directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas veu en l'economia catalana 'molts signes que conviden a l'optimisme'

Esperona a associar el país a activitats de futur · Assegura que, com a president, estarà al costat dels projectes d'excel·lència

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha llençat un missatge d'optimisme aquesta tarda tot visitant l'empresa UTC Fire and Security, que té a Esplugues de Llobregat un centre de desenvolupament de noves tecnologies contra incendis punter al món. Mas ha assegurat que, com a país, cal que s'associï Catalunya a 'activitats que signifiquen futur'. Amb tot, ha matisat que 'això no vol dir que tot el que hagi de fer Catalunya en els propers anys ha de ser alta tecnologia'. Tot i això, com a president, s'ha compromès a estar al costat dels projectes d'excel·lència, ha promès. I ha assegurat que, a pesar de la crisi, 'hi ha molts signes en el país que conviden a un optimisme tocant de peus a terra'.
artur mas, innovació, economia
Comparteix
   


Etiquetes
Mas reitera que Catalunya té bones opcions per sortir de la crisi de la mà de la innovació
Ha insistit d'aquesta manera en un missatge que ja havia llançat en anteriors visites al territori com, quan fa unes setmanes, va visitar l'Institut de Ciències Fotòniques del campus de la UPC a Castelldefels: Catalunya té bones opcions per sortir de la crisi de la mà de la innovació. 'Aquest tipus d'inversions són les que val la pena subratllar a nivell de país', ha dit aquesta tarda Mas. 'Ens cal a nivell de país anar associats a tot aquest tipus d'activitats que signifiquen futur', ha reiterat, tot matisant, però, que 'això no vol dir que tot el que hagi de fer Catalunya en els propers anys ha de ser alta tecnologia'.

Mas: 'Com a president vull estar a prop d'aquelles coses que signifiquen signes de futur'
Ho ha dit després de visitar la seu que UTC Fire and Security té a Esplugues de Llobregat (el Baix Llobregat). Aquesta empresa pertany al conglomerat UTC, una multinacional nord-americana que també té firmes com Otis (que produeix ascensors) o Pratt and Whitney (que fa motors d'avió). El 2009, UTC Fire and Security havia de decidir on ubicava un centre d'excel·lència per al desenvolupament d'equips de detecció d'incendis de tecnologia puntera, i Catalunya competia amb Canadà i Sud-Àfrica, ha recordat el director a la Península Ibèrica de la companyia, Stephane Cochard.

Amb l'ajuda d'ACC1Ó, l'agència de suport a la competitivitat de l'empresa catalana de la Generalitat, UTC Fire and Security va acabar optant per Catalunya. A Esplugues hi ha produït, entre d'altres, l'única central de detecció d'incendis que hi ha al món dissenyada en català. El centre d'excel·lència ha suposat una inversió de 4 milions d'euros. En els últims quatre anys, a més, s'ha triplicat el nombre d'enginyers que hi treballen, tot passant dels 15 inicials als 67 d'ara. 'Gràcies per confiar en Catalunya', ha agraït Mas en anglès. 'No ens oblideu i seguiu invertint a Catalunya, on sempre sereu benvinguts', ha afegit.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.