directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Portabella denuncia que l'Estat espanyol 'ens pren el pèl' i ho exemplifica rapant un simpatitzant

L'alcaldable recorda que la ciutat rep com a capitalitat cultural 3 vegades menys que el Museu del Prado

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Jordi Portabella ha denunciat davant la delegació d'Hisenda a Barcelona que l'Estat 'pren el pèl a Barcelona' i ho ha exemplificat rapant la cabellera a un simpatitzant. L'alcaldable pretenia així il·lustrar el menysteniment de l'Estat envers la ciutat manifestat a través de la carta municipal. En aquest document es reconeix a Barcelona com a capitalitat cultural però la ciutat rep, en virtut d'aquest reconeixement, tres vegades menys que el Museu del Prado. 'Una presa de pèl' ha reiterat Portabella abans de reclamar que aquesta carta es desplegui com pertoca, és a dir establint una relació bilateral entre Estat i Ajuntament de manera que aquest tingui participació directa en els impostos.
rapar, prendre el pèl, jordi portabella, joan laporta, unitat per barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
Jordi Portabella s'ha plantat davant la delegació d'Hisenda a Barcelona per denunciar mitjançant una performance 'la presa de pèl' en què es basa la relació de Barcelona i Catalunya envers l'Estat. Per il·lustrar-ho, el candidat ha rapat un voluntari que assegut sobre una cadira de barberia ha deixat que una maquineta automàtica li anés prenent el pèl.

Segons l'alcaldable, aquesta presa de pèl té diversos exemples entre els quals, dèficits a banda, ha tret a col·lació la carta municipal. Segons l'alcaldable, aquesta no s'ha desplegat en la seva totalitat perquè això comportaria l'establiment d'una relació bilateral Estat ciutat on Barcelona tindria una participació directa en els impostos.

Però el tracte 'discriminatori' de l'Estat també s'exemplifica en que la ciutat rep el mateix tipus de finançament que qualsevol tipus de municipi que tingui 75.000 o més habitants. No obstant, la carta reconeix a la ciutat com a capitalitat cultural però aquest estatus només li permet rebre una quantitat de diners equivalent als que rep el Princesa Sofia i tres vegades menys que el Museu del Prado.

Per això Portabella reclama que es compleixi la carta municipal fent que la ciutat participi directament en els impostos tant directes com indirectes i que es doti a Barcelona d'un percentatge de diners 'significatiu' a nivell de capitalitat cultural. Uns reconeixements que considera encara més legítims si es té en compte que comparat amb Madrid el grau de sanejament de Barcelona és incomparablement més alt.

Trias i el MIT
Portabella també s'ha fet ressò de la voluntat d'instal·lar un centre del MIT a ciutat Meridiana que el seu contrincant, Xavier Trias, ha expressat aquest migdia. Segons Portabella aquesta proposta és decebedora perquè al voltant de ciutat Meridiana no hi ha ni universitats ni empreses privades vinculades de manera que no té el context adequat.

Segons l'alcaldable, 'un dels problemes de la ciutat és la diversitat de propostes que no poden ser realitzades perquè no han estat prou treballades'.

Portabella s'ha congratulat finalment del triomf i la majoria absoluta del 'partit germà' 'Scottish National Party'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Jaume Cusó fletxa Barcelona
8 de maig de 2011, 20.29 h

Tampoc cal fer gaire cas de les propostes que solen fer-se en campanya.
Crec que els candidats s'haurien de deixar de muntar espectacles al carrer i explicar les seves propostes, sóc votant d'Esquerra des que tinc edat per votar però hi ha vegades que crec que ens podrien estalviar aquests números, i això és aplicable a tots els partits, deixem les fricades pels partits freaks, no convertim els partits tradicionals en partits freaks també.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi fletxa BCN
8 de maig de 2011, 16.12 h

#9 No ho és.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9 DrCat Lliga Anticolonial
DrCat Lliga Anticolonial fletxa [object Object]
8 de maig de 2011, 15.34 h

El rapat de la perfomance és el Ramon Carner de la XECNA de les begudes com Almogàver, Rom Colom i whisky Jaume I? Si no ho és ho sembla!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
8 de maig de 2011, 11.31 h

Antoni, Jaume i companyia, quina obsessió "solidaria" per buscar excuses contra ERC i la unitat del sobiranisme. ERC ja no governava amb el PSC quan les consultes, ho sabeu perfectament.
El Portabella pacta amb qui creu que és millor fer-ho en cada moment, sobretot per temes socials ( vosaltres sou d´escoles i hospitals privats, no ? ), i si cal doncs trenca a BCN amb el PSC com ja va fer. La vostra admirada CORRUP-CiU de Durante y Lerida és super super indepe, no ?ERC havia de pactar amb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Antoni fletxa Sants
8 de maig de 2011, 05.02 h

Qui ens pren el pèl és ell, havent votat tots els pressupostos de l'Hereu, havent investit alcaldes del PSOE durant 16 anys a l'Ajuntament.

Sí, els mateixos que van tombar l'estatut al constitucional, els mateixos que van boicotejar la consulta del 10A, etc... AL PODER, GRÀCIES A ELL.

ENGRESCADORA? Quina gresca és aquesta comparsa de polítics corruptes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joanet fletxa Horta
7 de maig de 2011, 21.19 h

FA GOIG VEURE AQUESTA CANDIDATURA I COM ENGRESCA CADA VEGADA MÉS GENT. Avui m' he emocionat veient les candidatures de les Balears, Pitiüses i País Valencià que presenta la gent d' Esquerra i aliats veerds, independents...etc. Gent de totes les edats però sobretot jove i que creuen en el país i estimen aquesta terra i la seva gent.
El gran moviment d'alliberament nacional ja està en marxa, te un nom i el sap tothom : Esquerra i UxB

PS : per cert, unitatxbcn va ésser trending tòpic de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Marc fletxa Tarragona ciutat
7 de maig de 2011, 20.13 h

#4

Jaume, en general estic d'acord amb tu amb que Espanya i Esquerra tenen una actitud molt criticable amb els ciutadans i votants respectivament, però, ¿ho has de dir d'aquesta manera? Em sembla que hauries de tenir una mica més de tacte, noi.

www.cosmos-stoer.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa Barcelona
7 de maig de 2011, 12.15 h

Molt il·lustratiu... Espanya pren el pèl als catalans i E pren el pèl als seus votants.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marc fletxa Tarragona ciutat
7 de maig de 2011, 12.13 h

Doncs jo tinc una pregunta per a Portabella. ¿Teniu la porta oberta a un possible pacte amb el PSC, sí o bé no de ninguna manera?

Em penso que no ens convé per a res el PSC ni a Barcelona ni a Catalunya.

Si fés falta anar a l'oposició, s'ha d'anar a l'oposició. L'ambició per la poltrona pot perjudicar greument el país. A més, no cal oblidar que en l'oposició és on es poden captar els vots dels descontents i apostar per a més en la propera legislatura

No ens podem estar per sempr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carme fletxa Baix Llobregat
7 de maig de 2011, 11.32 h

Les enquestes més fiables del CIS i CEO, ( no les de cal godó-elperiodicu-elmundo...) diuen que Esquerra remunta resultats. La feina que estan fent de mà estesa en temes de Nació a cyu i de suma generosa amb els altres independentistes ens fa confiar altra vegada en el partit d' en Macià.
Molta sort a les llistes del Principat, País Valencià, Illes i Franja : l' única força nacional que ho està fent amb fets del dia dia i no només de paraules de barra de bar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.