directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Repinten de negre el toro d'Osborne de Mallorca que lluïa els colors de la bandera gai

Ho faran la Fundació Círculo Balear i d'altres entitats espanyolistes

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Entre les localitats mallorquines d'Algaida i Montuiri, al cim d'un turó, hi ha l'únic bou d'Osborne que es conserva a Mallorca. Es tracta de la figura d'un bou d'uns 6 metres d'alçada que el passat 13 d'abril es va despertar pintat amb els colors de la insígnia homosexual. Aquesta tanca publicitària ha patit en altres ocasions actes vandàlics o reivindicatius. De moment, però, ningú ha reivindicat ni denunciat aquestes pintades. Ben aviat aquest bou tornarà al seu color negre habitual ja que la Fundació Círculo Balear juntament amb altres entitats com la federació de penyes taurines de les Balears, el restauraran aquest dissabte a les 12 del migdia.
toro, osborne, gai
Comparteix
   


Etiquetes
Ja l'havien pintat en altres ocasions però mai amb els colors de la bandera gai. El bou d'Osborne de Mallorca, situat prop de la localitat de Manacor, ha estat novament objecte de conversa ja que des de fa uns dies roman pintat amb els colors de l'arc de Sant Martí. Ara per ara, però, ningú ha reivindicat l'autoria dels fets ni tampoc s'han denunciat. Agrada a uns i desagrada a altres, el cert és que aquest dissabte recuperarà novament la seva fisonomia obscura ja que la Fundació Círculo Balear juntament amb altres entitats el pintaran de negre.

Així ho ha informat aquesta entitat, de tendència espanyolista, en un comunicat, en el que ha informat que participarà en la restauració de l'únic bou d'Osborne que hi ha a Mallorca. L'acte es durà a terme aquest dissabte a les 12 del migdia i està previst que també hi participin la federació de penyes taurines de les Balears i associacions culturals en defensa de la festa espanyola. El president de Círculo Balear, Jorge Campos, dóna suport a l'acte ja que entén que les siluetes del toro formen part del 'patrimoni cultural balear' i són un 'atractiu turístic a protegir'. Consideren que la restauració del bou és un 'acte festiu' obert a tota la ciutadania.

Aquest toro d'Osborne és visible des de la carretera que uneix Algaida amb Montuiri ja que està situat al capdamunt d'un turó i a més fa uns 6 metres d'alçada. Segons Círculo Balear, aquesta figura pateix 'constants agressions per part de les minories radicals catalanistes'. En aquest sentit, la fundació considera convenient que les autoritats el protegeixin com a 'patrimoni històric artístic' amb la figura 'd'específica', i amb la classificació 'jurídica de monument', de la mateixa manera que, diuen, s'ha fet a altres comunitats. Diuen que és una mostra més de la 'riquesa cultural de les Balears' i una 'icona turística de referència' pels que visiten l'illa.

Segons informen en el comunicat, el 1994 el Congrés dels Diputats va aprovar una proposta que declarava aquesta figura com a una 'herència cultural i artística del paisatge espanyol'. Tres anys després, el Tribunal Suprem va declarar aquest símbol com a 'part del patrimoni cultural i artístic dels espanyols'. A més, i en concret, la Junta d'Andalusia l'ha catalogat com a 'bé cultural' i la Comunicat Foral de Navarra s'empara en una llei foral per mantenir el toro al seu territori.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
29 d'abril de 2011, 23.20 h

Ah! així doncs encara en queda un, doncs el que cal és fòtre'l a terra.
Gràcies per recordar-nos-ho directe.cat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 d'abril de 2011, 17.24 h

Quina llàstima. Al brau li quedava bé el seu colorit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
29 d'abril de 2011, 11.33 h

-ningú NO ha reivindicat
-la fundació i unes altres entitats. No 'juntament'
-la seva fesomia fosca. No 'fisonomia obscura'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pere el Digne fletxa Granollers
29 d'abril de 2011, 11.16 h

El toro negre representa l'esperit dels espanyols. Als Països Catalans no hi pinta res, mai millor dit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 d'abril de 2011, 10.32 h

El símbol de la bravura dels ep.panyols ha quedat "mancillado por cuatro --------".. Aixó es massa per a ells, hahahahaha. Que n'aprenguin!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.