directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

Campanya per a fer dimitir Samaranch de la Presidència d'Honor del Comitè Olímpic Internacional

Els impulsors consideren que un exfalangista no pot presidir el moviment olímpic

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Avui s'ha posat en marxa la campanya Democracy & Dignity in Sport que pretén que l'actual president honorari del Comitè Olímpic Internacional, Juan Antonio Samaranch, sigui rellevat del càrrec perquè el seu passat falangista és incompatible amb els valors olímpics. Els internautes poden adherir-se a la campanya, que raona: 'Des de la seva fundació l’any 1894, el Moviment Olímpic no ha deixat d’insistir en la necessitat que l’esport fos vist com una gran activitat disseminadora de valors ètics i democràtics arreu del món'. Contràriament, Juan Antonio Samaranch 'té un passat feixista i de clara col·laboració amb el règim totalitari del general Francisco Franco a l’Estat espanyol', fet que 'fa del tot incompatible i incongruent que el sr. Samaranch pugui continuar ostentant el càrrec'.
samaranch, franquisme, coi, olimpisme, braç alçat
Comparteix
   

El manifest recorda que els documents fundacionals i de principis del COI 'inclouen els valors de la germanor, la llibertat i la igualtat entre les comunitats humanes', i que la Carta Olímpica, en la seva versió promulgada el 7 de juliol de 2007, afirma que l’esport ha de ser un mitjà per promoure una 'societat pacífica preocupada per la preservació de la dignitat humana'.

Samaranch va militar a la Falange des de jove, entre 1955 i 1964 fou regidor d'esports de l'ajuntament de Barcelona i de 1964 a 1977 fou procurador a les Corts franquistes. També va ser seleccionador estatal d'hoquei sobre patins durant el règim franquista i, posteriorment, president de la federació espanyola d'aquest esport, del comitè olímpic estatal (1967-70) i de la Diputació de Barcelona (1973-77). Contràriament, la biografia oficial que apareix a la web del COI omet qualsevol vinculació amb el règim totalitari de Franco.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Sílvia fletxa Amer
20 de juny de 2009, 10.18 h

En Quim té raó, val la pena com a exemple. També diria que es fa necessari per defensar el que pugui quedar del moviment olímpic. Moviment al que és evident li manquen i li en sobren moltes coses. Per algun lloc s'ha de començar a reclamar el compromís que té l'olimpisme i la seva organització internacional com a instrument i presentació pública, oi?

Jordi i Andreu, ja sé que ho dieu en to despectiu, això d'il·luminats. Jo més aviat diria que gràcies que hi ha persones que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC.
13 de juny de 2009, 20.05 h

Esclar que vl la pena fer-lo fora, encara que sigui perquè els fatxes prenguin nota.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 de juny de 2009, 11.59 h

I jo afageixo: Ara us en recordeu d'això???. Ja no val la pena. Qualsevol dia d'aquests, ja tombarà el coll per llei natural. Convergeixo amb l'Andreu, aquests que han promogut això no solament són uns il·luminats, sinó que més a més, fan un ridícul aclaparador.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de juny de 2009, 13.23 h

Si au! No el van fotre fora quan era president del COI i ho aconseguiran ara que ja està delicat de salut! Realment val la pena malgastar esforços en això?



Qui són els il·luminats que impulsen aquest manifest?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.