directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 10:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La candidatura d'Alduy torna a amagar paperetes

Nova polèmica a la primera volta de les municipals de Perpinyà

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una nova polèmica enterboleix el final de la campanya de les municipals a Perpinyà que se celebren després que s'invalidessin les darreres eleccions per frau electoral. Segons una informació de la ràdio France Bleu Roussillon (FBR) recollida per diversos mitjans digitals estatals, una membre de la llista d'Alduy va ser vista i denunciada durant el dia de vot per estar en possessió d'una desena de paperetes de vots que tenia amagades sota el braç. L'incident no va tenir cap incidència ni en la votació ni en l'escrutini. Marie-Claire Mas, va assegurar que sempre recollia butlletes a cada elecció per la seva col·lecció personal i per enviar-les als seus fills que viuen fora.
perpinyà eleccions frau mitjó
Foto: La Clau

Comparteix
   

Reproduïda per diversos diaris digitals francesos, la notícia s'ha convertit, entre ahir i avui, en una 'bola de neu' mediàtica de la qual se n'ha fet fins i tot ressò el prestigiós diari francès 'Le Monde'. En la seva pàgina web, el diari reprèn la notícia recordant que aquestes eleccions municipals parcials són organitzades a conseqüència de l'anul·lació pel Consell d'Estat, aquest mes d'abril, de l'escrutini del març 2008 anomenat 'frau del mitjó'.

Durant l'escrutini, el president d'una mesa, germà d'un company de llista de Jean-Paul Alduy, havia estat sorprès en possessió de butlletes de vots i de sobres amagats dins les seves butxaques i els seus mitjons.Tal com els permet els resultats aconseguits a la primera volta, el candidat de la UMP, Jean Paul Alduy, la socialista Jacqueline Amiel-Donat i el socialista dissident Jean Codognès es tornaran a veure la cara, diumenge que ve, en la segona volta de les eleccions municipals parcials de Perpinyà. Malgrat les diverses crides, inclosa la de la direcció parisenca del Partit Socialista Francès, a desistir-se en favor d'Amiel-Donat, Codognès que està aliat amb els verds i en partit de centredreta Modem, ha decidit mantenir-se, cosa que afavoreix 'de facto' a Jean-Paul Alduy, candidat per cinquena vegada a la reelecció.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.