directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC acusa CiU de 'no creure' en les vegueries i diu que 'ja els hi estan bé les províncies'

Els republicans registren dues proposicions de llei per modificar la legislació estatal

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha carregat contra CiU i el Govern de la Generalitat per les decisions preses al voltant de la modificació de la llei de vegueries. I és que els republicans asseguren que els nacionalistes 'no creuen' en les vegueries i per això 'no fan els deures'. 'Ja els hi estan be les províncies', ha dit. Simó ha explicat que junt a la modificació de la llei per establir una moratòria en la seva aplicació, el Govern hauria d'haver presentat 'proposicions per modificar les lleis estatals, per tal que les avalés el Parlament i després portar-ho al Congrés dels Diputats'. Com que no veuen que l'executiu ho vulgui fer, 'ho hem fet nosaltres'.

Comparteix
   


Etiquetes
D'aquesta manera Simó ha volgut deixar en evidència el que considera que és una postura covard de CiU i del Govern davant la llei de vegueries i de l'Estat espanyol. Per la portaveu republicana, els nacionalistes no planten cara proposant aquests canvis perquè 'no tenen el coratge de negociar amb Madrid, perquè no ho volen fer abans del 2012'.

És per això, que Esquerra ha volgut 'empènyer' i Simó ha anunciat que el seu grup ha registrat 'dues proposicions de llei per modificar les dues lleis estatals que afecten a les vegueries'. Amb això, els republicans pretenen que les propostes 'vinguin al Parlament, es debatin i a veure què fa CiU'. 'Ja que el Govern no ho fa, ho fem nosaltres', ha sentenciat Simó.

A més, la portaveu parlamentària d'ERC ha volgut retreure a CiU la seva incoherència amb la petició d'incloure en el mapa territorial de Catalunya la vegueria del Penedès. I és que Anna Simó ha recordat que 'el principal motiu per votar en contra de la llei de vegueries per CiU va ser que no s'incloïa la del Penedès'. A més, ha assegurat que alcaldes i diputats convergents han anat explicant que el Govern 'treballava en una modificació de la llei per incloure-la'. En canvi, ha denunciat Esquerra, 'ara tampoc inclouen en la modificació de la llei la incorporació del Penedès com es va comprometre CiU'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
5 de maig de 2011, 13.41 h

-ha dit que a més de la modificació de la llei, el govern hauria d'haver... No 'junt a la modificació'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
mario fletxa bcn
5 de maig de 2011, 09.29 h

#8 Si vostè creu que el meu comentari va per vostè, per alguna cosa serà i no la vull saber. La paraula analfabetisme és genèrica , per definir una realitat que pot fer més mal que bé.
El que més m'ha sorprès és el resultat de la meva opinió. Les persones que bonament opinem o fem per convicció i molt segurament per devoció i això es mereix un respecte. Procuraré que les notícies em mantinguin objectiu davant les circumstàncies, que ja és dir.
Bones eleccions companys !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Oriol fletxa Bellcaire
4 de maig de 2011, 19.45 h

Demagògia convergent pura i dura i ben presentada un cop i altre pels seus corifeus a tots els mitjans escrits i televisius i de la ma de contertulians sota el paraigües protector de la mamella del GRUP GODÒ i GRUP ZETA.
Es el que ara es coneix dins del àmbit esportiu com la CENTRAL LECHERA, pel que fa a la mamella den F.Pèrez I pel que fa al RMadrid i que porta anys actuant descaradament en una direcció a Catalunya i que es la SOCIOVERGÈNCIA .
L'estil es exacte. Campanya diària als... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Oriol fletxa Bellcaire
4 de maig de 2011, 19.28 h

La demagògia i l'engany per part de CiU i els seus representants amb aquest tema de la Vegueria del Penedès, com amb molts altres temes , es calcada a la de José Maurinho i el RMadrid.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jordi fletxa Barcelona
4 de maig de 2011, 18.55 h

#12 Si el cas de CIU al Penedès és flagrant. Es van passar 4 anys atacant a ERC perque deien que no volien la vegueria del Penedès (quan era fals) i en canvi ells deien que la farien quan estan contra les vegueries.

Amb el cementiri nuclear a Ascò fan el mateix, diuen que no el volen i un alcalde de CIU el demana.

Però com que el 99% dels tertulians, mitjans i opinadors són sociovergents, ningú els hi critica aquestes flagrants contradiccions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi fletxa Barcelona
4 de maig de 2011, 18.52 h

#10 O sigui que segons el teu raonament, qui vota en cotnra les vegueries (CIU) i està a favor i qui i vota a favor hi està en contra. Brillant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
jaume fletxa Sitges
4 de maig de 2011, 16.36 h

de nou, CiU ens demostra com creu que es fa l¡'actrivitat política: el tacticisme i els interessos de partit és el que importa, o adobem amb un discurs populista i a enganyar a la gent. És el que van fer abans del 28N pel Penedès, omplin-se la boca de que ells si que farien la Vegueria del Penedès i mentres al Parlament a bombardejar tot el que ERC plantejava: Llei de Vegueries i Àmbit funcional del Penedès, pas previ per poder demanar la Vegueria. CiU, com feia el PP, van mentir sistem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ivan fletxa Avinyó
4 de maig de 2011, 14.05 h

#10 Noi, quina espectacular mostra de demagògia. ERC va votar en contra de l'Estatut, però quan al referèndum sobre l'Estatut va sortir que la majoria de catalans que hi van votar ho havien fet pel "sí", o sigui, que volien l'Estatut, ERC, com a membre del Govern tenia l'obligació institucional de defensar-lo perquè era el que havien decidit els catalans. i amb l'Estatut que ens va deixar en Mas i ZP es podia fer el que es podia fer. Si voleu criticar ERC feu-ho amb arguments seriosos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Joan Vaicaure fletxa Pla de Lleida
4 de maig de 2011, 13.13 h

#2 El cert és que el PSC va votar a favor de les vegueries perquè el projecte inclou la corporació metropolitana, però ,en realitat les vegueries l'importen un rave. És més, importants factotums del PSC (Angel Ros, etc.) sempre s'hi han manifestat en contra i no cal dir en contra de la vegueria del Penedès. Bé, E (ex-ERC) va a votar en contra de l'Estatut i ja vam veure el que van fer desprès: votar a favor de la llei de la dependència i del fantàstic finançament pro-pscero. O sia, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Maite Barceló fletxa Cerdanyola
4 de maig de 2011, 12.07 h

ARC " Quant el burro s'aburreix amb la cua espanta les moscas" Dit de un altre manera, com sou uns incompetens neu buscan "tonterias" que en aquet moment el es meny important per els catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.