directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El recompte a Catalunya també atorga més vots a Iniciativa Internacionalista

Otegi demana examinar el vot nul per demostrar que no hi ha hagut frau electoral

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Iniciativa internacionalista guanya més de dos cents vots a Catalunya després dels recomptes de les juntes electorals provincials, 188 d'ells a la província de Barcelona, on finalment la llista obtindria un total de 12.522 vots. A Lleida sumaria 40 vots més i a Girona dotze. Malgrat tot, representants de la formació asseguren haver-se trobat dificultats per assistir al recompte i revisar els vots nuls, fins al punt que a Barcelona van expulsar el cantautor Cesk Freixas que era apoderat del partit. Arnaldo Otegi, ha assegurat que aquests problemes s'han reproduït arreu de l'Estat espanyol i ha demanat 'que es deixin veure els 97.000 vots nuls' per demostrar que no s'ha comès un frau 'i s'ha robat un eurodiputat' a la formació liderada per Alfonso Sastre.
josep garganté, cup, iniciativa internacionalista
Comparteix
   

Les queixes dels integrants d'Iniciativa Internacionalista, que argumenten que se'ls priva del dret de veure els vots nuls, s'estenen arreu de l'Estat. De fet, Otegi, ha deixat entreveure que la formació medita impugnar els resultats de les eleccions europees a Guadalajara, on segons Otegi la meitat dels vots nuls corresponien a Iniciativa Internacionalista. Otegi, que va donar suport a la llista liderada per Satre en les eleccions europees, ha argumentat que si s'extrapolés aquesta situació a tot l'Estat 'ens podríem trobar davant d'un frau'.

En aquest sentit, Otegi reclama que 'deixin que es vegin els 97.00 vots nuls' per demostrar que les sospites de frau no són certes. Segons els càlculs d'Otegi, les sospites condueixen a pensar que 'se li pot haver robat un eurodiputat a Iniciativa Internacionalista'. Només al País Basc, el recompte de vots de les juntes electorals provincials, ha atorgat uns 1.300 vots més a la formació liderada per Alfonso Sastre, amb la qual cosa passaria a ser la tercera força més votada al País Basc, per davant del PP.

De fet, els errors comesos al País Basc en l'atribució de vots, que s'han traspassat d'Iniciativa Internacionalista a altres partits, han servit a Otegi per argumentar la creença que el procés no ha estat net. El líder abertzale s'ha qüestionat que si a Guipúscoa, on hi havia un apoderat d'Iniciativa Internacionalista a totes les taules, han desaparegut 888 vots (que el recompte ha atorgat finalment a la formació recolzada per l'esquerra abertzale radical), que haurà passat a la resta de l'Estat?'.

Les denúncies d'Iniciativa internacionalista van encetar-se l'endemà de les eleccions, quan representants de la formació van observar anomalies en la llista de resultats oferta pel ministeri de l'interior espanyol. Casos com el del poble guipuscoà d'Amezketa, tradicionalment abertzale, on la llista recolzada per l'esquerra abertzale radical, segons les dades oficials, no havia rebut cap vot, i en canvi, havia guanyat per amplia majoria el POSI, van alertar els membres d'Iniciativa internacionalista sobre el possible traspàs de vots a altes formacions en fins a 24 poblacions basques, on les dades de les actes no coincidien amb la llista oficial del ministeri.

En el cas de Catalunya l'alt percentatge de vots nuls i blancs, dos punts per sobre el de les últimes eleccions europees, també va mobilitzar els representants del partit, que han reclamat a tot l'Estat el dret a poder veure els vots que han estat considerats nuls, ja que, en paraules d'Otegi, no es pot entendre 'l'increïble ascens del vot nul i blanc en unes eleccions on han votat gairebé un milió de persones menys'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
14 de juny de 2009, 11.00 h

La cosa pot ser més greu. Només a la Noguera, ERC apareixia amb 0 vots en tres municipis molt petits. Comprovat el recompte, en tenia 27 (Cubells), 14 (Bellmunt) i 11 (Foradada) respectivament. La cosa té més "gràcia" quan els 27 eren atorgats a la Falange.

Tot plegat no crec que sigui un fet casual -potser en algun cas sí- i això obre un munt d'interrogants sobre la maduresa democràtica del nostre país, sobretot en zones rurals, on el caciquisme encara funciona i la fatxenderia a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
13 de juny de 2009, 14.36 h

Com voleu que els espanyols no facin frau si espanya en si mateixa és un frau i una gran mentida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.