directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Joel Joan duu al cinema la història d'Èric Bertran

Una part del finançament de 'Fènix 11·23' ve per aportacions d'un grup nombrós de persones que, a canvi, reben recompenses exclusives

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Joel Joan ha dut al cinema la història de l'Èric Bertran, el jove que amb 14 anys va ser detingut a les dependències de l'Audiència Nacional espanyola acusat de terrorisme per haver demanat l'etiquetatge en català. D'aquella vivència incomprensible el mateix protagonista ja en va fer un llibre i ara Joel Joan vol contribuir a que tothom en conegui la història.

Comparteix
   


Etiquetes
Tardor de 2004. Èric Bertran, un nen de 14 anys, crea un web inspirat en Harry Potter i l'Ordre del Fènix per defensar la llengua catalana. Una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid irrompen a casa seva i l'acusen de terrorista informàtic. El seu crim: enviar un mail a uns supermercats demanant l'etiquetatge en català. Acabarà a Madrid, a les dependències de l'Audiència Nacional, fins que a algú se li encén la llumeta i el jove de 14 anys és alliberat. Aquest és el punt de partida de Fènix 11·23, el nou projecte de Joel Joan, actor, director de teatre i cinema i president de l'Acadèmica del Cinema Català, i Sergi Lara, director i realitzador que ha treballat en diferents projectes publicitaris, videoclips i sèries de televisió com ara la telenovel·la de TV3 'La Riera' de la qual ha estat un dels directors. El film parla 'de la fragilitat de qualsevol persona davant l'abús de poder. De com en nom de la seguretat es poden acabar eliminant els drets més elementals de les persones i pretén posar sobre la taula què passa quan s'utilitza el rebuig que crea el terrorisme per estigmatitzar o destruir tots aquells que pensen diferent'.

Segons els productors 'és una pel·lícula de denúncia d'unes pràctiques que es consideren intolerables, com ho va fer en el seu moment 'En nombre del padre' de Jim Sheridan. Perquè com va expressar Noam Chomsky en assabentar-se d'aquesta història: 'El món hauria de conèixer la història de l'Èric'".

El micromecenatge

'Fènix 11·23' ha incorporat en la seva fase de producció un component col·lectiu i innovador molt important: és el primer llargmetratge d'aquesta embergadura realitzat a Catalunya i un dels primers de l'Estat espanyol que resol en el micromecenatge o crowdfunding una part del seu finançament.

El micromecenatge és una manera de finançar projectes a través de les aportacions d'un grup nombrós de persones que, a canvi, reben recompenses exclusives. Mitjançant aquest sistema l'usuari passa de ser un receptor passiu a convertir-se en un agent actiu i clau en el procés de creació del projecte en què s'implica.

En el cas d'aquesta iniciativa, s'ha establert una forquilla perquè es puguin fer aportacions que van des dels 10€, amb la qual la persona que els aporta rep dues entrades per veure la pel·lícula, fins als 3.000€, xifra amb què el mecenes passa a ser coproductor financer i gaudeix de certs avantatges i prestacions exclusives. Entre aquestes dues xifres hi ha 4 formes de col·laboració que van pujant gradualment el capital aportat així com el sistema de retorn de la inversió que pot ser mitjançant entrades, merchandaising, etc. 'Fènix 11·23' s'ha proposat l'objectiu d'aconseguir 300.000€ a través del micromecenatge abans del 30 de juny.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
NÚRIA fletxa Barcelona
29 d'abril de 2011, 12.50 h

Com és pot fer? De quina manera és pot donar aquest diners? Em sembla molt bé. ENDAVANT


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
29 d'abril de 2011, 12.07 h

Jo em penso que hi ha altres persones que han viscut situacions semblants, i fins i tot més feixugues, que no les que va patir aquest noi. Francament, tot i respectant que en Joel Joan vulgui fer una pel·lícula sobre aquest tema o sobre la papallona soltera, ho trobo decebedor. L'única cosa que coincidí en aquest afer, és que per algunes causes, les quals ignoro, va tenir un ressó molt mediàtic. Convergència estarà molt agraïda a Joel Joan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
29 d'abril de 2011, 11.59 h

#1 Si company, teniu tota la raó. I pensar -ara me'n dono vergonya, fins i tot de dir-ho- que li vaig donar suport mentre es vivia el seu cas. El seu independentisme, és d'aquest que avui toca i dema no toca. Vaja com el partidàs unionista del qual en formà part. Ara bé, almenys tinc la satisfacció de que en un dels seus blogs a aquest diari, perquè abans hi opinava, li vaig cantar les quaranta, sense callar-me'n cap.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Miquel fletxa Sant Pol de Mar
28 d'abril de 2011, 23.31 h

Dongui suport al partit que dongui suport a l'Èric, amb qui personalment es pot coincidir o no, la història es molt profunda i té moltes possibilitats. Estic convençut què serà una cosa molt professional i ajudarà al procés d'independència de Catalunya. Tot el meu suport, jo hi posaré diners.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QuimX fletxa Barceñpna
28 d'abril de 2011, 22.18 h

#2 Gerard, mira-t'ho bé tu: a la línia núm. 8 de l'article s'acaba la història de l'Èric. Que després pot servir per fer una refelxió general sobre la fragilitat de l'individu davant els mecanismes de l'Estat? MDoncs, molt bé d'acord, però jo no parlo de la pel·lícula, qüestiono que es faci pràcticament un heroi d'un noi que l'únic que va fer va ser enviar un correu electrònic i ja està. Des de llavors no li conec cap fet polític o social destacable, simplement que va ingressar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Gerard fletxa Pacs del Penedès
28 d'abril de 2011, 17.05 h

#1 Detecto enveja?? Torna't a llegir la història i reflexiona una mica més...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QuimX fletxa Barcelona
28 d'abril de 2011, 13.31 h

Bé, cadascú té dret a fer amb la seva vida el que vulgui (només faltaria). Ara, dit això, no sé què hi veuen d'heroic ni d'èpic en la història de l'Èric Bertran. Un xavalet de 14 anys que, a partir d'un divertimento (no ens enganyem) i gràcies a l'absurda actuació de les policies espanyoles (per un sol i únic correui electrònic!!!), es fa -relativament- famós com a "amenaça per al sistema". Més endavant vindria la seva decisió més heroica i èpica: entrar a la JNC a fer de pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.