directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Generalitat i colles de foc presentaran al·legacions conjuntes a l'esborrany de la directiva sobre pirotècnia

La Federació de Diables de Catalunya critica que mesures que s'han proposat fins ara són inviables per la gran burocràcia que impliquen

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha explicat que el govern i les associacions de colles de diables i correfocs treballaran per què una vegada tinguin a les seves mans l'esborrany de la directiva europea sobre la venda i l'ús d'articles pirotècnics, es puguin presentar les al·legacions pertinents per tal que el nou reglament no impedeixi la celebració d'esdeveniments de caire festiu on el foc té un paper rellevant. Està previst que el proper any entri en vigor la directiva europea que prohibeix als menors de 12 anys llançar bombetes i encendre bengales, i que, si no es posa remei, pot convertir en il·legals els correfocs i els balls de diables.
tresserras, diables
Comparteix
   

Tresserras ha manifestat que seria 'injust' que una directiva que parteix de l'àmbit industrial i comercial pugui acabar perjudicant una activitat cultural 'amb tanta tradició' com són les diferents festes que es celebren arreu del país i es pugui acabar malmetent el patrimoni i una tradició d'orígens històrics. En aquest sentit, ha explicat que el ministeri d'Indústria, que serà l'encarregat d'adequar la directiva, s'ha entrevistat amb representats de les comunitats autònomes i dels ajuntaments, així com amb altres associacions culturals.

En aquestes reunions, ha explicat el conseller, el ministeri s'ha compromès a llimar tots els aspectes que posen en perill les tradicions i a facilitar als agents implicats l'esborrany del futur reglament de pirotècnia i a facilitar els agents implicats l'esborrany del futur reglament de pirotècnia que, per imperatiu legal europeu, hauria de publicar-se abans del 4 de gener de 2010.

La directiva estableix una distància de seguretat de 15 metres pels artificis de classe tres, els que utilitzen les colles. A més, les limitacions d'edat implicarien la desaparició dels diables infantils. Pep Enric, de la Federació de Diables de Catalunya, considera que algunes de les mesures que s'han proposat fins ara, com demanar una autorització per poder participar o assistir als espectacles de foc, són inviables per la gran burocràcia que impliquen i que acabarien perjudicant la festa.

En representació de les colles de diables i bestiari, han participat, a banda sel president de la Federació de Diables de Catalunya, Pep Enric, el president de l’Associació de Bestiari de Catalunya, Sete Udina, i el president de la Coordinadora de Balls de Diables amb Parlament, Pau Plana.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.