directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas-Colell desafia l'Estat espanyol i anuncia que no complirà amb la reducció del dèficit exigida

El conseller d'Economia ja havia advertit que no seria possible assolir l'objectiu si Madrid no accedia a pagar el fons de competitivitat

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha anunciat aquest divendres que el dèficit per aquest 2011 se situarà per sobre del 2%, de manera que s'acabarà situant almenys 7 dècimes per sobre de l'objectiu de dèficit marcat pel govern espanyol per aquest any, l'1,3%. D'aquesta manera, Mas-Colell ha confirmat que Catalunya no complirà amb el sostre fixat per l'Estat i sobrepassarà àmpliament el sostre fixat. Amb tot, ha reiterat el seu compromís perquè la Generalitat compleixi els objectius de dèficit fixats per als anys 2012, 2013 i 2014. Mas-Colell ja va donar per fet aquesta setmana que la Generalitat no podria complir amb l'objectiu d'un dèficit de l'1,3% després del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), donat que l'Estat espanyol va anunciar que no pagarà aquest any els 1.450 MEUR corresponents al fons de competitivitat. Aquest divendres ha afegit que se situarà 'per sobre del 2%'.
andreu mas-colell, conseller d'economia i coneixement
Comparteix
   


Etiquetes
El conseller ha reiterat que reclamaran aquest fons fins l'últim dia de l'any però que no l'inclouran als pressupostos com a partida perquè no tenen garantit rebre aquests recursos. Aquesta 'diferència entre la despesa i els ingressos' comportarà que el dèficit per al 2011 estigui 'per sobre del 2%'. Mas-Colell, doncs, ha situat la previsió del dèficit almenys set dècimes per sobre del sostre marcat per l'Estat, tot afegint que encara no pot donar una dada precisa perquè els pressupostos estan en elaboració.

En canvi, Mas-Colell ha garantit el compromís de la Generalitat per complir amb els objectius de dèficit fixats per als propers tres anys. El 2012 aquest objectiu és de l'1,3%, el 2013 de l'1,1% i el 2014 de l'1%, tal com ha aprovat el CPFF amb el suport de la Generalitat. Mas-Colell ha garantit que Catalunya complirà amb els seus plans 'a tres anys vista'.

'Estem ben bé en el camí més ortodoxe de l'estabilitat pressupostària amb un any 2011 que hem de veure com un any d'una extraordinària excepcionalitat en tots els aspectes, perquè ho és en si mateix i perquè és un any de transició entre governs', ha dit.

El conseller d'Economia i Coneixement es reuneix aquest divendres amb els diferents grups parlamentaris per tal d'explicar-los les línies generals dels pressupostos que s'estan elaborant al departament. Mas-Colell ha dit que les 'paraules clau' són 'austeritat, serietat i credibilitat'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
30 d'abril de 2011, 15.23 h

Voleu un finançament com cal?
DECLAREU UNILATERALMENT LA INDEPENDENCIA DE CATALUNYA
Tindreu cada any 22 mil milions d´euros adicionals de finançament.
Nomes cal voler-ho.
Estar clar que CiU son uns cagats!!!
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
30 d'abril de 2011, 11.43 h

#2 Es pot començar per un pacte fiscal per donar una mica (no gaire) d'alé. Però el que és innegable, es que hem de tenir la nostra pròpia economia, per poguer gestyionar nosaltres mateixos el que generem. Obviament, aixó pasa per ser totalment independents, ja que mentre estiguem sota el jong d'ep.panya, mai no podrem caminar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Miquel fletxa BCN
30 d'abril de 2011, 10.21 h

Mireu el rellotge. Tic, tac, tic, tac...

Espanya roba a Catalunya cada segon... 700 EUR , és a dir, 2,5 MEUR cada hora, 60 MEUR cada dia, 22.000 MEUR cada any

Perdre el temps, sense aturar l'Espoli Fiscal espanyol contra Catalunya, ens costa molts diners i el nostre futur.

Prou Espoli, volem Estat propi !




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joanot fletxa Barcelona
29 d'abril de 2011, 22.10 h

L'Antoni Castells, amb el beneplàcit de Montilla, va acceptar un mal sistema de finançament, a mida dels feus electorals del PSOE. El pobre Mas-Colell sap que, sense pacte fiscal, els números no sortiran. Entenc que CiU hagi triat el pacte fiscal per fer augmentar el sobiranisme a Catalunya. És una partida d'escacs contra Espanya i Mas-Colell sabrà guanyar-la.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Felip P. fletxa Barcelona
29 d'abril de 2011, 12.36 h

Ja tenim aquí un nou Antoni Castells... Tots els que es miren de prop els números de la Generalitat acaben prenent el mateix posicionament beligerant, per alguna cosa serà. A veure si Mas-Collell té més sort i els partits no el deixen sol en la seva lluita.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.