directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 19:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat demana al Parlament que redueixi el sou dels diputats i elimini alguns complements

Tena denuncia 'opacitat' en fer públiques les retribucions i la Mesa recorda que són públiques des de la VII legislatura

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha presentat a la Mesa del Parlament una proposta per reduir les retribucions dels diputats de la Cambra catalana i suprimir-ne alguns dels complements de sou que cobren mensualment. Amb aquestes retallades de sous, els independentistes calculen que el Parlament es podria estalviar al voltant de cinc milions d'euros a l'any. El diputat de SI Alfons López Tena ha fet públic el seu pla i ha denunciat, a més, que existeix 'opacitat' i és complicat conèixer què cobra cada diputat. 'Són retribucions clandestines', ha sentenciat.
parlament, independència
Comparteix
   


Etiquetes
El subgrup independentista ha presentat a la Mesa del Parlament una modificació en les retribucions dels diputats de la Cambra per tal d'estalviar uns cinc milions d'euros. López Tena ha explicat que la seva proposta pretén 'unificar a la baixa' el sou base dels diputats, de manera que tots cobressin els 37.143, 12 euros que actualment percep el diputat que menys cobra. D'aquesta manera, el Parlament estalviaria uns 265.213 euros. SI també vol eliminar 'tots els complements per raó de càrrec' que tenen els presidents de grup, portaveus, portaveus adjunts, membres de meses de comissions, i els portaveus dels grups a les comissions. Això representaria un estalvi de més d'1,47 milions d'euros.

Alfons López Tena ha explicat que la seva proposta també planteja suprimir les 'retribucions especials dels membres de la Mesa del Parlament, que passarien a cobrar el sou base com qualsevol altre diputat, perquè la tasca de la Mesa entra dins les seves atribucions parlamentàries'. Uns 301.922 euros s'estalviarien suprimint aquesta partida, segons SI. Els complements per desplaçaments i viatges també se'n veurien afectats. Així, els residents a Barcelona no cobrarien cap retribució addicional, desapareixent així el suplement que ara cobren. El màxim que podrien percebre s'hauria de situar en els 8.807 euros anuals, variables en funció de la distància des de Barcelona. Uns 3 milions d'euros s'estalviaria el Parlament amb aquesta reducció.

En total, els independentistes calculen que hi hauria al voltant de cinc milions d'euros menys de despesa gràcies a les mesures que ells han proposat a la Mesa del Parlament. Tot i això, López Tena ha afirmat rotund que 'les regles són iguals per tothom', i que els diputats de SI no pensen renunciar a aquests complements si la seva proposta no s'accepta. 'El que no farem serà el préssec. Si ells consideren que han de cobrar aquestes quantitats, nosaltres també, clar que si', ha sentenciat.

López Tena també ha volgut denunciar que la Mesa del Parlament 'no ha volgut donar-nos les dades' de les retribucions, i ha qualificat de 'clandestins' els sous dels diputats. 'Hi ha opacitat', ha retret el diputat de SI. Des del Parlament, però, han explicat que les dades del que cobren els diputats són públiques i estan a disposició dels ciutadans al seu web. A més, ha recordat que això és així des de la VII legislatura. Per últim, ha explicat als diputats de SI que els complements que ells volen que la Mesa deixi de cobrar, ja no s'estan percebent.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
4 de maig de 2011, 15.35 h

Endevant SI, l'unic partit que veritablement diu les coses pel seu nom i fa el que va prometre i mes, mantenint-se fidel al seus principis.
Increible que aixo li cogui a d'altres independentistes!
Visca Catalunya lliure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
pclaver fletxa Tarrega
4 de maig de 2011, 12.24 h

Conferencia de prensa en el Parlament de Lopez Tena:

http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/videos?p_cp1=940772&p_cp2=&p_cp3=&p_cp22=cerca


Endavant S.L.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ivan fletxa Avinyó
4 de maig de 2011, 11.08 h

"Des del Parlament han explicat que les dades del que cobren els diputats són públiques i estan a disposició dels ciutadans al seu web. A més, ha recordat que això és així des de la VII legislatura. Per últim, ha explicat als diputats de SI que els complements que ells volen que la Mesa deixi de cobrar, ja no s'estan percebent".

Això és veritat o no? Algú ho sap?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 de maig de 2011, 10.27 h

#3 No sóc de SI, però no per això deixaré de donar-los el meu humil suport per a tirar endavant aquesta iniciativa. Ja era hora que algú es decidís a acabar amb aquest monopoli "fastigós pessetero" dels diputats. L'espectacle patètic que es va viure últimament a Brussel·les amb la cridoria de nens mal educats -entengui's els parlamentaris (excepte tres que recordi)- quan es va proposar reduir despeses de viatges, va ser una mostra de quina mena de fusta estan fets els polítics, amb ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jordi masferrer fletxa torroella de montgrí
4 de maig de 2011, 06.44 h

per aconseguir aixó tindrien que estar d'acord la majoria de parlamentaris. Algú es creu que aquesta colla d'apoltronats es rebaixaran el sou? Ja estem els proletaris per que ens facin aixó Pasarà com en el parlament europeu. M'agrada la proposta, així s'els veu el llautó!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Fran fletxa Girona
3 de maig de 2011, 19.06 h

Potser no acceptaran rebaixar-se el sou, però demostrarà que són uns "pesseteros" i que Solidaritat és l'únic partit que està posant les coses a la taula com ha de ser. Feia anys que no veia un partit tant actiu com SI, i això que tan sols té 3 diputats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pau fletxa Cardedeu
3 de maig de 2011, 18.48 h

Algú creu seriosament en la proposta de l'ex-notari?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Vilassar de Mar
3 de maig de 2011, 18.15 h

Algú creu seriosament que acceptaran rebaixar-se el sou?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.