directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Esquerra i Iniciativa demanen la dimissió del Defensor del Poble

El PP i Ciutadans justifiquen a Enrique Múgica

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els grups parlamentaris d'ERC i ICV-EUiA han insistit aquest dimecres en reclamació de dimissió del Defensor del Poble espanyol, Enrique Múgica, després que aquest hagi descartat presentar un recurs contra l'Estatut andalús, tot i que hi ha articles molt similars als de l'Estatut català, que sí ha recorregut. El PPC ha defensat la legitimitat d'aquesta institució per prendre les seves decisions mentre que C's creu que el TC ja crearà 'jurisprudència' per a la resta d'estatuts amb la sentència de l'Estatut de Catalunya.
president senat defensor pueblo múgica poble
El Defensor del Poble amb el president del Senat

Comparteix
   


Etiquetes
Davant de la discriminació de Múgica al presentar un recurs contra l'Estatut català i no contra l'andalús, amb articles idèntics, el portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat no desitjar que Múgica presenti un recurs contra l'Estatut d'Andalusia, però ha dit que 'sí que xoca l'asimetria i la discriminació a l'hora d'impugnar uns articles del text català que són autèntics clons en relació a l'Estatut andalús'. Ridao creu que això demostra 'el sectarisme i la parcialitat amb la que actua' Múgica i li ha demanat la dimissió del Defensor del Poble espanyol.

El portaveu ecosocialista al Parlament, Jaume Bosch, ha dit alegrar-se de la decisió de no presentar recurs a l'Estatut andalús, però li ha demanat que 'en conseqüència' també retiri el seu recurs contra el text català. Bosch considera que és d'un 'cinisme total' que només presenti recurs a l'Estatut català, tot i que hi hagi elements iguals que també hi siguin en altres estatuts. ICV-EUiA creu que això 'l'inhabilita pel càrrec'.

En canvi, el portaveu parlamentari del PPC, Francesc Vendrell, ha demanat 'respecte' cap al Defensor del Poble, perquè 'té el legítim dret i la legítima capacitat jurídica per analitzar les coses', tot recordant que va ser ministre de Justícia amb els governs espanyols presidits per Felip González. Vendrell ha recordat que 'al final a qui li correspon dir si les coses són o no són és al Tribunal Constitucional'.

Per la seva banda, el president de C's, Albert Rivera, ha justificat la decisió del Defensor del Poble espanyol de no presentar recurs a l'Estatut andalús, tot dient que la sentència dels recursos interposats contra el text català crearà 'jurisprudència respecte a la resta d'estatuts' i el que l'alt tribunal decideixi amb l'Estatut de Catalunya 's'aplicarà' a les altres reformes estatutàries.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Bucarest fletxa Barcelona
21 de juny de 2007, 10.44 h

I CiU i el PSC què hi diuen? Calladets, per no molestar els espanyols, com sempre? Múgica, Defensor del Pueblo Español, ha mugit: 'Muuuuuuu, a los catalanes, ni agua, muuuuuuu'. Així funciona Espanya. I nosaltres, atontats, com sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.