directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Govern preveu un creixement econòmic del 0,9% per al 2011

El President també ha assegurat que l'atur registrat baixarà a l'abril

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha augurat que l'atur registrat baixarà a l'abril, però que enguany no es podrà crear ocupació de forma significativa. En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, ha confirmat que el Govern preveu un creixement econòmic del 0,9% per al 2011, el que significaria clarament, ha dit, un 'canvi de tendència'. 'Podríem dir que hem començat a reprendre el vol, però creixements d'aquest tipus de l'entorn de l'1% no són suficients per crear ocupació de manera significativa'.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha presentat aquest dimarts el Pla de Govern 2011-2014, que té com un dels seus objectius la creació d'ocupació. En aquest sentit, ha aprofitat per avançar que les dades d'atur registrat al mes de d'abril baixaran per primer cop aquest any. Tota la tendència dels darrers dies i setmanes, ha dit, 'va clarament en aquesta línia de disminuir l'atur registrat, cosa que trencaria la tendència dels primers tres mesos de l'any'. Ha subratllat que això no serveix només per al turisme, sinó també per altres sectors.

Ha indicat que es tracta d'un 'bon senyal', però ha demanat agafar-lo 'amb totes les precaucions del món', perquè 'podria passar' que tornés a haver-hi 'algun repuntament de l'atur registrat'.

De fet, Mas ha reconegut que aquest any no serà bo des del punt de vista de la creació d'ocupació, però s'ha d'intentar que sigui 'neutre', de forma que s'acabi amb la mateixa taxa que quan va acabar el 2010.

Reprendre el vol

El president de la Generalitat ha confirmat que els pressupostos de la Generalitat, que ha dit que el Govern aprovarà la primera quinzena de juny, inclouen una previsió de creixement de l'economia del 0,9%. Això significaria, segons Mas, un 'canvi de tendència'. 'Podríem dir que hem començat a reprendre el vol, però creixements d'aquest tipus de l'entorn de l'1% no són suficients per crear ocupació de manera significativa'.

Mas ha apuntat que el repte de Catalunya ha de ser créixer més del 0,9%, però ha avisat que 'això no vindrà de cop i necessita el seu temps'. 'Aquest any serà en el millor dels casos per començar a reprendre el vol', ha conclòs.

Pel que fa als pressupostos, ha explicat que la previsió és que el Govern els aprovi la primera quinzena de juny, després de les eleccions del 22 de maig, i un cop se sàpiga si l'executiu espanyol paga o no el fons de competitivitat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jaumetria fletxa Solsonès
3 de maig de 2011, 17.48 h

recanvi (58) | POLÍTICA ZERO |
Decepció després de la compareixença en què el president de la Generalitat, Artur Mas, ha presentat la “carta de navegació” de la legislatura. Política zero. Només gestió. |
Amb independència que estiguem més d’acord o en desacord amb la gestió anunciada, si el paper de la Generalitat s’ha de limitar a administrar, com hem vist, aleshores ens surten molt cares les partides destinades a eleccions i Parlament. Quan només es tracta de gestionar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.