directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

107 anys després, 'La Caixa' desapareix

La històrica entitat d'estalvi aprova la reorganització que bancaritzarà el seu negoci a través de CaixaBank

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'Assemblea General Ordinària de 'la Caixa' ha aprovat aquest dijous a la tarda la reorganització del Grup 'la Caixa' a través de la qual l'entitat passarà a exercir l'activitat financera de manera indirecta a través d'un banc. Això serà possible gràcies al traspàs del negoci bancari a Criteria CaixaCorp, que passarà a ser un grup bancari que es denominarà CaixaBank. Pel que fa a Criteria, traslladarà part de les seves participacions industrials a una nova entitat que dependrà de 'la Caixa'. El president de l'entitat, Isidre Fainé, ha assegurat que això 'marca una fita transcendental en la història de 'la Caixa' i ha manifestat que 'avui és una data especialment significativa'.
lacaixa caixabank
Comparteix
   


Etiquetes
Fainé ha equiparat l'Assemblea d'aquest dijous a la fundacional de fa més de 100 anys i la que va aprovar la fusió amb Caixa de Barcelona, fa més de 20 anys, per remarcar la importància de la reorganització aprovada, amb la qual, segons Fainé, 'la Caixa' manté el seu el seu model, basat en una estructura 'transparent i eficaç de Govern Corporatiu, l'activitat financera, l'activitat empresarial i l'Obra Social'.

Respecte a la creació de CaixaBank, Isidre Fainé ha explicat que tindrà la mateixa filosofia que 'la Caixa' i ha afirmat que 'permetrà mantenir la marca i la vocació de servei al client, donar oportunitats als empleats, accedir al mercat per assolir una capitalització adequada i potenciar l'Obra Social'.

De la seva banda, el director general de 'la Caixa', Joan Maria Nin, ha assegurat que CaixaBank permetrà potenciar l'activitat comercial de l'entitat i ha insistit que la nova entitat naixerà 'amb uns excel·lents nivells de solvència, liquiditat i qualitat d'actius'.

Compromís amb l'Obra Social

L'Assemblea també ha aprovat els Comptes Anuals i els Informes de Gestió de l'exercici 2010, tant individuals com consolidats, així com la gestió del Consell d'Administració i l'aplicació de resultats. A més, l'Assemblea ha aprovat la Memòria i els Estats Financers de l'Obra Social referits a 2010, i el pressupost de 2011, que ascendeix a 500 milions d'euros.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
29 d'abril de 2011, 22.15 h

Potser ni hi entenc prou, però a mi em fa l'efecte que, sigui per la raó que sigui, al final els eppanyols han aconseguit carregar-se el sistema català de caixes d'estalvis. No sé si el que volien era fotre ma al calaix o acabar amb un focus de poder econòmic català, ecara que pel que sembla La Caixa ha sabut fer una maniobra per blindar-se i conservar l'obra social, tot i haver-se convertit en un banc. Siau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.