directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bildu recorre al Tribunal Constitucional

En poc més d'un dia els magistrats s'hauran hagut de pronunciar

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La coalició de partits Bildu ha presentat aquest dimecres el seu recurs davant el Tribunal Constitucional (TC) contra la decisió del Tribunal Suprem (TS) d'impedir que les seves 254 candidatures es puguin presentar a les eleccions del 22 de maig. Els magistrats del Constitucional disposen de marge fins les 12 de la nit d'aquest dijous per emetre una resolució, moment en què comença la campanya electoral. En el seu recurs Bildu afirma que la prohibició de les seves sicles vulnera els drets fonamentals dels ciutadans.

Comparteix
   


Etiquetes
La decisió recaurà en mans de la Sala Segona del Tribunal Constitucional que està presidida pel magistrat català Eugeni Gay i on hi ha un empat entre magistrats progressistes i conservadors, tot i que el president disposa de vot de qualitat que decanta la balança. El Constitucional s'ha de pronunciar amb celeritat sobre una qüestió que ja va provocar una forta divisió al Tribunal Suprem, on per segona vegada en la història la Sala 61 va emetre un veredicte sense unanimitat amb el vot en contra de sis magistrats que es van oposar a la prohibició de Bildu. El recurs de la coalició es podria basar en els arguments del vot particular d'aquests sis magistrats, que consideren que no es pot afirmar que Bildu formi part d'ETA, com sosté la majoria del Suprem.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
johnny fletxa Barcelona
5 de maig de 2011, 12.28 h

Quins collons !!! Bildu il·legal i la falange fent el que li dóna la gana i anant a fer el ridícul a totes les eleccions com si fóssin uns demòcrates de primera.
En aquest pais el que falta és democràcia real....


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.