directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 10:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Conferència Nacional convida el sobiranisme a marcar el full de ruta per aconseguir l'Estat propi

Proposa treballar per aconseguir una majoria social favorable a la independència amb la vista posada en un referèndum l'any 2014

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Arran de l'èxit del procés de les consultes sobre la independència i després de la mobilització del 10 de juliol contra la retallada de l'Estatut, més de 200 personalitats han signat un manifest fent una crida a tots els sectors del sobiranisme i l'independentisme per aplegar-se aquest dissabte en la Conferència Nacional per l'Estat propi per marcar el full de ruta cap a la consecució de la independència de Catalunya. Prenent l'Assemblea de Catalunya com a referent, l'objectiu és constituir una Assemblea Nacional Catalana amb la intenció de conscienciar i mobilitzar la població per aconseguir una majoria social favorable a la independència i per a la celebració d'un plebiscit vinculant d'autodeterminació nacional amb garanties internacionals l'any 2014.
L'expresident del Parlament Ernest Benach, l'eurodiputat Oriol Junqueras i l'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació Joan Manuel Tresserras donen suport al moviment, així com els diputats de Solidaritat Toni Strubell i Uriel Bertran i 120 personalitats més. Aquesta darrera setmana també hi han donat suport el cantautor Lluís Llach i els actors Joel Joan i Àlex Casanovas. La Conferència vol recollir l'impuls i l'herència del moviment de les consultes sobre la independència, i a partir del 30 d'abril s'articularà com l'Assemblea que fixarà els passos per impulsar, des de la societat civil, el procés d'alliberament nacional de Catalunya.

De l'Assemblea de Catalunya a les consultes
En total són més de 120 les personalitats del món sobiranista i independentista, d'orígens socials i ideològics diversos, que han donat suport públic a la convocatòria d'aquesta Conferència. L'acte de presentació de la Crida nacional (pdf) 'és el resultat d'un esforç gradual i pacient d'articulació d'iniciatives i de clarificació d'idees que ha anat avançant al costat del procés que es va endegar a Arenys de Munt i dins el mateix esperit de transversalitat i de dinamització social'. Persones que havien viscut l'experiència de l'Assemblea de Catalunya van veure en aquella presència massiva i unitària a Arenys de Munt les condicions per a intentar un procés d'unitat de l'independentisme que permetés sortir de l'atzucac en que ens havia posat el marc polític espanyol de les autonomies.

A partir de la primavera del 2010 es dóna el tret de sortida al debat permanent entre unes 200 personalitats pertanyents a entitats  i associacions cíviques que havien treballat activament en el camp del sobiranisme i l'independentisme actuals. L'objectiu d'aquella etapa era aconseguir incorporar al màxim de sectors per mitjà d'un procés de debat entorn dos ponències: declaració fundacional i full de ruta que previsiblement seran aprovats aquest dissabte per un miler i mig de participants en la Conferència Nacional per l'Estat Propi.

Una majoria social per a la independència en un referèndum al 2014
Aquests documents seran discutits en la Conferència d'aquest dissabte i tenen per finalitat anar cap a la constitució d'un ampli moviment transversal i unitari, de base, que no és  ni serà cap organització constituïda ni esdevindrà en cap cas una plataforma políticoelectoral. L'Assemblea Nacional Catalana que es vol constituir es definida com una eina transversal per aglutinar a la societat civil i promoure, en endavant, la mobilització i conscienciació socials aplegant el màxim de sectors en la línia d'aconseguir una majoria social favorable a la independència. Que forci la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació vinculant i amb garanties, així com ajudar a conformar una majoria política favorable a la declaració d'independència i la seva internacionalització.

L'Assemblea Nacional Catalana vol ocupar un espai de treball que va més enllà de les convocatòries i disputes electorals, amb l'ànim d'incorporar totes les sensibilitats polítiques al seu si. L'organització de l'ANC es basarà en assemblees territorials i sectorials i la seva acció anirà encaminada a fer tot tipus d'actes que permetin ampliar la base social que doni la força suficient per a la consecució de l'Estat propi.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
lluis fletxa bcn
11 de desembre de 2016, 17.04 h

9-N .Llamada potencialmente a votar es de 6.228.531 personas. Teniendo en cuenta este censo, orientativo, habría votado un 37,02%.

Este es el escrutinio:
· -Sí-Sí: 80,76% (1.861.753 votos).
· -Sí-No: 10,07% (232.182 votos).
· -Sí-En blanco: 0,97% (22.466 votos).
· -No: 4,54% (104.772 votos)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa bcn
2 de maig de 2011, 09.36 h

#1 Quina vèrbola si us plau! em de ser més planers i s'ha d'entendre el missatge.
Gràcies ERC per fonamentar la primera Conferència Nacional per un Estat propi des de la fundació IRLA, que penso seguir i participar en el que pugui.
Convido a tothom que ho necessiti, a participar-hi i es deixi de crítiques destructives a aquest esdeveniment tant IMPORTANT


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
2 de maig de 2011, 00.31 h

S'acaba de confirmar l'estat d'excepció a Euskadi els tribunals del ppsoe il.legalitzen Bildu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Francesc fletxa Barcelona
1 de maig de 2011, 20.38 h

No he pogut ser-hi. com ho he sentit. Endavant que ho podem aconseguir. Quin goig, quin goig, quin goig fa la gent compromesa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
1 de maig de 2011, 12.25 h

IN—INDE—INDEPENDÈNCIA—JA!

Companyes i companys patriotes:

L'acte d'avui a Montjuïc —la Conferència per un estat pròpi— ha estat eficaç i emotiu alhora. Tant de bo sigui l'inici de l'últim i ja definitiu tram —segur que serà encara costerut i pedregós— del camí del nostre poble cap a la seva plena llibertat.

Felicitats i gràcies, doncs, a tots aquells i aquelles que durant tant de temps han treballat per fer-lo possible: també, als tres presentadors de l’acte, tan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
1 de maig de 2011, 12.16 h

#1 A Vila-real hi ha quelcom que fa dir coses extranyes a la gent...seran abduccions?seran psicofonies?sera la maria vora del riu?envieu a l'Iker Jimenez!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 d'abril de 2011, 22.01 h

#1 Nano, t'has begut l'enteniment!
Visca Catalunya lliure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Doctor Cat fletxa Garraf
30 d'abril de 2011, 15.26 h

Ostima! El comentari de dalt és escriputura automàtica? surrealisme? el manifest groc, segona part? M'ho repeteixi si us plau, que m'ha agradat molt! XD


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
30 d'abril de 2011, 11.45 h

A MAC i molts d´altres, i jo també, Mira MAC és fantâstic el que dius però els del teu barri o saben? en quan al President MAS encara NO s´ha associat amb ells com e r c va fer i ara perquè NO te altre remei (SI calladets una bona temporà!!) remenen, remenen per aguantar-s´hi nadan, coses boniques encara en diuen, però la gent les faran seves venin d´ells? aquest és el meu dupte ---haveu escoltat mai que franco va estar mol a prop de implantar el SOCIALISME? però van trobar una alt... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.