directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao acusa el Govern d'aplicar una política econòmica ideada 'per satisfer a mercats i bancs'

El líder d'ERC torna a retreure a l'Estat que incompleixi amb les seves 'obligacions financeres'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat que els treballadors catalans han afrontat un Primer de Maig 'molt difícil' no només per la situació de crisi econòmica i l'elevada xifra d'aturats, sinó per la política econòmica 'equivocada' del Govern 'pensada per satisfer els mercats i salvar els bancs'. Ridao ho ha dit durant la celebració de la tradicional manifestació que s'ha celebrat a Barcelona, on també ha indicat que 'Catalunya té les mans lligades' per superar l'actual context 'perquè l'Estat no compleix les seves obligacions', referint-se al fet que el govern espanyol es nega a pagar aquest any a Catalunya el fons de competitivitat de 2011 i el dèficit fiscal.
joan ridao, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
Joan Ridao afirma que les dificultats que pateixen moltes famílies catalanes i l'elevada xifra d'aturats a causa de la crisi s'han vist agreujades amb una política econòmica 'equivocada' per part del Govern.

El secretari general d'ERC considera que l'estratègia de CiU està pensada per satisfer només un sector de la població. 'Està pensada per satisfer els mercats i salvar els bancs, i no pas per reactivar l'economia i crear ocupació', ha dit Ridao.

El secretari general d'ERC ha tornat a criticar el pla de retallades de CiU i l'ha qualificat de 'poc equitatiu' perquè exclou de fer 'sacrificis' a certs sectors de la població. Així mateix, ha retret al Govern que 'no només estigui disposat a retallar, sinó també a abaixar els impostos dels que més tenen', referint-se a la possibilitat que l'executiu català promogui una mesura per afavorir les rendes més altes.

Incompliment financer de l'Estat

Ridao considera que Catalunya 'té les mans lligades' per sortir de la crisi perquè, a banda de la disminució dels ingressos públics, també es veu perjudicada per un 'incompliment sistemàtic' de les obligacions financeres de l'Estat. 'Aquest comportament ens ha portat a registrar un saldo fiscal negatiu del 10% del PIB de la nostra riquesa', ha assenyalat Ridao, que ha insistit que el fet que aquests diners 'se'n vagin a Madrid i no tornin' perjudica la reactivació econòmica.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.