directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Homs veu l'enfrontament entre PNB i PSOE per Bildu com una 'escletxa' per aconseguir el fons de competitivitat

El nou escenari podria facilitar que el Congrés espanyol aprovi una moció de CiU instant el govern espanyol a pagar

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Francesc Homs, portaveu del Govern de la Generalitat, ha dit aquest dijous al matí que el deure de l'executiu que representa és 'aprofitar totes les escletxes' que sorgeixin per 'estirar tot allò que sigui d'interès per a Catalunya'. Amb aquestes paraules, Homs planteja com una oportunitat per a Catalunya el nou escenari que s'ha creat al Congrés dels Diputats després del trencament de relacions entre PNB i PSOE arran de la il·legalització de Bildu. Aquest trencament 'podria forçar que el Congrés aprovés' la setmana que ve la moció de CiU instant el govern espanyol a pagar el fons de competitivitat aquest any. I si s'aprova, 'Zapatero podria continuar resistint-s'hi, però ho tindria molt més difícil', ha assegurat Homs.
francesc homs, portaveu del govern, ciu, catalunya ràdio
Comparteix
   


Etiquetes
En clau d'anàlisi política Homs ha explicat a Catalunya Ràdio dit: 'Tenim una dada nova que és que el PNB a resultes de la qüestió de Bildu ha dit que trencava relacions amb el PSOE. Fins ara el PSOE anava salvant les votacions amb el suport del PNB'.

És per això que, al seu parer, el panorama polític 'que tenim podria forçar que el Congrés aprovés' la moció presentada per CiU que s'ha de votar dimecres vinent, 10 de maig, en la qual s'insta el govern espanyol a pagar aquest any els 1.450 milions d'euros que deu al català en concepte de Fons de Competitivitat.

Homs ha advertit: 'Si s'aprova una resolució on es diu que es pagui el que es deu a Catalunya, Zapatero podria continuar resistint-s'hi, però ho tindria molt més difícil'.

El portaveu del Govern ha reblat: 'L'aritmètica té aquestes qüestions. Jo no me n'alegro que vingui d'aquesta manera, però les circumstàncies són les que són. Nosaltres ens devem a la ciutadania de Catalunya. Hem d'estar pendents d'això i aprofitar totes les escletxes per estirar tot allò que sigui d'interès per a Catalunya'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
6 de maig de 2011, 10.03 h

Calleu ja unionistes botiflers i de fireta d'una punyetera vegada. Teniu sort que compteu amb un electorat amnèsic. I tant que sí !!! Un electorat que no recorda la venda il·legal per quatre rals de l'estatutet a ecspana. Un electorat que no recorda que mercès a la vostra col·laboració, el partit Bildu se'n ha sortit pels pèls. Un electorat que no recorda que esteu immersos en un procès de corrupció. Ja està vist a quin país vivim: A València, sembla que no passi res, car no s'han t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 de maig de 2011, 20.33 h

Al PSOE pel temps que li queda d'estar al govern només li cal prorrogar els pressupostos uns quants mesets. Després els de CyU ja s'aclariran amb els del PP :-).


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de maig de 2011, 12.35 h

Les engrunes com tot l'espoli s'ha de donar tant o no el suport del PNV al governant de turno. Prou d'enredar la gent!

Ha segur que el poble Basc esta plorant d'emoció i està agraidisim al gover català donat el suport "TANT CONTUNDENT" a bildu i a la democracia basca,Mostrant un cop mes la gran valentia d'aquest govern i el seu president davant les injusticies democartiques de l'estat Espanyol.
No m'estrana que la gent farta! cada vegada mes vulgui la independencia...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.