directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern cessarà la comissionada d'Universitats Blanca Palmada i la substituirà pel seu segon, Joan Majó

La gestió de les protestes estudiantils i la crisi oberta amb els rectors, les claus que han motivat el relleu

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell de Govern té previst de cessar avui la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, i nomenar immediatament el seu substitut, Joan Majó, fins ara director general d'Universitats. Palmada va ser nomenada comissionada d'Universitats i Recerca el desembre del 2006, però els aldarulls dels estudiants contra el Pla Bolonya van convèncer la conselleria de Josep Huguet de rellevar-la. Palmada també ha hagut de fer front a la crisi oberta amb els rectors de les universitats i al decret d'universitats del govern espanyol. L'executiu considera que el canvi és necessari per transformar el sistema català de recerca i innovació.
blanca palmada universitats
Comparteix
   

El seu substitut, Joan Majó Roca, ocupava des del maig del 2007 el càrrec de director general d'Universitats. Majó és catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya i té una llarga experiència en gestió universitària, que ha compaginat amb la docència. Se'l considera un gestor amb experiència en el camp de les universitats.

La reestructuració, que suposa el cessament de Blanca Palmada, respon a la necessitat de transformar el sistema català de recerca i innovació donant compliment al Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI) firmat ara fa mig any per tots els partits amb representació parlamentària, les universitats i els agents socials. La remodelació també respon a la necessitat d'accelerar l'assoliment de reptes del sistema universitari català que són estratègics pel pais, com ara la modificació de la Llei d'Universitats de Catalunya (LUC).




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.