directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

25 candidatures competiran per obtenir representació a l'Ajuntament de Barcelona

Al costat dels grans partits, concorren formacions que es plantegen regenerar la classe política

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un total de 25 candidatures aspiren a obtenir representació a l'Ajuntament de Barcelona en les pròximes eleccions del 22 de maig. A més de PSC, CiU, ERC i els seus socis d'Unitat per Barcelona, PP i ICV, candidatures més minoritàries i amb menys ressò mediàtic aspiren a fer-se un forat entre els grans partits. Es tracta de formacions com el Partit Antitaurí contra el Maltractament Animal (PACMA), Solidaritat i Autogestió Internacionalista (Sain), la Barcelona dels Barris, Partit dels Pensionistes en Acció (PDLPEA), passant pels Escons en Blanc, Pirates de Catalunya, el Partit Abre tus Ojos o la Falange Española de las JONS. També s'hi presentaran partits sense representació al ple però si a d'altres institucions, com Ciutadans i Solidaritat per la Independència, així com la CUP i la Plataforma per Catalunya de Josep Anglada.
La CUP es presenta amb Alternativa per Barcelona (CUPAB) i té com a cap de llista Xavier Monge. Es defineix, tal com expliquen al seu programa, com una candidatura independentista, d'esquerres i plural. Inclou sectors polítics anticapitalistes, ecologistes, feministes, defensors del dret a l'autodeterminació i moviments polítics, socials i populars de Barcelona, com Des de Baix.

A l'altre extrem, Plataforma per Catalunya (PXC), ja present a ajuntaments com el Vic, El Vendrell o Olot, proposa expulsar els immigrants il·legals i restringir al màxim la immigració, recuperar el valor de la família i assolir índex de delinqüència fins a arribar a nivells propers a zero. El cap de llista és Miguel Tarín.

Pel que fa Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C's), que té com a cap de llista l'actual portaveu, Jordi Cañas, té com a prioritats la promoció econòmica i de llocs de treball, la lluita contra la corrupció i la igualtat d'oportunitats i qualitat els serveis públics. També, reivindica la llibertat de cada ciutadà a escollir el seu projecte de vida exercit des de la igualtat. Unión Progreso y Democracia (UPyD), que té un escó al Congrés dels Diputats, es presenta com un partit que defensa el model actual de l'Estat sorgit de la Constitució i com una alternativa als ciutadans que "voten a qui els decep". El cap de llista és Julio Antonio Villacorta.

Per la seva banda, Solidaritat per Catalunya, també amb representació al Parlament, presenta Santiago Espot com a candidat. Proposa atorgar a Barcelona "un caràcter i personalitat de capital de l'estat català del segle XXI", convertir-la en "punta de llança de regeneració política i nacional" i treballar pel benestar dels barcelonins, "tant en l'àmbit material con en l'anímic".

Entre les 25 formacions que concorren a l'Ajuntament de Barcelona, també hi ha Partit Antitaurí contra el Maltractament Animal (Pacma), que té com a prioritat la defensa dels animals, la lluita contra el seu maltractament i "el prejudici del qual són victimes pel sol fet de ser una espècie diferent a la nostra". La seva cap de llista és Anna Blanchs.

Una altra de les candidatures és Falange Española de las JONS, encapçalada per Cristóbal Delgado, amb la "pàtria com a única unitat orgànica de convivència i destí comú de tots els espanyols" i acabar amb el bipartidime entre PP i PSOE per, asseguren, "aportar aires nous", com a dos eixos del programa.

A Solidaritat i Autogestió Internacionalista (SAin), amb Jorge Gaya de cap de llista, es declaren "hereus del socialisme obrer que pagava per ser militant, davant el PSOE actual que cobra per ser socialista". Proposen acabar amb la gana al món, l'autor, l'explotació laboral i contra la corrupció política, entre d'altres.

Els ciutadans també podran trobar butlletes del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), amb Glòria Fontcuberta. Es defineixen com un partit de "classe treballadora" i aposten "per l'enderrocament del sistema capitalista i per la victòria de la revolució socialista". També es podrà votar el Partit Republicà d'Esquerra-Izquierda Republicana (PRE-IR), que es defineix com un partit "republicà, federal, laic, radical i d'esquerres" i té com a cap de llista Juan José Martínez.

