directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran troba 'legal però no lleial' que l'Estat espanyol negui el fons de competitivitat a Catalunya

No es creu la unitat pel fons de competitivitat i recorda que el PSC mai va denunciar el govern 'amic'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, no es creu la unitat per reclamar el fons de competitivitat al govern espanyol. Així ho diu aquest divendres en la seva carta-web als militants d'UDC, on recorda que el PSC 's'ha col·locat al capdavant de la manifestació' però mai en els darrers set anys ha acudit als tribunals exigint al govern 'amic' el pagament de despeses derivades del principi de lleialtat institucional, com pot ser el cas de la Llei de dependència o el cobrament de la disposició addicional tercera de l'Estatut. Davant de la petició del PSC de portar el govern espanyol als tribunals, Duran ha argumentat que la negativa de Madrid és legal, tot i que no lleial.
Duran, Unió, UDC
Comparteix
   


Etiquetes
Duran ha constatat en la seva carta-web que al voltant de la reclamació del fons de competitivitat 'hi ha una unitat que costa de creure'. Pel que fa el PP, ha subratllat que assumeix la demanda del govern de Catalunya perquè també demanen aquest fons altres comunitats governades pels populars, perquè així es posa al costat dels catalans quan van carregar contra el model de finançament per considerar-lo un 'greuge' per a la resta d'autonomies, i per tenir així una raó per 'atacar i afeblir' l'adversari, José Luis Rodríguez Zapatero.

Sobre el PSC, ha remarcat que 's'ha col·locat al capdavant de la manifestació' i fins i tot parla d'anar als tribunals, alineant-se així amb la posició expressada per la presidenta de la comunitat de Madrid, la popular Esperanza Aguirre. Però, de fet, ha afegit, 'mai en els darrers set anys, els socialistes han acudit als tribunals exigint al govern amic socialista de Madrid' el compliment del pagament de les despeses derivades del principi de lleialtat institucional (Llei de dependència) o de l'addicional tercera de l'Estatut.

Duran argumenta davant de la petició d'anar a la justícia que la decisió del govern espanyol d'ajornar el pagament fins al 2013 és legal tot i que no sigui lleial, perquè l'acord de finançament apunta que el pagament és 'optatiu i no obligatori' fins al 2013, i així ho van votar PSC, ERC i ICV. 'Per tant, si el govern no paga, ho fa amb una excusa legal i emparant-se amb una llei que el tripartit va secundar', ha reblat.

A més, ha lamentat que això ara 'sembla que vingui de nou' i, mentre ara els socialistes catalans 'es fan els ofesos i volen donar lliçons al Govern de CiU', ells mateixos van votar a favor d'uns pressupostos que no consignaven ni un euro per aquest fons.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
1 de maig de 2011, 21.56 h

Es com anar de putes estant casat, es legal pero no es lleial. Tot perfecte al mon del senyor Duran.G


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume Cusó fletxa Barcelona
1 de maig de 2011, 21.26 h

Els acords i la paraula donada s'han de complir. Els governs espanyols tenen el mal costum de no complir amb el que prometen ni amb els acords firmats, són gent menyspreable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Albert fletxa Barcelona
1 de maig de 2011, 18.01 h

Duran i Lleida té raó: amb la legislació vigent, és totalment legal que Espanya negui el fons de competitivitat a Catalunya. I ho pot fer tantes vegades com vulgui, perquè la llei li dóna la raó a l'Estat central. El que CiU hauria de fer és obrir els ulls i adonar-se'n que l'única manera de canviar això és declarar la independència al Parlament, en comptes de jugar a la puta i a la Ramoneta enganyant la gent.

Jo crec que s'ha de repintar la façana del meu edifici, he parlat amb a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa bcn
1 de maig de 2011, 11.19 h

No critiqueu tan al PSC, ambdues formacions sempre heu anat unides a madrit per fotre Catalunya, però és clar no us van fer president quan vareu pactar la retallada de l'estatutet i això es paga.
Caram amb els nostres polítics de costellada, quan s'acabarà la pantomima.
UF quin cansament! per els catalans, però mira això ens uneix més i més, mas. Gràcies


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
30 d'abril de 2011, 14.57 h

Molt Honorable President de la Generalitat Senyos Artur Mas. O es ·càrrega" a Durante y Lérida o a les properes eleccions vosté s'en va a l'atur. Els catalans no volen espanyolistes, quant volguem espanyolistes ja votarem al P.P. Ho enten? Que ho vol més clar? Sap que després dels darrers nafersn amb Durante y Lérida som molts els que no el votarem mai més? I que dirà vostè? Que la culpa es dels catalans? O del Aragonés, manyo, baturro i cazurro? Vols plantar CARA a Madrid i no tens ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.