directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 17:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament insta el TC espanyol a revocar la il·legalització de Bildu

S'ha aprovat a la Junta de Portaveus amb els vots a favor de CiU, ICV-EUiA, ERC i SI, mentre que PSC, PPC i C's s'hi han oposat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La Junta de Portaveus del Parlament ha aprovat una declaració que insta el Tribunal Constitucional espanyol (TC) a revocar la il·legalització de les candidatures de la coalició Bildu a les eleccions municipals. Amb els vots a favor de CiU, ICV-EUiA, ERC i SI, la declaració fa incidència en el fet que és un 'principi cabdal i irrenunciable' de la democràcia que totes les opcions que no emprin o s'emparin en la violència per imposar-se es puguin presentar lliurement a les eleccions per tal que els ciutadans puguin exercir lliurement els seus drets de participació. A més, apunta que 'en cap cas és legítim ni legal' impedir que es presenti a les eleccions una opció política per motius ideològics o d'interès electoral.

Comparteix
   


Etiquetes
La declaració, que havia estat presentada per SI i a la que s'hi van sumar ERC i ICV-EUiA ha aconseguit sortir endavant gràcies al suport 'in extremis' de CiU a la votació que s'ha portat a terme a la Junta de Portaveus del Parlament. Els grups parlamentaris que hi ha donat suport han expressat la seva satisfacció perquè la delcaració deixi clar el suport del Parlament a una candidatura que consideren democràtica.

El portaveu de Solidaritat, Alfons López Tena, espera que el Tribunal Constitucional respecti el mateix criteri que els grups signants del Parlament. 'Només donar suport a l'ús de la violència pot suposar un impediment per presentar una candidatura', ha recordat

La portaveu d'Esquerra, Anna Simó, ha celebrat que 'in extremis' s'ha aconseguit que el Parlament de Catalunya 'digui alguna cosa sobre aquest atropellament a la democràcia que representa la il·legalització de les idees

La portaveu d'Iniciativa, Dolors Camats, ha mostrat la seva 'satisfacció' davant el posicionament del Parlament. A més, ha matisat que aquest arriba en un moment oportú ja que el Tribunal Constitucional ara haurà de posicionar-se davant el recurs presentat per Bildu. Deixar que sortís endavant la candidatura abertzale 'ajudaria a crear una situació de més normalitat democràtica'.

El sí de CiU
El portaveu de CiU, Jordi Turull, ha subratllat que la candidatura de Bildu 'és una de les gran victòries de la lluita antiterrorista perquè rebutja la violència'. 'Hi ha una base social al País Basc que vol expressar-se, i tothom que renunciï la violència s'ha de poder expressar', ha reclamat. 'Ens estranya molt l'actitud del partit socialista'.

Vots en contra de PSC, PPC i C's
El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha justificat la decisió del seu partit, que no ha donat suport a la declaració, argüint que els principis de la seva formació política 'són els de màxim respecte a les institucions democràtiques i el Tribunal Constitucional encara no s'ha pronunciat'. 'No correspon a la junta de portaveus dir a aquest organisme què ha de fer', ha criticat.

La portaveu del PP, María de los Llanos de Luna, veu en l'aprovació d'aquesta declaració 'una violació del principi de separació de poders, ja que qüestiona el contingut d'una sentències del Tribunal Suprem'.

La portaveu de Ciutadans, Carmen de Rivera, no creu que la declaració 'resulti oportuna' ara que el Tribunal Constitucional 'està deliberant'. Sobretot si es té en compte 'que ha quedat demostrat que hi ha membres d'Herri Batasuna que van dins les llistes d'Eusko Alkartasuna'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Santi Vidal fletxa Barcelona
6 de maig de 2011, 00.31 h

Felicitats Bildu !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ivan fletxa Avinyó
5 de maig de 2011, 21.48 h

Em fot l'actitud del PSC (i més després que diguessin en públic que estaven en contra de la il.legalització), però personalment em rebenta més la de CIU, per hipòcrites, ja que si Bildu s'acaba il.legalitzant definitivament, ells tenen part de culpa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de maig de 2011, 21.15 h

Avui hem conegut a tothom!!!!

Avui hem vist com el PSC ha trencat les esperançes de tots i a agafat les tesis mes ultraecspanyolistes del PSOE(la jacona(la de la pressio dels 25 diputats catalans), la rubacalva,Bono..) i s'ha volgut a afegir al grup dels poca cosa en tots els sentits del PP,C's.

Esquerra ja sabeu el que us espera si caieu al mateix parany PSOE lorussista


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.