directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La inversió de l'Estat incompleix l'Estatut

La Cambra de comerç catalana ha trencat el seu silenci

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'esperat estudi de la institució sobre si l'Estat compleix amb el que fixa l'Estatut arriba a la següent conclusió: no. Encara va més enllà i explica que fins i tot que les partides pressupostades per a 2007 són inferiors, en percentatge, a les de l'any anterior. L'Estatut català va establir que la inversió en infraestructures de l'Estat espanyol a Catalunya havia de ser equivalent al pes del producte interior brut (PIB) català en el conjunt de l'economia espanyola, que ara per ara és del 18,8%.
cambra comerç barcelona pressupostios economia
Cambra de Comerç de Barcelona

Comparteix
   


Etiquetes
La Cambra de comerç de Barcelona vol aprofitar l'inici de les negociacions dels Pressupostos de l'Estat per a 2008 per a trencar el silenci que s'havia autoimposat en matèria inversora.

L'esperat estudi de la institució sobre si l'Estat compleix amb el que fixa l'Estatut arriba a la següent conclusió: no. Encara va més enllà i explica que fins i tot que les partides pressupostades per a 2007 són inferiors, en percentatge, a les de l'any anterior. La Cambra reclama al Govern no només que compleixi, sinó que liquidi les diferències, i el seu president, Miquel Valls, repta a Zapatero que tingui un gest de "generositat" envers Catalunya.

L'estudi de la Cambra conclou que la interpretació del Ministeri d'Economia sobre les inversions en infraestructures és "arbitrari" i "restringit en l'aplicació de la llei". Basa els seus càlculs en una "definició administrativa", sota un epígraf d'infraestructures, que es limita a les dels ministeris de Foment i de Medi ambient. Ni una paraula d'inversions en telecomunicacions o coneixement, per exemple. L'Estatut català va establir que la inversió en infraestructures de l'Estat espanyol a Catalunya havia de ser equivalent al pes del producte interior brut (PIB) català en el conjunt de l'economia espanyola, que ara per ara és del 18,8%. El vicepresident segon del Govern, Pedro Solbes, i el conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, asseguren que l'Estat compleix: 3.195 milions d'euros més 250 procedents de la inversió prevista per Renfe. La Cambra, en canvi, sosté que la xifra bona és de 2.958 milions d'euros. I aquesta representa el 13,9% del PIB, cinc punts per sota del pes de l'economia catalana, i a més és inferior al 14,6% de l'exercici anterior, assegura el cap d'estudis de la Cambra, Joan Ramon Rovira. Un estudi anterior de la Cambra va situar en 3.795 milions d'euros la inversió desitjable en 2007.

Aquest estudi va ser un dels elements claus que van portar a Esquerra al Congrés dels Diputats espanyol a no recolzar a Zapatero i no aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Lluis N fletxa Maresme
22 de juny de 2007, 08.11 h

Hi ara ens n'adonem? Recordo fa bastants anys quan el malaurat Trias Fargas parlava de les pessetes que ens fotíen els de Madrid. A cada discurs, debat o intervenció no es cansava de repetir-ho. Què ha passat des de llavors? Qui ens ha defensat davant l'espoli? Qui ens defensa ara? Ningú. No ens podem queixar, tenim el que ens mereixem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.