directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran i Lleida ja té la Creu de Sant Jordi

29 personalitats i 15 entitats recullen els guardons del Govern · El president Artur Mas destaca que destingeixen trajectòries 'de servei al país'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un total de 29 personalitats i 15 entitats han rebut la Creu de Sant Jordi en un acte aquest dimecres al vespre presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas. Entre els guardonats, hi ha personalitats com l'empresari Salvador Alemany i Mas, el metge especialista en hepatologia Miquel Bruguera i Cortada, el periodista i catedràtic universitari Josep Maria Casasús i la soprano Montserrat Figueras, a més de la polèmica Creu de Sant Jordi pel secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, molt criticada per l'oposició, atorgada també a la resta dels primers eurodiputats catalans. L'Associació d'Aviadors de la República (ADAR), l'Esbart Teatral de Castellar del Vallès i la Casa Amèrica Catalunya també han estat algunes de les entitats guardonades. El president de la Generalitat, Artus Mas, ha dit que els guardons distingeixen 'una trajectòria de servei al país'.
En l'àmbit empresarial, han estat guardonats l'economista i professor mercantil i jurat de comptes Salvador Alemany i Mas; l'empresari Alessandro Benuzzi; l'empresari i directiu del món de l'esport Sebastià Millans Rosich; l'empresari, advocat i financer Antoni Negre Villavecchia, i l'empresari Francesc Riera i Cuberes.

Pel que fa a la cultura i la comunicació s'ha distingit el periodista i catedràtic universitari Josep Maria Casasús i Guri; l'escultor Ramon Cuello i Riera; la soprano Montserrat Figueras Garcia; el guitarrista Stefano Grondona; l'actor de teatre i televisió Jaume Pla Pladevall; l'artista floral i empresari Antoni Prat Seuba, i l'arquitecte Josep Ribas i González.

Pel que fa a les ciències socials i l'educació, han recollit el guardó la mestra i religiosa Maria Dolors Bassols Teixidor; la treballadora social Montserrat Colomer i Salmons; l'antropòleg i expert en fenomenologia de la religió Lluís Duch Álvarez, i l'escriptor, advocat i pedagog Jordi Cots i Moner.

En el camp científic, han estat reconeguts el metge i especialista en hepatologia Miquel Bruguera i Cortada; el físic Ramon Pascual de Sans; el veterinari Francesc Puchal i Mas, i el metge especialista en bioquímica clínica Simon Schwartz i Riera.

Entre els 29 guardonats, el Govern ha reconegut la tasca dels primers diputats catalans al Parlament Europeu: el polític i doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials Joan Colom i Naval; l'advocat i polític Josep Antoni Duran i Lleida; la política Concepció Ferrer i Casals; l'economista i polític Carles Alfred Gasòliba i Böhm; el divulgador científic, economista i polític Eduard Punset Casals; l'advocat i polític Juan de Dios Ramírez-Heredia; la psicòloga, pedagoga i política Maria Dolors Renau i Manén; l'empresari, capità de la marina mercant i polític Domènec Romera i Alcázar, i l'advocat i polític Josep Verde Aldea.

Les quinze entitats guardonades han estat l'Agrupació Coral La Llàntia, l'Associació d'Amics de l'Escola Normal de la Generalitat, l'Associació d'Aviadors de la República (ADAR), la Casa Amèrica Catalunya, el Centre Excursionista de Terrassa, el Club Deportiu Terrassa Hockey, el Col·lectiu de Dones en l'Església, la Confederació Ecom Catalunya, la Confraria de Sant Sebastià, la Congregació de Germanes Carmelites de la Caritat-Vedruna, l'Esbart Teatral de Castellar del Vallès, L'Eco de Sitges, l'Orquestra Melodia, el Pessebre Vivent de Castell d'Aro i la Societat Coral Aroma Vallenca.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat. El guardó, es va crear l'any 1981 per distingir les persones naturals i jurídiques en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

El reconeixement al servei al país

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, s'ha dirigit als guardonats com 'l'expressió de la pluralitat del nostre país' i el Govern els honora per la seva 'influència en el nostre present i en el nostre futur' i per la seva 'aportació a la catalanitat que s'enforteix donant valor a la nostra memòria'.

'No distingim simplement una trajectòria d'èxit, sinó sobretot una trajectòria de servei, un bon servei a un país concret, una identitat concreta, una personalitat, una nació concreta i un poble concret', ha dit el president. 'La nació catalana, el país Catalunya, el poble català', ha conclòs Artur Mas.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
euro fletxa VISCA EL BARÇA I VISCA CATALUNYA
28 d'abril de 2011, 15.07 h

Ecs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel fletxa Barcelona
28 d'abril de 2011, 12.27 h

quina vergonya! quin desproposit! Convergents, deixeu-vo's ja de UDC i en Duran i comencem a caminar cap a la llibertat! Si en teniu dubtes, mireu l'entrevista que li fan a un economista a www.descobrirelmon.cat sobre la independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 d'abril de 2011, 11.22 h

I aquest botifler i ecspanolista, ni se'n dóna vergonya, perquè si tingués dos dits de front (els que se li veuen són de maquillatge com tot el què fa i diu), l'hauria rebutjat. És un desgraciat feixista. Com podríem fer-ho per a exportar-lo cap a l'Aragó, lloc de on ens va arribar aquesta toia ???.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.