directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 18 de juny de 2024 20:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ausàs creu amb la llei de consultes es podria tramitar la ILP sobre el referèndum d'autodeterminació

Després que el Parlament tombés la tramitació de la ILP

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, considera que si s'aprova la llei de consultes populars la Mesa del Parlament podria admetre a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a favor de la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació que presentava la comissió promotora. De fet, la Mesa del Parlament va rebutjar aquest dimarts la tramitació per unanimitat, tot i tractar-se de la ILP catalana que ha obtingut més suport popular abans de passar cap tràmit, amb més de 7.000 missatges de suports i 10.200 adhesions. Els promotors de la ILP, impulsada per Catalunya Estat Lliure (CEL) i vinculada a Deumil.cat, s'han mostrat molt crítics amb la decisió de la cambra catalana, assegurant que no entenen com polítics independentistes s'emparen en lleis espanyoles per rebutjar una proposta que defensa el 'dret inalienable' de la nació catalana a autodeterminar-se.
ausàs, governació, referèndum
Comparteix
   

Ausàs ha destacat que la llei de consultes populars, que ha superat aquest dimecres el seu primer tràmit parlamentari, desplega les competències estatutàries. 'Catalunya podrà convocar ara referèndums i tindrà el marc legal que es desprèn d'aquestes competències estatutàries', ha destacat. 'Era un precepte bàsic abans de plantejar qualsevol ILP d'aquestes característiques', ha dit.

'Si la ILP s'hagués presentat amb una llei de consultes aprovada la Mesa del Parlament hauria pogut adoptar la seva tramitació perquè hi hauria llei i hi hauria marc legal per sustentar-se', ha manifestat el conseller Ausàs, en declaracions als passadissos a la cambra catalana.

Les crítiques dels promotors de la ILP

Els promotors d'aquesta ILP que va rebutjar trametre la Mesa del Parlament, vinculats a la plataforma Deumil.cat, han fet una valoració molt negativa de la decisió de la Mesa del Parlament. 'Estem convençuts que darrere la resolució unànime dels membres de la Mesa hi ha la voluntat política de negar-se a emprendre cap veritable debat sobre el nostre futur nacional', han destacat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.