directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao demana 'unitat i contundència' als partits catalans davant Zapatero

Ara que s'acosta la recta final pel finançament

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha demanat aquest dissabte a les forces polítiques catalanes un esforç per mantenir, en aquesta possible recta final en la negociació del finançament, 'la unitat, la energia i la contundència' davant el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. El republicà ha lamentat 'l'espectacle' dels partits catalans durant el debat de sostre de despesa per al 2010 d'aquesta darrera setmana, on l'abstenció de CiU i ICV i el vot favorable del PSC, van impedir donar  el 'toc d'atenció' necessari a Zapatero. Segons Ridao, al Congrés calia llançar un 'correctiu' al Govern espanyol per tal que inclogués en el sostre de despesa els recursos necessaris per al finançament català.

Comparteix
   

El Congrés dels Diputats va aprovar aquest dijous els objectius d'estabilitat pressupostària de l'Estat per al 2010, pas previ del debat de pressupostos. CiU i ICV van facilitar el tràmit amb dues abstencions crítiques, però el text toparà amb un veto del PP al Senat i el PSOE haurà de buscar suports sòlids per aprovar-lo de nou al Congrés amb majoria absoluta (176 diputats), tal com estableix el reglament.

Encara en relació amb el nou model de finançament català, Ridao ha lamentat que les negociacions no avancin 'suficientment', i que malgrat l'aportació 'd'una mica més de recursos' per part de l'Estat, la negociació al voltant del model no acanvi. En aquest sentit Ridao ha demanat al govern espanyol 'una mica més d'esforç i imaginació' per poder resoldre satisfactòriament la negociació.

Ridao ha demanat novament al govern de Zapatero que 's'aprimi i alliberi recursos en favor de les comunitats autònomes', i també que augmenti el seu nivell d'endeutament. Segons ha assegurat Ridao, l'Estat encara té 'marge' per a endeutar-se i ha insistit que només amb un punt més de dèficit aconseguiria alliberar una mica més de 10.000 milions d'euros, que sumats als 9.000 milions ja plantejats per la ministra d'Economia espanyola, Elena Salgado, donaria satisfaria les pretensions catalanes en matèria de finançament.

Recurs d'inconstitucionalitat contra la reestructuració de bancs i caixes

Ridao ha insistit en el posicionament contrari del partit davant el nou Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres, que donarà suport a bancs i caixes en dificultats i que limita els poders de les Comunitats Autònomes en favor del Banc d'Espanya. Segons Ridao, aquesta reestructuració passa per sobre de les competències de la Generalitat en aquesta matèria i 'posa en qüestió' el model català de caixes, que juga a Catalunya un paper de funció social i també d'equilibri territorial, segons ha dit.

En aquest sentit, Ridao ha reiterat l'oposició del partit a la convalidació d'aquest Decret llei i ha demanat novament a la Generalitat que estudiï la interposició d'un recurs d'inconstitucionalitat.

Ridao ha assistit aquest dissabte a la inauguració del primer fons institucional especialitzat en lesbianes, gais, bisexuals i transexuals que ha comptat amb la presència de la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Alèxia fletxa Manlleu
28 de juny de 2009, 11.26 h

Però si vosaltres esteu de lo més units amb en Zapatero!. Si gràcies a vosaltres, no necessita possar-se vermell i haver de fer pactes a la basca per assolir totes les institucions politiques de Catalunya!...de qué ens estas parlant, Ridao?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.