directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Portabella proposa remodelar les places Urquinaona, Catalunya i Universitat

L'alcaldable aposta per reduir el cotxe privat i amabilitzar a escala humana el centre de la ciutat

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El cap de llista d'Units per Barcelona, Jordi Portabella, considera que el centre de la ciutat necessita una revisió perquè sigui acollidora i perquè els vianants es trobin més còmodes. Per això ha proposat remodelar des de la plaça Urquinaona fins a la plaça Universitat: 'El centre de la ciutat s'ha de caracteritzar per ser acollidora perquè els ciutadans s'hi trobin còmodes. La plaça Catalunya és un nus de nodes de comunicació en la què és més fàcil perdre't que trobar-te. La plaça Universitat és un bolet descontextualitzat i Urquinaona està mal resolta des de fa temps fins al punt que s'ha perdut una plaça'. 
Portabella ha recordat que el PSC i ICV van rebutjar la proposta que el grup d'Esquerra va presentar a l'Ajuntament per estudiar la possibilitat de reduir el cotxe privat en episodis de contaminació atmosfèrica: 'Defugir els reptes de futur és una pèrdua d'oportunitats perquè és no afrontar la realitat'.

Més facilitats per adquirir una T-Jove

Portabella aposta en aquest sentit per afavorir l'ús del transport públic i per això s'ha compromès a 'buscar la manera que els joves de la franja de 12 a 14 anys que en aquests moments no tenen coberta cap targeta puguin afegir-se a un abaratiment del bitllet'. Sobre la T-Jove, l'alcaldable ha proposat que es pugui pagar aquest tipus de bitllet 'fraccionadament de manera que si se'ls extravia la targeta que han hagut de pagar per endavant no tinguin tanta pèrdua'. Pel que fa a la resta de bitllets sí que s'ha mostrat pessimista sobre la possibilitat que es puguin abaratir els viatges en suburbà. També parlant del metro ha apostat perquè 'funcioni de divendres a diumenge tota la nit non-stop'.

La Rambla com símbol de prestigi de la ciutat

Sobre la Rambla, el líder d'Units per Barcelona té la intenció que tornin a ser un carrer d''orgull i de prestigi de la ciutat; símbol i lloc de referència d'una ciutat que mira cap al coneixement i la sostenibilitat'. Per això les ha a un model de mobilitat sostenible 'baix en carboni, on es persegueixin els trilers, es busqui la manera de solucionar el tema dels top-manta perquè si bé és gent que intenta guanyar-se la vida no es pot permetre la competència deslleial al comerç, i es deixi de fer demagògia amb les parades d'ocells perquè fa més d'una dècada que incompleixin l'ordenança, que va votar tothom'. Portabella ha explicat també en referència a la prostitució que 'qualsevol activitat que acabi generant exclusió ha de ser regulada perquè el que no podem permetre és que l'espai públic es privatitzi per ningú ni per cap activitat. L'espai public és de tots que no vol dir que sigui de ningú. Per això es va fer l'ordenança de civisme, per evitar el monocultiu de cap activitat'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
10 de maig de 2011, 17.35 h

#7 Home, si remodelar places té quelcom que veure amb la ètica, m'ho expliques. Si té que veure amb l'estètica, pot ser si, però tot és opinable. Quantes vegades s'han remodelat? Pot ser cada cop que algú hi ha volgut guanyar diners (és clar que em refereixo als de la construcció, o que us heu pensat?). Els meus nets son més macos, exixerits i espabilats que els del altres. Els teus, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi Ferrer fletxa Barcelona
10 de maig de 2011, 15.27 h

És cert, el terme adequat és "La Rambla".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
borinot fletxa barcelona
10 de maig de 2011, 11.20 h

"Remodelar" significa treure les magnífiques alzines de la plaça Catalunya, el mosaic, els frondosos arbres de la Plaça Urquinaona i vonvertir-ho tot com es fa actualment, que és molt ciment i poc verd.
A Europa, cada vegada que remodelen un carrer o plaça, fan el projecte en funció dels arbres que hi han. No els treuen. Això (a més que no els poden) explica que els arbres allà siguin més grans i macos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa bcn
10 de maig de 2011, 10.27 h

Apa apaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, no són propostes a curt termini és la visió de com es vol una ciutat, una ciutat per la història, per la gent perquè se senti orgullosa de ser la Capital d'un estat que encara està per fer i que centenars de persones ja l'estant preparant, uns en actitud cultural, altres en actitud social etc. Només em de llegir del missatge el que volem veure? els que vivim a Barna, no pot ser que no ens agradi una ciutat ètica i estètica, només els analfabets de torn p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
10 de maig de 2011, 10.26 h

Semblen no rics redecorant el piset perquè els sobren els diners. No tenen millor idees? Mira que n'hi ha de coses per fer, i ells pentinant el gat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
MARC-SABATES.COM fletxa Barcelona Catalunya //*//
10 de maig de 2011, 10.16 h

Endavant Unitat per Barcelona //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 de maig de 2011, 09.46 h

-la Rambla. No 'les Rambles'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jacob fletxa Tortosa
10 de maig de 2011, 08.38 h

Remodelarem places, Barcelona és solvent, la ciutat dels millors... ningú dirà res amb una mica de cara i ulls? No se, potenciar o portar alguna empresa important, potenciar un sector en expansió... que se jo, les promeses permeten dir qualsevol cosa. Un Silicon Valley a l'Hospitalet i feina per 20.000 enginyers? Imaginació, no cal parlar tant de regular xorrades. http://vaderiure.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep Ma. fletxa Terrassa
10 de maig de 2011, 08.23 h

Amb eixa mentalitat de'n Portabella, jo ja en tinc prou per no votar-lo. Si tothom exercís la seva sobiranía amb el vot i fiscalitzés a aquests polítics impresentables, al final potser sí que faríem neteja i la ètica i la moral s'asseuríen en els escons de l'administració pública.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Ma. fletxa Terrassa
10 de maig de 2011, 08.20 h

Apa, apaaaaaaaaaaaaaaa.
Obres i més obres supèrflues, especialment en època de crisi econòmica i en la situació d'espoli del nostre país.
No hi ha necessitats més urgents? Com es pot pensar en eixos moments en obres "d'adornament" de la ciutat?
Em faig creus del nivell de "frikisme" d'alguns polítics, especialment els d'esquerres. Bé, suposo que l'atractiu de les "comisions" que s'embutxaquen per les obres deu ser una temptació irresistible. I al poble que di donin pel ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.