directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 11:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat comprarà ordinadors 'made in Catalunya' per estimular el sector de les TIC

'Si és de qualitat i és de casa, ha de tenir prioritat'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Govern de la Generalitat prioritzarà comprar ordinadors fabricats a Catalunya per estimular el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) del país, segons ha avançat el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, el republicà Jordi Bosch, en un apunt al seu bloc. Ha dit que faran 'tot el possible' perquè els ordinadors i perifèrics que hagi d'adquirir la Generalitat en un futur 'siguin de la màxima qualitat i portin el made in Catalunya'. Per Bosch aquesta mesura ha de ser un 'bon estímul anticrisi' que afavorirà les pimes del país. 'Si és de qualitat i és de casa, ha de tenir prioritat', afirma Bosch fent referència al 'nou criteri' de la secretaria.
Jordi Bosch, Telecomunicacions, Ausàs
Comparteix
   

'Cada pime catalana del sector que abaixa la persiana és un problema de caràcter humà però alhora empobreix el país en talent i en projecció de futur', afirma Bosch. 'Si des de les administracions no ens cansem de repetir que cal un canvi de model productiu, cal començar a portar-ho a la pràctica', exposa. Diu que la iniciativa de prioritzar la compra de maquinari informàtic (hardware) a les empreses del catalanes contribuirà a 'fer país i a situar Catalunya en el mapa de les nacions capdavanteres d'Europa del segle XXI'.

Aquesta mesura forma part d'una nova política de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació basada en la creença ferma 'en la qualitat i l'excel·lència que el sector d'aquí' els pot oferir. 'Si és de qualitat i és de casa, ha de tenir prioritat', afirma Bosch fent referència al 'nou criteri' de la secretaria.

Apropar les empreses als concursos públics

Comprar ordinadors 'made in Catalunya' no és una mesura aïllada. El 19 de juny passat la secretaria va presentar l'ampliació de tres a quinze els lots d'adjudicació de serveis tecnològics en un acte que va reunir més de 100 empresaris del sector al Caixafòrum. Aquesta nova distribució del pastís d'aquest tipus de serveis implica 'multiplicar les opcions de les empreses catalanes del sector a presentar-se als concursos públics'.

Segons explica Bosch 'com més gros era el paquet de serveis que s'havien de cobrir, menys eren les companyies d'aquí que tenien capacitat per portar-ho a terme i, normalment, només hi acabaven accedint les grans multinacionals'.

El nou model, que substitueix el vigent des del 2005, comptarà amb un import superior als 40 MEUR l'any. Hi haurà tres lots dedicats a l'atenció a l'usuari, seguretat i gestió de processos, nou d'explotació de sistemes, un de xarxa, un de correu i un més d'infraestructures CPD (Centre de Processament de Dades).

'No és una mesura proteccionista'

Bosch assegura que l'ampliació dels lots no és una mesura 'proteccionista' sinó 'ben al contrari'. Segons ell, generarà 'competitivitat entre les empreses catalanes per estimular-les' Aquest fet diu que farà 'que competeixin entre elles per oferir els millors serveis de què són capaces al Govern del seu país'. Una competitivitat que, a parer seu, 'comportarà especialització de moltes d'elles' i que farà 'que tinguin un client d'unes dimensions importants que els generarà' un volum notable de feina.

Aquest augment de la productivitat serà sinònim, segons Bosch, de 'creació de riquesa' i 'nous llocs de treball' . Afirma que suposarà 'posar unes bases sòlides per fer més fort el sector de les noves tecnologies'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
29 de juny de 2009, 16.19 h

Ho trobo una iniciativa encomiable!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de juny de 2009, 10.04 h



Ja era hora! Només han trigat trenta anys. I ho ha hagut de fer ERC, perquè Convergència no ho va fer i el psoe que governa ara només es preocupa d'espanya i no dels treballadors catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.