directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un Sant Joan també en crisi

La crisi disminueix els punts de venda de petards

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La crisi també ha arribat al món de la pirotècnia. Per aquesta revetlla de Sant Joan hi hauran uns 700 punts de venda de petards arreu de Catalunya, un 10% menys de punts de venda que l'any passat. Aquest descens ve provocat pel descens de sol•licituds causats per la crisi. Tot plegat, s'ha donat a conèixer en la presentació de la campanya 'Revetlles amb precaució', que té l'objectiu de reduir el nombre d'accidents causats pels petards de Sant Joan. En aquest sentit, el secretari general d'Interior, Joan Boada, ha explicat que en la revetlla del 2008 es van atendre 269 persones, de les quals 41 van patir traumatismes o amputacions.
botiga petards sant joan
Comparteix
   

La campanya d'aquest any 'Revetlles amb precaució' se centra sobretot en evitar l'ús de petards per part de menors. Per això, Boada ha explicat que s'han repartit 10.000 cartells que avisen que els petards de classe 3 (coets, per exemple) no poden ser utilitzats per menors de 18 anys i que la compra i la manipulació s'ha de fer sota la supervisió d'un adult.

També es repartiran 15.000 cartells amb informacions i consells de caràcter general i es distribuiran 25.000 bosses de plàstic biodegradables amb els lemes de la campanya per evitar el transport de petards a les butxaques. D'altra banda, s'emetrà un anunci per televisió de Catalunya on es pot veure la cantant Beth donant consells per fer un bon ús dels petards.

2008: 269 ferits i gairebé mil incendis
El secretari d'Interior, Joan Boada, ha afirmat que la situació no acaba de millorar respecte el nombre d'accidents provocats per petards o pel foc. En aquest sentit, ha avisat que durant la revetlla del 2008 van haver 269 persones ateses, però que l'any 2007 aquesta xifra va ser de 233 persones. A més, ha afegit que l'any passat els bombers van realitzar 925 actuacions , bàsicament per apagar incendis en contenidors, vehicles o en la vegetació urbana, agrícola i forestal.

Sant Joan, sense canvis malgrat la directiva europea
Joan Boada també ha alertat que les prohibicions actuals per la revetlla de Sant Joan no es veuran alterades malgrat l'entrada en vigor de la normativa europea sobre el foc. Resulta que els mínims d'edat dels usuaris, les càrregues dels artificis i els escenaris on poden ser usats de la normativa coincideixen amb els actualment vigents.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.