Pel que fa La Barcelona dels Barris (L.B.B.), formada per veïns del Raval i amb José García com a cap de llista, es proposa 'tornar la paraula a la ciutadania i als barris de la ciutat' i es comprometen treballar per la ciutat i dignificar la política. Els electors també podran trobar el Partit dels Pensionistes en Acció (PDLPEA), que se situa en l'àmbit de la socialdemocràcia i amb la lluita per unes pensions dignes al nivell dels països europeus, l'eliminació de la IRPF en les pensions i per una atenció especials a les d'orfandat, minusvalidesa i viduïtat. El cap de llista és Josep Maria Badiella.

D'altra banda, Escons en blanc-Ciutadans en Blanc (Eb-CenB) es presenta com una alternativa als partits polítics actuals majoritaris i per donar resposta als votants insatisfets i avancen que deixaran l'escó en blanc, buit, per promoure un canvi "tan gran que no podrà ser ignorat" i obligar a canviar els polítics actuals. El seu cap de llista és Ricard Blancafort.

Una altra candidatura és el Partit Humanista (PH), amb Estefania Hernández al capdavant, planteja un projecte polític que "rebutja les falsedats que representen els grans capitals i l'estúpida cultura materialista que ens volen imposar". Reivindiquen una Banca Pública Sense Interès i la Propietat Participada dels Treballadors i el poder decidir sobre grans qüestions.

Pel que fa la formació Pirates de Catalunya (Pirata.cat), encapçalada per Juan Irache, reclama el "dret a dir i decidir" les accions de govern i defensa la privacitat, la societat de la informació i l'accés a la cultura i el coneixement, "requisits imprescindibles per poder viure en llibertat i democràcia".

El partit Família i Vida (PFyV) té la família com a eix principal del seu programa i defensar-la, junt amb la vida, "en l'àmbit del poder legislatiu" i " trobar el marc jurídic en el qual aquests dos valors es trobin protegits". També, s'oposen a l'avortament, a l'eutanàsia i a la pena de mort. El seu cap de llista és Maria Antonieta Casanueva.

Una altra formació present a les eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona és la Unificació Comunista d'Espanya (UCE), amb Natàlia Vara encapçalant la llista. Es proposa enderrocar l'imperialisme i el capital monopolista i construir una nova societat, "en unió amb tots els explotats i oprimits".

Per últim, també es presenten el partit de caire ecologista Els Verds - Grup Verd Europeu (EV-GVE), amb el cap de llista Ignasi Pérez; i el Partido Abre tus Ojos (PATO) i Per un món més just (PUM+J). El PATO, que es presenta per primer cop a l'Ajuntament de Barcelona i té Oscar Escudero com a cap de llista, es dedicarà a "denunciar les falsedats dels polítics" i aposta per la "igualtat, la transparència i la millora de les institucions i els càrrecs públics"; mentre que PUM+J es presenta com una formació que promou la igualtat de gènere, l'educació universal i aposta per un medi ambient més sostenible, a més de la lluita contra les grans malalties, com la SIDA i paludisme, entre d'altres.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Pere fletxa Barcelona
11 de maig de 2011, 10.41 h

Gràcies per descriure amb imparcialitat les 25 opcions que es presenten al ajuntament de Barcelona.Per la resta de mitjans sembla que només es presenten 5 candidatures.

El meu vot anirá pel Partit Republicà d'Esquerra-Izquierda Republicana (www.ir-pre.es)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
5 de maig de 2011, 10.27 h

SOC CULPABLE
Jo fà més de 8 anys que VOTO INDEPENDENCIA, per tant CULPABLE de no estar TAN, TAN, TAN TANTA, TANTA, TANTA cosa bona que ens porten els de fora, GRACIES, GRACIES, GRACIES als que VOTEU POLITICS sino ja estariem MORTS TOTS, de tanta FAENA i tant poc menjar....menjaria cable elèctric? quin gust deu de tenir.... VOTA PARTITS POLITICS I AIXIS ANIREM EN POCS DIES TOTS EN CARROCES D´OR


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.