directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Unes 10.000 persones tanquen la campanya reivindicativa 'Mallorca m'agrada'

L'Obra Cultural Balear (OCB) s'ha solidaritzat amb Acció Cultural del País Valencià davant les 'agressions' del govern de Camps

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La plaça major de Palma s'ha omplert aquest dissabte fins a la bandera en la festa central de la campanya 'Mallorca m'agrada', que ha recorregut diferents pobles illencs durant els darrers mesos. Unes 10.000 persones, segons càlculs de l'Obra Cultural Balear (OCB), organitzadora de l'esdeveniment, han participat en un acte d'afirmació cultural i lingüística, i que també ha servit per expressar el suport a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per les 'agressions' del govern de Francisco Camps. El coordinador de l'ACPV, Toni Gisbert, ha demanat la 'solidaritat illenca' amb l'entitat, sotmesa a quantioses multes per part del govern valencià per no haver volgut tancar els repetidors de TV3.
ocb mallorca m'agrada
Comparteix
   


Etiquetes
La Diada ha comptat amb l'actuació de Cucorba, que ha fet les delícies dels més petits; una carpa on s'han pogut veure els lipdubs de les diferents poblacions de Mallorca, una de les revelacions de la campanya; una actuació dels Castellers de Mallorca; i una ballada amb Música Nostra. Una cercavila amb xeremiers i caparrots, provinent de la plaça d'Espanya, i un altre amb batucades, dimonis i bèsties de foc han estat els encarregats d'animar la concurrència. Els xeremiers han obert el pas a un grup de foners, que han desplegat d'un tir la pancarta de 'Mallorca m'agrada', present darrera de l'escenari.

També hi ha hagut la lectura del manifest 'Mallorca m'agrada', a càrrec dels nins Biel Vich i Joana Florit, i dels adults Mahecor M'bengue i Dolors Forteza-Rei. També s'ha fet una aixecada massiva de pancartes de 'Mallorca m'agrada', a càrrec del públic assistent, primer al ritme de les xeremies i després a instància del cantant d'Ocults Toni Nicolau, que ha cantat i ha fet cantar al públic la seva cançó 'Mallorca sempre'. Posteriorment, els xeremiers han sonat l'himne de Mallorca, 'la Balanguera', i els dimonis i les bèsties de foc han fet un breu correfoc. La jornada ha acabat amb les actuacions de Tomeu Penya, Suasi i el grup valencià 'La Gossa Sorda'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.