directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Francisco Camps recupera el fantasma del transvasament de l'Ebre

En el debat televisiu entre candidats amb representació a les Corts Valencianes

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El candidat del PP a revalidar la presidència de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha recuperat aquest divendres la reivindicació del transvasament de l'aigua de l'Ebre durant el debat de política general televisat a Canal9 entre els quatre aspirants de les forces representades a les Corts Valencianes. Camps s'ha compromès a defensar la infraestructura tot assegurant que 'l'Ebre llença tanta aigua al mar cada dia com una dessaladora podria aconseguir d'aigua de qualitat dolenta durant tot un any'. En el torn final de conclusions, el candidat socialista, Jorge Alarte, ha dit que el candidat del PP 'menteix sense rubor' ja que 'ni ho porta al programa perquè Rajoy li va dir que no'.
ebre aigua transvasament
Comparteix
   


Etiquetes
Francisco Camps ha tornat a recuperar la reivindicació del transvasament de l'aigua de l'Ebre cap al País Valencià durant el debat electoral que Canal 9 ha emès aquest divendres a la nit entre els quatre candidats de les formacions representades a les Corts Valencianes: PP, PSPV-PSOE, Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i Coalició Compromís (Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa, Verds).

Durant l'apartat dedicat a infraestructures i medi ambient, el candidat del PP ha dit que 'l'Ebre llença cada dia al mar tanta aigua com una dessaladora podria aconseguir en un any d'aigua de qualitat més dolenta'. Camps s'ha compromès a defensar 'aquesta reivindicació dels valencians' al igual que altres transvasaments entre el Xúquer i el Vinalopó així com el Tajo-Segura.

El president del PP valencià ha assegurat que 'Zapatero ens va paralitzar el transvasament de l'aigua de l'Ebre' i que el seu govern ha estat 'el que més aigua reutilitza de tot l'Estat'.

Durant el torn final de rèpliques, el candidat del PSPV-PSOE, Jorge Alarte, s'ha referit a la qüestió incloent-la en el capítol de 'mentides' de Camps. El secretari general dels socialistes valencians ha dit que 'ens parla de l'Ebre i ens ha mentit sense rubor perquè no ho porta al programa ja que Rajoy no li va deixar'.

Moments abans, durant la seva exposició, la candidata d'Esquerra Unida, Marga Sanz, havia al·ludit a la 'demagògia' que el govern valencià feia amb les qüestions hídriques.

La connexió d'alta velocitat amb Madrid, corredor mediterrani i AP7 gratuïta

La connexió d'alta velocitat amb Madrid i el corredor mediterrani també han centrat l'apartat d'infraestructures i medi ambient. Tant el candidat socialista Jorge Alarte com el popular, Francisco Camps han intentat fer seva l'arribada del TAV a València el passat desembre.

Alarte ha defensat els compromisos acomplerts pel govern espanyol amb el País Valencià, com el TAV, l'ampliació de l'aeroport d'Alacant o l'autovia central valenciana. El candidat del PSPV-PSOE ha dit que el seu nou compromís ara és el que corredor mediterrani sigui una realitat i un instrument per sortir de la crisi i crear ocupació.

El candidat de Compromís, Enric Morera, ha criticat infraestructures com el polèmic aeroport de Castelló i ha dit que calen infraestructures segures per tal que no torni a passar un accident com el del metro de València de l'any 2006 en el qual varen morir 43 persones. Sobre el TAV ha lamentat que aquest s'hagi fet sense estudi ambiental i ha reivindicat connexions ferroviàries que vertebrin el territori valencià.

Morera també ha demanat la supressió dels peatges a l'AP7, 'els valencians no som un poble de peatge, nosaltres ho varem proposar i no varen voler aprovar perquè de vostès manen els poderosos', ha dit. El secretari general del Bloc també ha criticat la pròrroga d'activitat de la central nuclear de Cofrents recentment aprovada pel govern espanyol.

Durant la seva intervenció, Camps també s'ha referit al TAV i ha dit que continuarà reivindicant la seva arribada a Alacant i Castelló així com el corredor del mediterrani. El candidat del PP ha assegurat que també està a favor d'una AP7 gratuïta i ha recordat que el seu govern està finalitzant la construcció de l'autovia central sense peatge entre València i Alacant per l'interior.

La coordinadora d'EUPV ha dit que el model d'infraestructures i medi ambient valencià és 'obsolet' i 'depredador' amb el medi ambient, assegurant que PP i PSPV-PSOE tenen el mateix model de desenvolupament. Sanz també ha criticat el model de gestió de residus, insinuant que provoca casos de corrupció com Brugal, i ha exigit el tancament de la central nuclear de Cofrents i la no instal·lació del magatzem nuclear a Zarra.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Cesc fletxa València
9 de maig de 2011, 23.38 h

Va ser extrany vore q l'únic q reclamà el corredor mediterrani va ser Camps.
Tranquils q el transvassament de l'Ebre no el faran: ja han començat amb el del Xúquer i s'estan construïnt moltes dessaladores.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
9 de maig de 2011, 20.45 h

A Alacant tenen previst fer camps de golf a manta, ja que es podrà urbanitzar i confien que com que governarà el P.P. per majoria absoluta, faràn el tresvassament. Resumin, els catalans que votin al P.P. Ho tenen clar, a veure on aniran a queixar-se.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Ma. fletxa Terrassa
9 de maig de 2011, 10.17 h

Es clar, com preveu que el PP guanyarà les properes eleccions nacionals per majoría absoluta, ja prepara el terreny per una acció de força arengant a la població per exigir-ho.
Pobre Catalunya, estem sols davant del enemic espanyol sigui del color que sigui, amb infiltracions dins el nostre país que ens deixen en total minoría.
Davant d'això, només ens queda una solució, la INDEPENDENCIA urgent abans que ens deixin arruïnats i caminant per la via de l'Exode.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.