directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern no complirà amb la reducció del dèficit fins que l'Estat espanyol no pagui el fons de competitivitat

El conseller d'Economia ho plantejarà al Consell de Política Fiscal i Financera d'aquesta tarda

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, posarà sobre la taula del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que se celebra aquesta tarda a Madrid que si l'Estat espanyol no paga els 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat, la Generalitat no podrà complir amb la reducció del dèficit que li exigeix l'executiu espanyol. Així, Mas-Colell proposarà reduir de manera gradual el dèficit de la Generalitat en tres anys i complir amb l'objectiu fixat pel ministeri espanyol d'economia al 2013, l'any que l'executiu espanyol preveu pagar el fons de competitivitat. Segons fonts d'Economia, el conseller basarà la seva intervenció en reclamar corresponsabilitat a l'Estat i defensar l'esforç del Govern amb la reducció del 10% del pressupost.
Andreu Mas-Colell, Artur Mas, Govern
Comparteix
   


Etiquetes
Si el govern espanyol no paga aquest any els 1450 MEUR del fons de competitivitat el Govern no veu creïble que en un sol any Catalunya passi del 3'9% del dèficit actual al 1'3%. Davant la negativa de l'Estat espanyol a pagar, en considerar que no ho ha de fer fins el 2013, el conseller Mas-Colell explicarà davant la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, i la resta de comunitats que Catalunya no complirà el dèficit fins el 2013 i proposarà una reducció gradual del dèficit. Pel 2013 el conseller d'Economia veu factible assolir l'1'1% i fins i tot reduir aquesta xifra.

El Govern demana corresponsabilitat a Madrid
Mas-Colell defensarà que el Govern ha elaborat un pla de reequilibri financer creïble i dur que preveu la reducció del 10% del pressupost per aquest 2011. Amb aquest pla, el Govern creu que ja ha complert la seva part de responsabilitat i reclamarà al govern espanyol que sigui corresponsable de la situació i també compleixi. D'una banda pagant els 1.450 MEUR del fons de competitivitat i de l'altra posant en marxa les reformes necessàries per crear llocs de treball.

El ministeri d'economia no té l'assumpte a l'ordre del dia
Per la seva banda, des del Ministeri d'Economia han assegurat que en l'ordre de dia no està inclosa la polèmica qüestió sobre el fons de competitivitat. Tot i que el conseller d'Economia parlarà dels ingressos que considera justos per Catalunya en el torn de precs i preguntes de la mateixa manera que el govern espanyol també es podria posicionar davant la resta d'autonomies.

Els dos únics punts de l'ordre del dia son, d'una banda, examinar els plans de reequilibri de les diferents autonomies per tal de reduir el dèficit fins l'1,3% que demana l'Estat espanyol. I d'altra banda, el govern espanyol proposarà a les comunitats que ratifiquin els objectius de reducció del dèficit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.