directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP obtindria la majoria absoluta a les Balears, segons el CIS

Amb una forquilla d'entre 32 i 33 diputats · El PSOE aconseguiria entre 22 i 23 escons, i el PSM-IV-ExM n'obtindria 3, dos menys que el 2007

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PP de les Balears recuperaria la majoria absoluta a la cambra autonòmica en aconseguir entre 32 i 33 diputats en els comicis del 22 de maig, segons les dades de l'enquesta preelectoral elaborada pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). El PSOE, per part seva, obtindria entre 22 i 23 diputats (el 2007 aconseguí 22 escons). El PSM-IV (actualment aquesta coalició també compta amb ExM), que aquesta legislatura ha format govern amb el PSOE i UM, es faria amb 3 escons, 2 menys que el 2007. Esquerra Unida (EU), que aquest cop es presenta en solitari, aconseguiria un diputat, mentre que Convergència per les Illes (CxI), l'antiga Unió Mallorquina (UM), quedaria fora de l'arc parlamentari.
José Ramón Bauzá, Mariano Rajoy, PP
Comparteix
   


Etiquetes
L'enquesta feta pública pel CIS posa de relleu que tampoc entrarien al parlament balear UPyD, que es presenten per primer cop als comicis autonòmics i liderats per Juan Luis Calbarro, ni la Lliga Regionalista de les Illes Balears, encapçalada per l'exdiputat del PP, Jaume Font.

En relació al percentatge de vots, el CIS estima que el PP obtindria el 47,9% dels sufragis mentre que el PSIB-PSOE aconseguiria el 30,4%. Per part seva, el PSM-IniciativaVerds, que també compta en aquests comicis amb Entesa per Mallorca (ExM) arribaria fins al 6% del vot estimat, mentre que Esquerra Unida, que durant aquesta legislatura ha estat dins el Bloc, aconseguiria el 4,5%. CxI obtindria un resultat d'1,7% dels vots, una xifra insuficient per entrar al parlament, igual que UPyD que arribaria fins a l'1,1% dels vots.

Aquesta enquesta, feta pública pel CIS aquest dijous, s'ha elaborat en base a 1.194 entrevistes realitzades a diferents municipis de les quatre illes i fetes durant un mes, entre el 17 de març i el 17 d'abril.

L'enquesta també es refereix a l'opinió dels ciutadans respecte la gestió del govern balear. El 42,2% dels enquestats considera que ha estat 'regular', el 22,5% la considera 'dolenta', el 14,8% la veu 'bona', el '0,5%' la jutja 'molt bona' i el 8,8% la considera 'molt dolenta'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
7 de maig de 2011, 10.41 h

NO tinc més remei que auto-censurar-m´hi, hair vaig mirar TOTES les TV-s ni en el temps de la "vaca" era tant REQUETEASQUEROSA la TV- FABRICAN BORREGOS en una enquesta que hi feia la pròpia TV, va escomençar en un percentatge de 45 a 55, i cap al final el percentatge era del 15 al 85 aixís en una horreta va "ABORREGAR" el 30% ella soleta....i jo solet em tinc que CENSURAR tot i que tinc que reconèixer que d´extremistes ells em superen però que de molt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.