directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Vila d'Abadal: 'Vic liderarà un moviment identitari que portarà Catalunya a la plenitud nacional'

L'alcalde de la capital d'Osona i dirigent d'Unió ho ha afirmat en el darrer ple municipal de la legislatura

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha afirmat en l'últim ple de la legislatura que la ciutat 'liderarà un gran moviment identitari que portarà Catalunya a ser plenament lliure'. D'Abadal ha manifestat sentir-se 'orgullós' d'haver 'modificat' les seves tesis polítiques i la manera d'actuar i ha reconegut que s'ha acostat al pensament 'del meu pare i del meu avi'. En les darreres setmanes Vila d'Abadal ha criticat durament el lideratge de Josep Antoni Duran i Lleida al capdavant d'Unió Democràtica pel seu posicionament respecte les consultes sobre la independència, un exemple d'aquest protagonisme mediàtic de l'alcalde de Vic és l'article per a directe!cat amb motiu de l'aniversari de la mort de Manuel Carrasco i Formiguera. L'alcalde ha destacat que en aquesta legislatura s'ha 'pacificat' la ciutat gràcies al diàleg i el consens entre les diferents formacions de l'equip de govern. A més, ha assenyalat que tant PSC com ERC han anteposat els interessos de la ciutat i el país a les pròpies.
josep maria vila d'abadal, alcalde de vic, ple
Comparteix
   


Etiquetes
El democristià ha destacat que la ciutat i els seus habitants 'tenen molt clar que són catalans i que pertanyen a Catalunya' i ha reconegut que durant aquests quatre anys com a alcalde aquest pensament l'ha 'intoxicat'. Vila d'Abadal ha assegurat que aquest pensament l'ha fet acostar a les tesis polítiques del seu pare, el diputat Marià Vila d'Abadal, i del seu avi, un dels fundadors d'Unió Democràtica de Catalunya, Lluís Vila d'Abadal.

L'alcalde ha assenyalat que l'equip de govern (CiU, PSC i ERC) ha 'pacificat la ciutat' gràcies, sobretot, al 'consens' i al 'diàleg' entre les diferents formacions polítiques. Vila d'Abadal ha destacat la 'lleialtat' cap a la ciutat amb què han actuat PSC i ERC durant la legislatura. El batlle ha dit que el 'valor' d'aquest govern ha estat el pacte i ha afegit que tot i tenir punts de vista diferents, 's'ha treballat per un únic objectiu, la ciutat'.

PxC estén la mà
El portaveu de Plataforma per Catalunya a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, ha entonat un 'mea culpa' i ha afirmat que, 'a vegades', ha perdut les formes durant els plens al consistori. Anglada ha criticat el menyspreu que, segons el seu parer, ha tingut el conjunt del consistori cap a les propostes que ha fet la seva formació política.

El líder de PxC ha criticat que 'moltes' mocions que ha presentat el seu partit no s'han aprovat pel fet de provenir de Plataforma per Catalunya. Anglada ha afegit que després de les eleccions estan disposats 'a parlar i a dialogar'.

Vila d'Abadal ha contestat a Anglada que el seu partit li ha condicionat una legislatura 'molt difícil'. L'alcalde ha assenyalat que si PxC no modifica el seu discurs 'em costarà treballar amb vosaltres'. Vila d'Abadal ha afegit que el pensament de PxC que ells mateixos qualifiquen de 'democràtic', 'si els socis europeus de Plataforma per Catalunya governessin, eliminarien la democràcia'.

Cinc dels 21 regidors que té el consistori s'han acomiadat definitivament de la vida pública ja que no repeteixen a les llistes dels seus respectius partits. Concretament, Àlvar Solà, Jaume Puig, després de vint anys a la política municipal, i Susagna Roura (CiU); Dolors Pena (PSC) i Quim Soler (CUP).



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
3 de maig de 2011, 19.36 h

El paper que esta jogant el Sr Vila d´Abadal dins de Unio Democratica de Catalunya es d´agrair; espero que dins del PSC tambe surti el seu Vila d´Abadal


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
atlasac fletxa Vila-real
3 de maig de 2011, 11.47 h

El Passaport no sé però el Carnet d´Identitat Català jo sí que el tinc, i NO oblideu que si voleu ser INDEPENDENTS deurien de VOTAR INDEPENDENCIA en totes les eleccions que tinguin a l´abast com ara el 22, la papereta INDEPENDENTISTA que no falte, sino us passarà com al meu alcalde que no li van permetre que ho fes en s´ha llengua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 de maig de 2011, 08.49 h

http://identitatcatalana.cat/


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
2 de maig de 2011, 21.45 h

Independencia!!!
No puc esperar ni un dia mes.
Vull tenir un passaport catala.
No som aspañols


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.