directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Esquerra proposa suprimir els ministeris de Cultura, Habitatge i Igualtat

Per tal de mordernitzar i reduir els costos de l'administració estatal

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El grup parlamentari d'ERC al Congrés dels Diputats defensarà aquest dimarts al ple de la cambra baixa una moció que insta el Govern espanyol a suprimir els ministeris de Cultura, Habitatge i Igualtat i a desviar les seves funcions als d'Educació, Foment i Sanitat i Assumptes Socials. ERC ho justifica per la necessitat de reduir l'estructura actual del govern espanyol i demana també la posada en marxa d'un pla de modernització i reforma de l'Administració General de l'Estat. En matèria de finançament, els republicans reclamen que l'Estat destini 'com a mínim' el 9,2% dels seus recursos a les comunitats autònomes.
ple congrés diputats madrid
Comparteix
   

ERC porta la moció al ple del Congrés després que la setmana passada el portaveu Joan Ridao va interpel·lar la vicepresidenta De la Vega i va acusar l'executiu espanyol de 'deslleialtat' per no complir els compromisos sobre finançament amb Catalunya. Els republicans recorden que el passat 28 d'abril el ple ja va aprovar una moció del PNB que reclamava al govern espanyol que reduís la seva estructura 'en almenys un ministeri', tot i que l'executiu espanyol ja ha anunciat que no té cap intenció de complir-la.

El text que es debat dimarts va més enllà i, a més de la supressió dels tres ministeris, demana que la vicepresidenta primera del govern espanyol comparegui al Congrés a l'inici de cada període de sessions per informar de l'aplicació del pla de modernització i reforma de l'Administració. També que el govern espanyol adopti 'amb caràcter immediat' les directrius necessàries per 'reduir dràsticament' el consum energètic i la despesa corrent de correu ordinari, telèfon, publicacions i comunicacions, mitjançant l'ús de les tecnologies de la informació.

En aquest marc, la moció reclama que es 'reguli' l'ús de mitjans públics per part del president del govern, els ministres i els alts càrrecs de l'executiu 'tan en l'activitat pública com en la privada, així com en el marc dels períodes electorals'. En concret, estableix que 'es regularà l'ús d'immobles i mitjans de transport i de desplaçament'. Pel que fa als períodes electorals –després de la polèmica per l'ús d'un avió de les Forces Armades per part de Zapatero durant la campanya-, el text d'ERC diu que l'ús de mitjans públics 'atendrà, entre altres, criteris de seguretat' i tindrà en compte també que les subvencions electorals no inclouen els desplaçaments dels candidats.

9,2% dels recursos de l'Estat a les CCAA

En matèria autonòmica, el text d'ERC demana a l'Administració espanyola que s'adapti a la realitat dels nous estatuts d'autonomia. Per aquest motiu estableix que el govern haurà de presentar cada sis mesos al Congrés un informe sobre les actuacions que ha fet per encaixar l'estructura dels ministeris 'a les exigències del procés autonòmic i al sistema de distribució competencial'. A més, determina que el govern espanyol haurà de garantir en el futur model de finançament autonòmic 'l'equilibri vertical' en el repartiment dels recursos públics, i assignar 'com a mínim el 9,2% dels actuals recursos de l'Estat a les Comunitats Autònomes.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.