directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Càrregues policials en la manifestació alternativa de l'1 de maig

Els Mossos han carregat contra els manifestants, que han incendiat dos vehicles, han cremat diversos contenidors i han trencat aparadors

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La manifestació alternativa de l'1 de maig està provocant greus incidents aquest diumenge a la tarda al barri de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. Poc abans de dos quarts de vuit de la tarda, els Mossos d'Esquadra han carregat contra un nombrós grup de manifestants a l'alçada del carrer Ganduxer, i com a mínim hi ha una desena de persones detingudes per desordre públic. Al llarg de la concentració, que ha aplegat entre 1.500 i 2.000 persones, segons fonts dels Mossos d'Esquadra, s'han incendiat dos vehicles, s'han cremat diversos contenidors i s'han trencat els vidres de nombrosos aparadors. Els manifestants també han fet algunes pintades al carrer i han cremat un ninot amb la cara del president Artur Mas.
La manifestació alternativa a la convocada pels sindicats majoritaris ha aplegat uns 7.000 manifestants, segons els organitzadors, i 2.000, segons els Mossos d'Esquadra. Convocada per una plataforma que integra més d'una trentena de diferents col·lectius socials, associacions d'immigrants i assemblees de barris, la manifestació es desmarcava de la què ha tingut lloc al matí per reivindicar un canvi en les polítiques 'neoliberals' que atribueixen als grups parlamentaris i als sindicats majoritaris.

En paraules de Luis Blanco, membre de la plataforma organitzadora i de la Intersindical Alternativa de Catalunya, 'nosaltres no estem d'acord amb les estratègies dels sindicats majoritaris perquè no volem negociar que les retallades siguin més suaus. Volem que les polítiques es facin en interès de les persones i no dels bancs i de les grans corporacions financeres'. Tots els convocants han coincidit en destacar que la crisi econòmica actual ha estat causada per les entitats financeres i han criticat que les 'úniques' receptes aplicades per contrarestar la crisi parteixen de postulats 'neoliberals' que són els mateixos que, al seu entendre, l'han produïda.

La manifestació ha començat als Jardinets de Gràcia i ha transcorregut amb ambient festiu a través de la Diagonal. Al arribar al carrer de Tuset, prop de la residència d'Artur Mas, s'ha realitzat una acció de protesta consistent en cremar un ninot que representava al president de la Generalitat. Després d'això, la manifestació ha continuat el seu camí, però un petit grup de gent ha començat a llançar pedres i a rebentar les marquesines de les seus bancàries que es trobaven al pas. D'altres anaven realitzant pintades. La manifestació ha pujat per Aribau fins a la Via Augusta on, davant el Departament d'Ensenyament, s'ha realitzat un altre acte de protesta amb una petita escenificació i la posterior crema d'un ninot.

En aquest moment la presència policial era ostensible i alguns manifestants han començat a increpar els policies de paisà, que han respost desplegant les seves porres. La manifestació ha continuat pressionada des del darrere per les furgones policials fins a la Ronda General Mitre. Durant aquest recorregut, la manifestació ha perdut nombrosos grups de gent i s'ha reduït considerablement.

En aquest punt l'ambient era de molta tensió i tot feia presagiar una càrrega policial. S'han creat barricades amb contenidors i quan el gruix de manifestants ha entrat pel carrer de Lázaro Cárdenas, un grup incontrolat ha cremat algun dels cotxes de gamma alta aparcats al carrer. Un cop al carrer Ganduxer, els Mossos d'Esquadra han carregat amb força i s'han produït les primeres detencions i els primers ferits.

A partir d'aquí s'han succeït les corredisses i les persecucions de petits grups que han quedat despenjats de la manifestació. La majoria de detencions s'han fet en aquest moment davant la sorpresa i atordiment dels veïns que tafanejaven al carrer. Malgrat aquest moment de descontrol hi ha hagut un grup nombrós de gent que ha continuat la manifestació pacíficament fins a l'Hospital Clínic, on s'ha llegit un manifest i s'ha donat per desconvocada la manifestació.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
2 de maig de 2011, 00.35 h

Altra vegada es trolls de l'ultradreta han tornat a fer-se presents a Barcelona,les titelles disfressades d'okupes i perroflautes fan el joc a la caverna,perquè si no només actuen a Barcelona?està clar que és una conxorxa per fer que la capital de Catalunya sembli una ciutat sense llei,i mentrestant els pallassos de ICV fent el la seva feina....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.