directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El català també es normalitza en l'àmbit dels preservatius

'Els condons s'adapten al cos humà, però fins ara s'han adaptat malament a les realitats lingüístiques d'Espanya', diu el nou distribuïdor per a l'Estat espanyol dels preservatius RFSU

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'etiquetatge en català ha començat a normalitzar-se en un àmbit que fins ara tenia vedat, el dels preservatius i lubrificants. El distribuïdor per a l'Estat espanyol dels preservatius suecs RFSU, Erik Wirdheim, ven tots els seus productes etiquetats en català des de desembre de l'any passat. 'El negoci de condons està dominat per dues multinacionals amb grans pressupostos publicitaris, però cap d'elles es comunica amb la clientela catalanoparlant en la seva llengua', constata Wirdheim. RFSU és la marca líder als països nòrdics i es pot trobar a onze farmàcies i establiments especialitzats de tot Catalunya.
preservatius, català, rfsu, sexe en català
Comparteix
   

Wirdheim distribueix els vuit models que fabrica RFSU acompanyats d'una targeta en català que recorda que els preservatius 'són l'únic anticonceptiu que et protegeix al mateix temps de les malalties de transmissió sexual i de l'embaràs no desitjat' i explica com s'han d'usar. Si la demanda respon com Wirdheim preveu, aquesta targeta també podrà inserir-se als paquets que distribueix al País Valencià.

La casa mare ha vist amb molt d'interès aquesta nova estratègia de promoció del producte, explica Wirdheim. 'Però hem de tenir en compte que són suecs, no estan acostumats a fer màrqueting, no donen força a la marca', constata.

De fet, RFSU es ven a l'Estat espanyol des de fa temps, però l'empresa que fins ara els distribuïa havia perdut interès en el negoci. Wirdheim se'n va fer càrrec al novembre: 'Sent un suec establert a Vilanova i la Geltrú, vaig notar que hi ha demanda de nous productes etiquetats en català i vaig decidir que la meva empresa ho miraria de corregir en l'àmbit dels condons'. Va constatar que les dues empreses que copen la pràctica totalitat del mercat català, Durex i Control, no ofereixen cap resposta a aquesta demanda: 'Els condons s'adapten perfectament al cos humà però fins ara s'han adaptat malament a les realitats lingüístiques d'Espanya'.

RFSU · Els primers preservatius comercials etiquetats en catalàLamenta que moltes farmàcies siguin reticents a vendre el seu producte a causa de la crisi actual: 'Els interessa que el producte tingui l'etiquetatge en català, però per la crisi, no volen noves referències als seus prestatges'. És per això que, de moment, RFSU només es pot trobar a les principals condoneries de Barcelona i en algunes farmàcies del Pendès i el Garraf, on té la seu Puck Import SL.

Wirdheim explica que, en breu, la web de l'empresa també es podrà consultar en català. Fins ara ha preferit centrar el esforços en normalitzar el producte abans que catalanitzar la web, tenint en compte que tota la informació sobre els 'condons catalans' es pot trobar al blog condonsisexe.blogspot.com.

RFSU és una entitat nascuda el 1933 a Suècia amb l'ànim de frenar els embarassos no desitjats i, més endavant, el contagi de malalties de transmissió sexual. Finança les seves activitats mitjançant la venda de preservatius i actualment treballa en conscienciar d'aquests problemes als països en vies de desenvolupament. Wirdheim destaca que els preservatius de RFSU estan fabricats amb una qualitat superior al que exigeix la normativa comunitària i rebla: 'Els suecs, ja per natura, estem molt preocupats pels temes de seguretat, des dels cinturons del cotxe als dispositius antirobatori de la llar... Això es trasllada als preservatius'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
6 d'agost de 2010, 15.02 h

si el javier no s'afanya a perdre la virginitat, llavors ho haurà de fer quan tots els condons estiguin en català... bé, amb lo tontet que és, segur que tampoc entén les instrucccions en castellà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.