directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas recorda al PSC que la 'disbauxa' econòmica d'ara és cosa seva

El president de la Generalitat demana al tripartit que s'acabi la demagògia, el cinisme i la hipocresia

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha contestat les crítiques llançades ahir per l'exconseller d'Economia, Antoni Castells, recordant als socialistes que van ser ells els que van generar 'disbauxa' i no van saber controlar els diners endeutant-se més del compte. 'Arriba un moment que t'exigeixen el pagament del deute i et tenen pel ganyot', ha assegurat. Mas ha insistit en demanar als socialistes que enlloc de criticar el Govern 'paguin el deute' que tenen amb Catalunya, en referència al fons de competitivitat. El president també ha demanat al tripartit que deixi de fer demagògia. 'Els grans defensors de l'Estat del Benestar són els mateixos que s'han deixat 30.000 expedients en un magatzem', ha etzibat.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
En un dinar-míting davant de 800 persones, Mas ha defensat a Tortosa les decisions que el Govern està prenent per sortir-se'n de la 'situació complicada que ens hem trobat'. El president ha rebutjat les crítiques de l'oposició i ha assegurat que 'algú havia de posar ordre i fer els deures perquè si seguíem amb aquesta disbauxa el resultat és caure pel precipici'.

'Algú es pensa que a algun governant enlloc d'inaugurar coses li agradar fer els deures estalviant? Però algú ho havia de fer i ho hem de saber explicar', ha demanat als 52 alcaldables que CiU presenta a cadascun dels pobles i municipis de les Terres de l'Ebre. En referència a les crítiques que estan rebent aquestes decisions del Govern, Mas ha qualificat de 'curiosa' l'actitud que estan tenint els socialistes. 'Aquells que ens critiquen i que van fer el que van fer, són els mateixos que governen Espanya i es dediquen a donar-nos lliçons. També té nassos. Enlloc de criticar el que haurien de fer és pagar els deutes que tenen amb nosaltres', ha afegit.

En aquest punt, el president s'ha referit a l'intent del govern espanyol de no deixar convocar places de mestres a la Generalitat. 'Enlloc de criticar, el que haurien de fer és posar-se al costat perquè Madrid no ho impedeixi', ha reclamat.

Així, ha reclamat al tripartit que deixin de fer demagògia retraient-los els 30.000 expedients de la Llei de dependència que s'han trobat sense tramitar. 'Prou demagògia, cinisme i hipocresia', ha reblat.

Missatge d'optimisme

En el míting central que CiU ha celebrat a les Terres de l'Ebre en el primer cap de setmana de campanya electoral pel 22-M, Mas ha volgut transmetre també un missatge d'optimisme davant la situació econòmica actual. 'Encara que sembli difícil, el país està preparat per aixecar-se. Durant la història hem viscut moments molt delicats i ens hem aixecat. No dubteu que ens aixecarem ara que tenim més instruments per fer-ho', ha afegit.

En clau territorial, Mas ha demanat als electors que van fer confiança a CiU el 28-N ho tornin a fer ara el 22-M. 'Si passa això, el resultat serà espectacular, i sabem que no és fàcil perquè el moment i les eleccions són diferents', ha manifestat. Amb tot, el president s'ha marcat el repte de guanyar a les quatre capitals de comarca de les Terres de l'Ebre, on actualment tenen dues alcaldies: la d'Amposta i la de Tortosa. 'Fa quatre anys en condicions difícils vam aconseguir dos de quatre alcaldies, una ja la teníem que era la d'Amposta, però amb Ferran Bel vam aconseguir recuperar la de Tortosa', ha recordat.

Abans del dinar-míting celebrat al pavelló del Temple de Tortosa, Mas també ha participat en un altre acte electoral a Deltebre (Baix Ebre), presentant la candidatura de Lluís Soler.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
mario fletxa bcn
9 de maig de 2011, 23.10 h

Com pot tot un President caure tan baix, primer que es provi que els expedients són el que diuen, sinó a la gàbia a posar els ous !
Sr. mas m'ha decebut tan que no penso creure amb vostè mai més, no és digne de ser el meu president, ni dels catalans, que titlla de babaus.
Només serveix per fer bonic i encara, el temps el deformarà i més aviat del que es pensa, i es convertirà amb el gripau que porta de mascota.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
bacus fletxa barcelona
8 de maig de 2011, 22.39 h

2.882.424 (000.000) peles (sense inflació)

el deficit de la generalitat al 2003 administrada per ciu era de 2'8 bilions de peles amb B de burro i burros al estil europeu 1 milió de milions i no del americà 1000 milions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
bacus fletxa barcelona
8 de maig de 2011, 22.34 h

""L'auditoria, que ha estat presentada davant de la Comissió d'Economia del Parlament, ha augmentat el deute total de la Generalitat -financera i d'organismes públics afins- fins a 17.364 milions d'eruos, que suposen un 12% del PIB i un augment del 17% sobre la xifra anterior."""

http://www.3cat24.cat/noticia/65904/altres/Lauditoria-encarregada-per-Castells-revela-un-deficit-de-1177-milions-deuros-el-2003

tot el dèficit no és del tripartit, 17.364meur al 2003 són dels governs de CiU on m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de maig de 2011, 21.00 h

Nomes s'en pot dir ridicul i fer el pena... Ha suposo que les subencions les tornareu oi?? A mi que no em toquin ni un duro mes!!! FOra Escanya!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de maig de 2011, 20.40 h

Que mas avui de festa de la feria d'abril amb un bon pesic que li heu donat, Que no estavem sense diners?? I despres no teniu el pebrots de subvencionar continuar les iniciatives de Cinema catala, aules d'acollides, etiquetatges catalans...

O retallades per tothom o per ningu!!

Independencia!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.