Només Romeva i Junqueras són 2.0 després de les eleccions
Junqueras rep 80 respostes a una pregunta feta pel Facebook · Badia baixa el ritme d'apunts al seu blog · Tremosa continua sense tenir-ne
Dels cinc caps de llista catalans a les eleccions europees del 7 de juny, pràcticament només Oriol Junqueras i Raül Romeva continuen fent servir Internet per a fomentar la relació amb els seus electors i fer-los partícips del seu dia a dia a Brussel·les. Una mostra d'això és la pregunta que l'eurodiputat d'ERC Oriol Junqueras va fer dimecres a la seva pàgina del Facebook: 'Per cert... quina comissió creieu que és més important a l'hora d'obtenir la presidència pel nostre grup... indústria? agricultura? transport? comerç exterior? desenvolupament? cultura? drets humans?', que ja han respost una vuitantena d'internautes. Romeva continua amb l'alt ritme d'actualitzacions del seu blog que ja va exhibir durant la legislatura anterior.
A la pregunta de Junqueras sobre la presidència de les comissions, una vuitantena d'internautes citen com a preferibles les de cultura, drets humans, desenvolupament i comerç exterior, i donen les seves explicacions sobre per què consideren més importants unes o altres. Anteriorment a aquesta pregunta, Junqueras havia lamentat haver de passar la revetlla de Sant Joan lluny dels Països Catalans. 'No us oblideu del diputat que teniu a Brussel·les!', s'exclamava. A més a més, continua tenint actiu el seu blog a l'indirecte!cat.L'eurodiputat d'ICV Raül Romeva també es mostra d'allò més actiu tant al Facebook com al seu blog. Explica que l'Europarlament va tornant a la normalitat, amb nous eurodiputats que arriben i d'altres que en marxen, ja sigui pels mals resultats electorals, ja sigui perquè van decidir no optar a la reelecció. I amb un cert deix de suficiència, exposa: 'L'experiència és un grau, ni que sigui per indicar on es troba el Restaurant, o aquella sala de reunions, o la sala de premsa. L'altra incògnita és, en molts casos, amb quin grup, i a quines Comissions i Delegacions treballarem cadascú'.
Baixa l'activitat
Menys actius es mostren Maria Badia (PSC-PSOE) i Alejo Vidal-Quadras (PP). Badia tan sols ha fet tres apunts al seu blog Des del pla país des del 7 de juny. En l'últim, explica que l'han escollida vicepresidenta del Grup Socialista Europeu amb l'encàrrec prioritari de 'millorar la comunicació i la informació dels socialistes europeus amb la ciutadania després dels alts índexs d’abstenció de les darreres eleccions'. També demana als seus electors que li enviïn idees i propostes, per bé que cap internauta ha deixat cap comentari a l'apunt.
Vidal-Quadras només ha fet dos apunts al seu blog Prohibido pisar las flores des del 7 de juny, per bé que en clau espanyola, criticant el govern Zapatero. Utilitza el seu perfil del Facebook per a enllaçar-hi els nous apunts que escriu i, de tant en tant, hi exposa què fa a Brussel·les. En un escrit de dimecres, explica: 'Reunión de los Eurodiputados de la Comisión ITRE con una delegación de trabajadores de Garoña en contra del cierre de la central'.
Tremosa, 1.0
Contràriament, Tremosa és el menys interactiu dels caps de llista catalans a les europees. Continua sense disposar de blog propi i usa la seva pàgina del Facebook tan sols per a enllaçar-hi notícies externes. A més, segons alerta el blocaire Sergi Sabaté, l'eurodiputat ha donat de baixa el seu compte al Twitter, estrenat tot just el 22 de maig. Sabaté reflexiona: 'Conversa, web social i campanya 2.0? Tururú!! Una de les coses que també va passar en campanya fou la prostitució del seu usuari de Facebook, que va passar a ser controlat pel mateix equip de campanya enlloc d’ell mateix'.
CiU manté activa la web de campanya de Tremosa, per bé que no es nodreix de reflexions personals de l'eurodiputat ni de quin és el seu dia a dia a Brussel·les.