directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 14:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Gitano de Balaguer: 'Em presento a les eleccions per recuperar la dignitat humana al món de la política'

El candidat freak equipara l'alcalde de Balaguer amb Franco pels anys que porta 'aferrat a la poltrona'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Després de l'intent fallit de Maria Lapiedra de presentar-se a les municipals a Les Borges Blanques, ha arribat l'hora d'un altre freak ponentí, el Gitano de Balaguer, que prepara l'assalt al consistori amb el suport de la CORI reusenca. En una entrevista en exclusiva a AraPonent, el cantant balaguerí assegura que amb la creació del seu partit pretén 'recuperar la dignitat humana al món de la política local', alhora que afirma que combatrà els 'privilegis i l''amiguisme' que l'alcalde Miquel Aguilà porta fent durant 24 anys. El líder freak ponentí, que equipara el batlle socialista amb Franco degut 'a la seva dèria d'aferrar-se a la poltrona mentre el poble s'enfonsa', ha anunciat també que realitzarà una campanya diferent a la de la resta de forces polítiques balaguerines posant especial èmfasi en les xarxes socials i sense participar en cap debat polític, que considera 'absurds'.

Comparteix
   


Etiquetes
El 2003 va ser aturat degut a pressions socialistes, però aquest 2011 no hi ha hagut ningú que hagi parat al Gitano de Balaguer, que ha presentat oficialment aquest dijous la seva candidatura a l'alcaldia del municipi. Res ni ningú han pogut parar els afanys del cantant balaguerí per combatre la política d''amiguismes' i 'privilegis' practicada per Miquel Aguilà. Envers l'alcalde socialista, el líder freak assegura que li recorda a Franco per la seva 'dèria d'aferrar-se a la poltrona mentre el poble s'enfonsa', alhora que ha admès que desconeix qui és Josep Maria Roigé, candidat de CiU.

Una única condició per pactar: l'alcaldia
No obstant, el creador de l'himne del poble Quin Detall, ha avançat que la seva única condició per pactar amb la resta de forces polítiques serà l'alcaldia. 'Vull ser alcalde per parar l'orella i escoltar els problemes reals dels balaguerins' ha reblat El Gitano, que ha assegurat que durà la guitarra als plens com a reclam perquè la ciutadania s'interessi més per la política municipal. En aquest sentit, el novell alcaldable ha avançat que la primera cançó que vol cantar és el hit 'Mecagondéu' per 'posar en ordre d'una vegada els polítics del consistori' que, ha afirmat, 'tots són igual'.

'Sóc insubornable. Ningú no em comprarà'
D'altra banda, el rei del Drug'n'Roll ha assegurat que és 'insubornable' degut a la seva condició de pensionista que el blinda davant qualsevol intenció de compra. El cantant ha supeditat l'èxit a la seva entrada al consistori municipal i ha demanat un vot de confiança ja que 'un artista mai t'enganyarà'. En aquest punt, el Gitano de Balaguer ha volgut diferenciar la seva faceta musical de la política, i ha assegurat que la seva entrada en el panorama electoral no rau a una estratègia per promocionar-se com a cantant.

Campanya 2.0 sense debats ni mítings
El Gitano de Balaguer ha anunciat que compta amb 400 euros per encarar la campanya electoral, que realitzarà mitjançant cartells i amb una gran presència en les xarxes socials, on donarà consells a tots els alcaldables per fer millores a la ciutat. En aquest sentit considera 'absurds' els debats que es faran abans de la cita amb les urnes així com també els mítings que fan la majoria de partits gastant-se quantitats ingents de diners en època de crisi. El Gitano s'ha mostrat però convençut que el seu ideari quallarà en la societat i, de fet, afirma que, sense fer gran cosa ja s'estant notant les 'bones vibracions' entre el jovent i les persones que sempre havien passat de la política. Prova d'això, exposa, és la creació per part d'un fan d'un vídeo on s'hi pot veure una escena del film Der Untergang, on Adolf Hitler és equiparat amb Miquel Aguilà. Fonts de la candidatura del Gitano asseguren que desconeixen la font creadora, però que es fan seva la proposta.

En aquesta línia, el Gitano de Balaguer ha carregat durament contra els grans dispendis econòmics en plena crisi que faran les formacions polítiques balaguerines i ha avançat que, si aconsegueix entrar al consistori, defensarà l'abolició dels sous dels regidors, que s'eleven a '100 milions de pessetes en 4 anys', diners suficients per poder 'il·luminar Balaguer durant tot l'any amb llums de Nadal'.

El lema de campanya del cantant serà 'Farts de polítics' i en els propers dies s'obrirà un portal web on s'hi trobarà informació de la candidatura, formada per gent de Balaguer treballadora i implicada socialment, així com tots els passos necessaris per crear un partit polític, una cosa 'molt fàcil de fer' segons l'artista balaguerí. D'altra banda, s'ha anunciat que el partit té previst un acte el proper 22 de maig a les 8 del vespre per poder seguir l'escrutini dels comicis.

Àlvar Llobet



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
29 d'abril de 2011, 17.26 h

Votem al Gitano contra els polítics professionals!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.