directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El referèndum d'autodeterminació d'Escòcia, més a prop

Cinc diputats del Partit Conservador estan a favor de convocar-lo

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La sorpresa l'han donat 5 diputats del Partit conservador escocès que estarien disposats a donar un sí en el parlament per a convocar el referèndum d'autodeterminació. Amb aquests 5 vots, ja només en faltarien 15 més perquè l'SNP pogués dur a terme una de les principals propostes del seu programa. Amb aquest fet, la dreta escocesa demostra ser extremadament democràtica i confia en la veu del poble, ja que ells creuen que el referèndum sortirà negatiu i així posaran fi al debat nacionalista.
bandera escocia escoces scotland independentistes
Un jove amb la bandera d'Escòcia

Comparteix
   


Etiquetes
No és una broma. Cinc diputats conservadors, unionistes fins al moll de l'os, volen votar sí al parlament per tirar endavant la iniciativa del Scottish National Party (SNP), el partit independentista escocès. No és que s'hagin tornat independentistes de cop, sinó que creuen que si els escocesos poden anar a votar, decidiran que sí volen seguir formant part de Gran Bretanya i així, posarien fi al debat i als arguments dels independentistes.

Però podria ser que la dreta tingués una doble intenció més obscura. Recordem que l'actual primer ministre Tony Blair no es tornarà a presentar. El relleu el pren l'escocès Gordon Brown. Seria un obstacle molt dur a superar si n'és president i es convoca un referèndum. Més surrealista seria la situació si guanyés el sí i per tant  Gran Bretanya tindria un president estranger. Això, sens dubte afavoreix al candidat conservador David Cameron.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.