directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'alcalde de Manlleu es planteja la insubmissió fiscal perquè la situació 'ja no és sostenible' i no sap 'd'on retallar'

El republicà Pere Prat diu que prestar serveis que pertoquen a altres administracions és una sagnia per als ajuntaments

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La situació econòmica que viuen els ajuntaments ha dut l'alcalde de Manlleu i candidat a l'alcaldia per ERC, Pere Prat, a plantejar-se la insubmissió fiscal perquè l'estat actual 'no és sostenible' i ja no sap 'de quines partides retallar'. 'És una sagnia per als ajuntaments' haver de prestar serveis que pertoquen a altres administracions de manera que, segons Prat, cal establir unes bases perquè 'd'una vegada per totes' els consistoris tinguin el finançament que es mereixen.

Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista a l'ACN, el batlle de Manlleu, Pere Prat, ha reconegut que es planteja la insubmissió fiscal com una possibilitat si es té en compte que la situació en què viuen els ajuntaments 'no aguantarà gaire més' i afegeix que 'ja no se sap de quines partides retallar'. El batlle creu que cal establir unes bases 'perquè d'una vegada per totes' els ajuntaments tinguin el finançament que els pertoca. En cas que aquest acord no arribi, Pere Prat pronostica 'encara més problemes' pels consistoris que es materialitzaran en la reducció de plantilles i, 'inevitablement', en la reducció o eliminació de serveis que es presten.

El pressupost d'enguany aprovat per l'ajuntament ja es va veure retallat en un 5%. 'No podíem retallar més', es justifica l'alcalde. Prat no vol posar exemples de quines prestacions es podran veure afectades i afegeix que el nou govern haurà d'analitzar els serveis que s'estan oferint i prendre la decisió de quins es mantenen i quins es redueixen, 'sense la demagògia que a vegades hi ha en campanya'.

La cultura de la subvenció s'ha acabat

En clau de finançament municipal, Pere Prat assegura que els ajuntaments assumeixen un 26% dels serveis que no els pertocaria. L'alcalde apunta que si aquest percentatge l'assumís l'administració pertinent, 'potser no tindríem la situació econòmica que vivim'. Prat creu que els ajuntaments han apostat per la modernització del país però lamenta que no estan tractats 'tal com es mereixen'. Tot i que la situació econòmica 'és complicada', l'alcalde de Manlleu afirma que s'han ofert serveis de forma gratuïta que ara 'són impossibles de mantenir'. És en aquest sentit, en el de donar determinats serveis, que Pere Prat s'ha mostrat crític. Especialment, pel que des del seu punt de vista és un foment de la cultura de la subvenció. El candidat a l'alcaldia descarta apujar els impostos 'perquè la situació de les famílies ja és prou complicada'.

El batlle està a favor d'una revisió de la llei d'hisendes locals i es queixa de 'la desagradable situació' en què s'ha trobat el consistori pel fet d'haver hagut de tornar 500.000 euros de la partició de tributs de l'Estat de l'any 2008. 'Haver de tornar tots aquests diners és una sagnia', assegura l'actual alcalde. Prat es pregunta com s'ho farà el consistori si es confirma que, amb el tancament de l'exercici del 2009, la xifra a retornar es podria multiplicar per tres, complicant seriosament la situació financera del consistori.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
30 d'abril de 2011, 12.35 h

#5 Si tots els calers que foten el camp de Catalunya es quedessin això no passaria,no és tema de competències,sino d'un robatori.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Violant fletxa St. Cugat del Vallès
29 d'abril de 2011, 19.14 h

El Sr. Prat és una excel·lentíssima persona i el problema del seu Ajuntament el pateixen tots. El problema rau en haver assumits despeses que pertoquen a altres administracions, però això ja fa molts i molts anys que se sap i no s'hi van fer gaire bé res. I és en temps de bonança quan s'han de fer les coses!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Cesc fletxa València
29 d'abril de 2011, 16.54 h

En el futur Estat Català, els ajuntaments haurien de recaptar més tributs. A Espanya la majoria de tributs van a l'administració de l'estat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pere fletxa Igualada
29 d'abril de 2011, 15.45 h

Molt fàcil, ajuntament endeutat alcalde embargat, que pagui amb la seva casa i cotxe el deuta que per mala gestió ha provocat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Indignació! fletxa Província de Girona
29 d'abril de 2011, 14.54 h

#3 Jo no vull defensar ni uns ni als altres. Però al Govern de la Generalitat ERC va despilfarrar igual que els altres. Encara recordo, per posar un exemple, el mil·lió d'euros que va regalar a una tribu indígena sud-americana per la protecció de no sé quina llengua seva ... Més valdria haver-lo guardat per coses que necessitem a Catalunya tant a en Cultura com en Ensenyament. Aquí no hi ha partit polític ni de dretes ni d'esquerres que, a dia d'avui, no hagi estirat més el braç que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Indignació! fletxa Província de Girona
29 d'abril de 2011, 14.47 h

Els jutjats treballen amb més d'un 25% de places vacants sense cobrir. Demanar que es redueixi el nombre de jutges i fiscals no és gaire recomanble. Si algun dia tens problemes legals i t'has d'esperar més de 10-15 anys (com passa l'ordre Contenciós-Administratiu, per exemple) per tenir una resolució en ferm et desesperaràs ... Hi ha molta gent que s'arruïna per haver d'estar tants anys esperant i pleitejant. Jo demanaria que es reduissin els càrrecs polítics i de confiança .. que d'a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Indignació! fletxa Província de Girona
29 d'abril de 2011, 14.37 h

Ostres sí! Quins pebrots l'Hereu! Deu pensar que "pa lo que me queda en el convento ... me cago dentro!" #1


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
29 d'abril de 2011, 12.54 h

Quan les coses van bé tothom vol agafar competències que no li toquen per agafar vots, ara tothom es queixa, si tothom fes la feina que li toca s'estalviaríem la meitat de problemes i tothom seria responsable dels seus actes. Primer repartim confetti i després portem ciris a la mare de Déu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 d'abril de 2011, 11.41 h

Els grisos no redueixen mai la plantilla, ni els guàrdies civils ni els militars ni els fiscals ni els jutges ni etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
29 d'abril de 2011, 10.36 h

Si tothom donés confiança a ERC tot aniria millor, perquè sap com fer d'un euro 100 i aplicar l' economia a la llar (metafòricament parlant)
Es la força del català de seny, no estirà més el braç que la màniga


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.