directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern recorda al PSC que ja van votar la moció de CiU al Senat i veu 'desconcertant' que ara l'esmenin al Congrés

Constata que els socialistes busquen una solució per no quedar malament ni amb el PSOE ni amb els votants catalans

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha considerat 'desconcertant' que els socialistes catalans esmenin la moció de CiU quan el text és el mateix que es va votar al Senat i que els senadors del PSC van acceptar. En declaracions a la Ser, ha constatat que el PSC està 'intentant trobar una solució per no quedar malament amb el PSOE i amb els votants de Catalunya'. Al seu parer, estan fent el que han fet sempre. 'Estan més preocupats per nedar en aquestes dues aigües, els equilibris del PSOE i els interessos de Catalunya, i després tots plegats ens en ressentim', ha avisat Homs, que ha preguntat per què s'han de rebaixar les aspiracions des de Catalunya.
artur mas, president, senyera, sant jordi
Comparteix
   


Etiquetes
El PSC ha anunciat aquest divendres que preparen una esmena a la moció de CiU que es votarà al Congrés la setmana perquè el govern espanyol pagui el fons de competitivitat. L'esmena dels socialistes catalans, ha dit, aposta perquè es cobri el fons i per convocar les negociacions bilaterals amb les autonomies per complir els seus compromisos de finançament.

Homs ha considerat 'desconcertant' que el PSC 's'autoesmeni' tenint en compte que el text que es vota al Congrés és el mateix que es aprovar al Senat amb el suport dels senadors de l'Entesa, inclosos els socialistes catalans.

'Em costa molt d'entendre que això sigui posar-se a la disposició del Govern de la Generalitat', s'ha queixat Homs, que ha constatat que els socialistes catalans estan 'intentant trobar una solució per no quedar malament amb el PSOE i amb els votants de Catalunya'.

El que estan fent, ha dit, és el que han fet sempre. 'Estan nedant entre les dues aigües, els equilibris del PSOE i dels interessos de Catalunya, i després tots plegats ens en ressentim', ha apuntat Homs, que ha preguntat per què s'han de rebaixar les aspiracions ja des de Catalunya. 'Per al confort dels socialistes? Això és un absurd', ha criticat.

Homs ha explicat que el Govern està elaborant els pressupostos contemplant els diferents escenaris, és a dir, cobrant el fons o sense cobrar-lo. 'El que segur que no es pot fer i que no es de país seriós, perquè ens portarà contra les roques, és dir 'm'és igual el que cobro que jo gasto el que crec que he de gastar', ha indicat en referència a la petició del PSC d'incloure l'apunt comptable del fons de competitivitat malgrat no tenir la seguretat que es cobrarà. Fer això, al seu parer, és una actitud de 'persona mal criada'.

El també secretari general de Presidència ha lamentat que el govern espanyol, 'lluny de posar-s'hi bé, d'ajudar i d'empènyer, ho regateja tot'. S'ha referit aquí a la comunicació oficial que el Govern de la Generalitat va rebre del Ministeri d'Economia amenaçant l'executiu de portar-lo als tribunals si tira endavant la convocatòria de 1.245 places de funcionaris de mestres.

'El govern socialista de Madrid no ens deixa convocar les places de funcionaris de mestres que havíem plantejat i que els mateixos sindicats ja deien que eren poques', ha explicat Homs. 'Retalleu més, retalleu més, aquests són els missatges reals, constants que ens va enviant el govern espanyol', ha denunciat.

Celebra la sentència sobre Bildu
Finalment, Homs ha celebrat la decisió del Tribunal Constitucional de permetre que Bildu concorri a les eleccions municipals del 22-M. Ha remarcat que el que s'anava a fer 'no tenia cap sentit' i hagués rebut una 'reprimenda de ben segur de les institucions europees'. 'Celebrem que la justícia espanyola hagi posat les coses al lloc que tocava', ha manifestat, tot recordant que el Parlament també es va expressar a favor de la legalització del partit de l'esquerra abertzale.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Enric fletxa Barcelona
7 de maig de 2011, 19.53 h

Al final, com sempre, els del PSC es feràn enrera !! No sigui que els cridin't l'atenció els de Madrid !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.