directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La FaPaC denuncia que s'acumula l'alumnat nouvingut a l'escola pública

Afirmen que la Llei d'Educació no aposta pel sistema públic

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC), Walter Garcia, ha alertat aquest dijous que, en contra de la normativa, s'acumula l'alumnat amb necessitats educatives específiques, principalment immigrant, a determinades escoles públiques. Un fet 'molt preocupant' perquè pot 'generar una fractura social a mig termini'. Són alumnes que han estat 'escolaritzats fora de l'àmbit normal de la nostra societat', critica Garcia. Ara que falten pocs dies per l'aprovació de la nova Llei d'educació de Catalunya (LEC), el màxim representant dels pares dels alumnes ha assegurat que no els agrada el seu 'redactat final'. Segons Garcia, la LEC 'no aposta per l'escola pública'.

Comparteix
   

La FaPaC ha presentat un recurs d'alçada per denunciar aquesta situació, que coneixen a través de 22 de les comissions comarcals d'escolarització, organismes que regulen que la correcta distribució dels alumnes amb necessitats educatives específiques. Deu d'aquestes 22 comissions ha dictaminat que no s'està aplicant 'correctament' la normativa. És a dir, s'estan sobrecarregant algunes escoles públiques amb molts alumnes amb necessitats específiques. Enlloc de distribuir-los proporcionalment entre les escoles públiques i concertades del territori.

El Departament d'Educació va respondre a la federació que no els 'constava' que s'estigués incomplint aquesta normativa, explica Garcia. El 80% de l'alumnat d'aquest tipus es concentra a les escoles públiques, segons la federació. Una mica més del 60% de les escoles catalanes són públiques, un fet que indica, als ulls del president de la FaPaC, que s'incompleix clarament la normativa.

La LEC no agrada a la FaPaC

El redactat final de la Llei és el que 'menys' ha agradat a la federació de pares i mares d'alumnes. Entenen que es 'trenca definitivament' amb la idea de sistema educatiu nascuda sota el paraigües del Pacte Nacional per a l'Educació. El rumb que ha pres el text, i que l'allunya dels interessos de l'escola pública, respon a la necessitat d'adequar-lo a les condicions imposades per CiU. Es tracta d'una llei 'que no aposta per l'escola pública' perquè deixa 'obertes les portes a moltes iniciatives de finançament provades', conclou.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Alèxia fletxa Manlleu
26 de juny de 2009, 13.29 h

Algun politic d' "esquerres" important de Catalunya porta els seus fills a la escola pùblica?...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.