directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Iniciativa Internacionalista es converteix en tercera força a Euskadi després del recompte definitiu

En algunes Juntes Electorals s'està impedint la revisió del vot nul

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Després del recompte oficial de vots efectuat aquest dimecres, Iniciativa Internacionalista es converteix en la tercera força política al País Basc superant al Partit Popular en 1.050 vots. El recompte els ha atorgat 1680 vots més només a Guipúscoa, Biscaia i Àlaba. A més, Iniciativa Internacionalista denuncia que en algunes Juntes, com les de Valladolid i Guadalajara els han impedit revisar el vot nul, de manera que els seus representants no poden confirmar si, segons creuen, els vots d'aquesta formació haurien anat a parar als nuls. Per aquest motiu, II ha impugnat els resultats en aquestes províncies. També s'han produït incidències en el recompte a Catalunya, el cantautor Cesk Freixas ha estat expulsat de l'acte d'escrutini que és públic.
iniciativa internacionalista, josep garganté
Comparteix
   


Etiquetes
'Tupinada de proporcions històriques'

La candidatura Iniciativa Internacionalista (II) havia denunciat dilluns una 'tupinada de proporcions històriques' en les eleccions europees celebrades el passat diumenge. En un comunicat al seu web que l'anàlisi que han fet sobre les dades comunicades pel Ministeri de l'Interior espanyol mostren diferències importants amb les que es van fer constar a les actes d'escrutini de les meses electorals en alguns municipis de Guipúscoa, Biscaia i Navarra. Pel que fa als resultats als Països Catalans destaquen que els resultats són 'més que sospitosos' ja que moltes persones que diuen haver votat II han vist que no aparèixen computats i creuen que han estat 'transvassats probablement al vot blanc o el nul' ja que l'augment del vot blanc i nul als PPCC és 'exagerat'.

Traves per a la revisió del vot nul

Aquest dimecres s'ha iniciat el procés d'escrutini definitiu en què les Juntes Electorals procedeixen a revisar els resultats que s'han obtingut en cada mesa electoral. Aquest és un procés públic i hi pot assistir qualsevol ciutadà. En aquest procediment es revisa també que els vots que la mesa ha comptabilitzat com a nuls ho siguin efectivament. Iniciativa Internacionalista tem que, a banda d'haver comptabilitzat els seus vots per a altres formacions, també n'hi podria haver que s'haguessin considerat nuls. És per això que han fet una crida per assistir als recomptes i demanar que, en cas de complir-se aquesta hipòtesi, demanin que els vots d'II es tinguin per vàlids.

Segons ha informat el diari Gara, les Juntes de Valladolid i Guadalajara no han permès que s'examinin els vots nuls. És per això que Iniciativa Internacionalista ja ha impugnat els resultats.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Roger fletxa Barcelona
12 de juny de 2009, 12.16 h

A tots aquests que critiqueu que es recolzi a II, em fa l'efecte de què no heu llegit el seu programa. Oi què no?, ja m'ho pensava. Entre totes les coses interessants que proposen està el dret d'autodeterminació dels pobles i això com a poble català ens interessa i molt, i a més ser internacionalista vol dir tenir visió global del món al contrari que un nacionalista que ja li està bé el que té. La nostra independència només vindrà per convenciment i això serà captant el màxim d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Salva fletxa Països Catalans
12 de juny de 2009, 08.42 h

Totalment d'acord amb la Maria Vidal. Jo també estic content per aquests resultats de II per tot el que suposa, però no entenc per qupe collons els catalans els hem de votar també... ahir vaig estar a una població de la Catalunya Central on hi havia més propaganda de II que no pas dels partits catalans... arribo a la conclusió de que som "gilipolles" i mai canviarem.



Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa Barcelona
11 de juny de 2009, 20.29 h

Trobo que els mitjans públics catalans no han tocat aquest tema, per no dir res (dels espanyols fa temps que els ignoro, i els internacionals és habitual que no tractin gaire aquesta mena de temes "locals").



A Roger una puntualització: El que aquesta mena de "democràcia" demostra és que primer de tot, el que ens cal és la independència. I si, després, la majoria considera preferible un estat socialista, estalinista, capitalista, feixista, etc... ja ho podrem decidir per nosa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Roger fletxa Barcelona
11 de juny de 2009, 16.11 h

No estic massa d'acord del que diu Maria Vidal (o és Marià, ho dic perquè diu que està content). El fet que molts catalans s'identifiquin amb II vol dir que hi ha una base perquè aquí també sorti un partit que vagi més enllà que els que són merament institucionals, el que vull dir és que aquest partit hauria de ser independentista, socialista (no confondre amb socialdemocràcia) i internacionalista; l'arbetzale és un independentisme socialista i és aquí on trobo que hauríem de cop... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Raimon Soler fletxa Vilafranca
11 de juny de 2009, 15.59 h

Ep! Que als Països Catalans també m'ha arribat que hi ha hagut errors i no només en la candiatura basca sinó en la d'Esquerra!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de juny de 2009, 14.45 h

Nois, estic molt content que l'esquerra abertzale hagi tret un excel.lent resulta a EH. Sincerament, s'ho mereixien. Però no entenc que nosaltres ens obsessionem amb els bascos o què fem campanya per a ells?

És absurd i demostra les nostres febleses i contradiccions com a país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sílvia fletxa Amer
11 de juny de 2009, 14.17 h

Moltes gràcies per no deixar passar aquesta bestiesa i el que l'acompanya.

Estaria bé saber si aquests errors en la transmissió de les dades...., o com li ho vulguin eufemitzar des d'Interior espanyol, ai, no, que Rubalcaba assenyalà ahir que era cosa de la Junta Central...

Moltes gràcies als qui feu feina d'esclarir-ho, i d'impugnar el que sigui impugnable.

És molt greu, i aquesta manera d'actuar de la precària democràcia espanyola (trobo impressionant que a algun llo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.