran'. 'Amb els temps històrics que ens ha tocat viure, amb la crisi absoluta i la falta de respecte cap als nostres sentiments nacionals per part de l'estat espanyol, tenir l'estat en contra ens és inviable', ha dit Joel Joan. 'Necessitem un estat nou, una eina nova per treballar, per ser més lliures, perquè hi càpiguen les nostres emocions sense anar en contra de cap altre estat del món', ha afegit.

Àlex Casanovas: 'Ens estan obligant a exigir anar sols'
Àlex Casanovas ha recordat tot el procés de l'Estatut i ha dit que els temps actuals 'permeten que amb diàleg determinades autonomies tinguin més autogovern'. 'Si això no t'ho deixen fer dins les regles del joc, s'han de continuar forçant fins que s'aconsegueixi', ha assegurat. 'Tens la sensació que t'estan obligant a exigir que et deixin anar sol', ha conclòs l'actor.

També han signat el manifest Ferran Aïsa, Antoni Albà, Víctor Alexandre, Laura Almerich, Jaume Arnella, Jordi Bilbeny, Martí Boada, Alfred Bosch, Jaume Cabré, Assumpció Cantalozella, Jaume Comas, Armand de Fluvià, Ester Formosa, Feliu Formosa, Patrícia Gabancho, Lluís Gavaldà, Julià de Jòdar, Quim Masferrer, Jaume Pla i Pladevall, Pere Planella, Francesc Ribera 'Titot', Maria Mercè Roca, Isabel-Clara Simó, Andreu Solsona i Josep Tero.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
pasbort fletxa Vila-real
27 d'abril de 2011, 11.48 h

Francament, ho veieu com PERSONES DIGNES ENCARA EN QUEDEN? i rehòstia quina capacitat de RECAPACITAR que tenen.també VOLIA DIR que al Món es necessita una altra REVOLUCIO i aquesta la deixarem que la fatgen els RICS CONTRA REQUETESUPEREXPLOTADORS? ells tenen més capacitat i o faran bé, que si ho tenen que fer els POBRES no guanyarà res ningú sino els nous REQUETESUPEREXPLOTADORS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
atlasac fletxa Vila-real
27 d'abril de 2011, 11.29 h

Anem per plans,tenim que posar-nos fins al mig de l´òs, que els INDEPENDENTS SOM INDIVIDUALMENT,que si ens reunim es per a tenir més força, de moment ho tinc que reconeixer-ho els més sincers SON aquests del SI, però d´alguna manera els IDEALS dels INDEPEDENTISTES deurien de saberho en totes les llars, per a que elles es interrogassen,si volen que siguem esclaus dels CASTELLANS si VOLEN que els catalans desapareguen, si ja els va bé l´ESCLAVITUT que pateixen, o que A. D. G.Tindran una ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Lluís fletxa Monistrol de Montserrat
27 d'abril de 2011, 10.04 h

Els grans canvis en la història els lidera sempre la societat civil, mai els polítics que la representen. I Cataluya no és pas una excepció. Per tant, no ens pensessim pas que els nostres polítics són diferents als dels altres països. Els hem d'empenyer perquè es vegin obligats a fer la voluntat del poble, els hem d'anar conduint pel camí que el poble decideixi, i ben cer que ja s'està fent. Ells no prendran la iniciativa, per això m'agrada molt l'expressió de "polítics despistats"... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Salva fletxa Països Catalans
27 d'abril de 2011, 08.51 h

#1 Em sap molt greu dir-t'ho Pantinet però pixes fora de test totalment... confons les coses o bé ets un anarquista, no ho sé... segurament tenim els polítics que ens mereixem, no perquè siguin tots com tu dius, si no perquè la majoria de la gent els ha votat... se'n diu Democràcia.
Tens raó en una cosa, és molt positiu que surtin iniciatives privades com aquesta... però al final la independència només ens pot arribar a través d'un procés polític, liderat per polítics... com se ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
27 d'abril de 2011, 08.38 h

Aquí tenim una proba més de que els polítics catalans son uns inutils de cara a l'indepedència de Catalunya. El Cesar Mora de Arenys de Munt, Omnium Cultural Nosaltres Dicidim i ara Lluis, Alex i Jöel resulta que han fet molt més que els quatre BOTIFLERS que viuen com a reis a la nostra esquena. Cotxes oficials i xofers, Viatges de avió amb clase de luxe, Sous que son l'enveja de Metges i Científics, Dietes, Vises OR, i poden faltar al seu lloc de Treball (dic treball per dir-ne alguna ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.