directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El documental 'Verd sobre blau' ofereix una visió del món casteller a través de la veu dels Castellers de Vilafranca

El muntatge segueix el fil argumental d'una temporada i tracta diversos temes que envolten la colla

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El documental 'Verd sobre blau. Els castellers des de dins', coproduït per TVC i Magnètic Films, ofereix una visió del món dels castells a través de les experiències personals de diferents membres dels Castellers de Vilafranca. El projecte va iniciar-se l'any 2008 i veurà la llum aquest diumenge amb l'estrena del muntatge al Teatre Cal Bolet de la capital de l'Alt Penedès. Són 65 minuts d'històries relacionades amb el món casteller i tracta diferents aspectes com el paper de la dona i de la canalla, la importància dels assajos, la competitivitat o la projecció internacional dels castells. El documental va dirigit a tot tipus de públics, segons ha explicat a l'ACN el seu realitzador, Pep Puig.
castellers de vilafranca, castells
Comparteix
   


Etiquetes
'Es tracta d'una pel·lícula coral amb la veu d'un nombrós grup de castellers que fa un seguiment de la temporada castellera de l'any 2008'. Així defineix Puig l'argument del documental 'Verd sobre blau' que s'estrenarà aquest diumenge al Teatre Cal Bolet de Vilafranca del Penedès. Les històries que configuren el muntatge estan explicades per 'la pròpia veu dels castellers' i tracta temes tan diversos com el valor dels assajos, la implicació de la immigració en el món casteller, la incorporació de la dona, entre d'altres.

La realització del documental ha portat més de tres anys de feina a la productora vilafranquina Magnètic Films i han fet 'més de 60 entrevistes' i 'prop de 90 hores de gravació', ha afirmat Puig. L'equip de gravació va seguir tota la temporada castellera de l'any 2008 dels Castellers de Vilafranca 'tant a les actuacions a les places com també fent un seguiment de la vida quotidiana dels castellers', ha afegit.

El documental té una voluntat 'pedagògica' i presenta diferents lectures. D'aquesta manera, 'Verd sobre blau' es dirigeix tant a les persones més enteses en el món casteller com també a aquelles persones que 'no han vist mai els castells', ha explicat Puig, i que amb el muntatge 'pretenem despertar la seva curiositat per saber-ne més'.

Un dels aspectes en què ha posat més èmfasi el documental és en la relació entre les persones. Puig ha explicat que s'hi poden veure els aspectes 'menys coneguts dels castells' i aquelles coses 'que durant l'actuació no es veuen'. Per Puig, els castellers 'són la societat a escala reduïda' i 'tot el què passa a fora també passa a dins dels castells'. Puig ho ha exemplificat expressant que és un 'punt de trobada on la gent s'enamora i desenamora' i també 'un espai d'acollida per al foraster que arriba a la ciutat i comença a teixir la seva xarxa d'amistats'.

Puig ha remarcat que qualsevol casteller de qualsevol colla pot sentir-se 'identificat' amb el què diuen els Castellers de Vilafranca, ja que els personatges parlen de castells i 'no pas de la seva colla ni tampoc de les seves fites'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Tux fletxa Vilafranca
1 de maig de 2011, 10.16 h

@pepitu: el documental és un encarrec dels castellers de vilafranca, per tant, només es centra en la seva colla.
Per un documental de totes les colles castelleres que proposes, l'encàrrec hauria de ser de la generalitat de catalunya, per exemple.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tina fletxa Terrassa
30 d'abril de 2011, 19.38 h

Si és veritat el què diu el Sr Puig (que els personatges només parlen de castells i no pas de la seva colla) serà interessant llegir-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 d'abril de 2011, 13.21 h

Que no hi ha més colles que els Castellers de Vilafranca? Hauria sigut molt millor un documental més plural amb casos de diferents colles ja que no totes les colles són iguals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.