Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu pretenen fusionar-se i conviden a la unió a Caixa Manresa
L'entitat del Bages sembla ser que ha refusat l'oferta · Des de Madrid diuen que és responsabilitat de la Generalitat · Es convertiria en la vuitena entitat de l'Estat
Ens trobem davant d’una operació a gran escala a nivell català d’entitats financeres per fer un pas endavant per a superar la crisi: les caixes d'estalvis de Sabadell, Terrassa i Manlleu negocien la seva fusió, on també han convidat a l’acord a Caixa Manresa, en una operació que donaria lloc a la vuitena entitat d'estalvis a l’Estat espanyol en el rànquing ja que entre les quatre sumarien uns actius superiors als 33.400 milions d'euros. Les converses, que es troben en una fase molt avançada, van començar fa ara dos mesos i conten amb l'aval del Departament d´Economia de la Generalitat i del Banc d'Espanya. Els contactes culminaran en els pròxims dies, quan el projecte sigui presentat de forma oficial al Banc d'Espanya.
Que se n'encarregui la GeneralitatLa vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha recordat aquest divendres que les caixes Sabadell, Terrassa, Manlleu i Manresa, que negocien la seva fusió, no han demanat ajudes públiques ni s'han acollit al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) que ha aprovat el govern espanyol, i per tant, en la mesura que es tracta d'una operació privada, serà la Generalitat la que hagi d'opinar sobre l'operació. En tot cas, ha assenyalat que les quatre entitats 'sempre disposaran de l'ajuda del Banc d'Espanya per a tot el que pugui suposar orientació en aquest procés'.
Caixa Manresa diu que no
Caixa Manresa considera que un eventual procés de concentració entre entitats d'estalvi a Catalunya no hauria de basar-se només en guanyar dimensió perquè el resultat 'no seria un projecte empresarial sòlid'. En aquest sentit, l'entitat que dirigeix Feliu Formosa ha volgut desmarcar-se de les informacions periodístiques que situen l'entitat de la capital del Bages al capdavant d'una fusió amb les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu, i que donarien lloc a un grup financer amb actius financers superiors als 33.400 milions d'euros. L'entitat ha assegurat que 'continua creient' en l'actual model de caixes a Catalunya.
PSC i CiU, a favor
Aquest eventual acord té l'aval del Departament d´Economia de la Generalitat, que dirigeix Antoni Castells, del Banc d'Espanya i també de l'opisició: El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha celebrat aquest divendres que 'hi hagi en marxa converses de quatre entitats financeres' –sobre tot de tres- que 'prenen la iniciativa i s'anticipen a unes dinàmiques que poden acabar sent negatives per a elles mateixes'. 'Celebrem que hi hagi converses de les quatres caixes', ha dit, tot i que ha admès que no coneixia el detall d'aquestes. 'Estaria bé que si unís alguna caixa més', ha afegit.