directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC acusa el PSC de prioritzar els interessos del PSOE als de Catalunya

Ridao diu que les pretensions del govern espanyol són un 'insult' als ciutadans catalans

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu parlamentari d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha acusat aquest dimarts el PSC de prioritzar els interessos del PSOE als de Catalunya i ha assegurat la pretensió de l'Estat espanyol que la Generalitat retalli el 20% del seu pressupost després de negar-se a pagar el fons de competitivitat és un 'insult' als catalans. Ridao ha lamentat que el PSC no s'hagi sumat al front comú al Congrés i 'defensi una cosa a Catalunya i una altra a Madrid', però ha recordat també que CiU ha aprofitat la conjuntura de la campanya electoral per 'deixar en evidència' els socialistes catalans.
joan ridao, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
Ridao ha lamentat que el PSC no s'hagi sumat a un front comú de les formacions catalanes a Madrid i finalment prioritzi la defensa dels interessos del PSOE i del govern espanyol al Congrés dels Diputats a les necessitats del país i el compliment de la Llei. Segons el portaveu d'ERC ha quedat demostrat que els socialistes catalans 'no defensen sempre ni amb la mateixa intensitat' els interessos de Catalunya i que emeten discursos diferents a Barcelona i a Madrid.

'Avui el PSC està entre Espanya i la paret i continua defensant els interessos del PSOE' ha sentenciat Ridao emulant el titular d'un rotatiu català. No obstant això ha demanat a CiU que aposti per una sortida negociada que permeti convocar la Comissió Bilateral i ha apuntat que la Federació ha aprofitat la campanya electoral per deixar en evidència el PSC al Congrés dels Diputats.

El portaveu d'ERC ha assegurat que la crisi té un doble rostre a Catalunya: d'una banda la rebaixa dels ingressos del Govern, i de l'altra 'l'asfíxia' del govern espanyol. Per aquest motiu ha reclamat al govern espanyol que 'pagui' el fons de competitivitat a Catalunya i 'deixi de carregar el mort' i de 'centrifugar' el dèficit de l'Estat a les CCAA.

En aquest marc  ha ironitzat sobre la 'asimetria' d'un fons de competitivitat que segons ha apuntat el govern espanyol paga segons els anys i si li va ve per quadrar el seu dèficit.

Segons el portaveu d'ERC, amb la seva negativa a transferir els diners a Catalunya el govern espanyol no tan sols incompleix el sistema de finançament sinó que fa cas omís als mandats parlamentaris que l'insten a fer efectiu el pagament. A més, ha recordat, l'executiu de Zapatero 'continua cridant a l'ordre a les CCAA i en el cas de la Generalitat suggereix que retalli el doble, cosa que per als catalans és insultant', ha sentenciat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
mario fletxa bcn
12 de maig de 2011, 12.14 h

Ai !que dura és la ceguesa i la sordesa. Què hi farem, algun dia algú veurà la llum i hi sentirà música celestial, però ja no hi serà a temps i es destruirà una part del meu estimat i petit PAIS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
11 de maig de 2011, 21.02 h

Benvolgut Sr Ridao, com es posible que fins ara no ho eu vist?? No sera que os a ¨tirat¨mes els carrecs que no pas el Pais?? Qina ocassio perduda la del CIU+ERC= CAT ja hos en penedireu


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
joan fletxa Figueres
11 de maig de 2011, 12.05 h

Per cert, si de debó estimem la nostra llengua i no ens sap greu dedicar-hi hores a estudiar-la, hauriem de saber que nosaltres no diem "mai tornarà a votar" sinó "mai NO tornarà a votar". La nostra llengua és així, i menysprear-la no sembla pas ser indici de gaire amor a la catalanitat, no us sembla?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
joan fletxa Figueres
11 de maig de 2011, 12.02 h

Jo mai més no tornaré a votar ERC, perquè els consideros més enemics de Catalunya que el propi PP, dèia un amic meu "no gaire eixerit". Criticava més ERC que no pas les mil i una potades (de pota) provinents de Madrid. I és que els catalanets som així: molta llana al clatell i poca reflexió. Ens ho han contagiat els imperialistes castellans.

Critiquem la classe política quan en realitat qui actua pitjor no són ells, sinó el mateix POBLE CATALÀ, que amb una excusa o una altra, pre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de maig de 2011, 16.33 h

No em dirás que fins ara no te n'havies adfonat, oi Ridao?.

És que aixó de que els P$OElerrouxistes prioritzen els interessos del P$OE (o sigui, els seus) avants que els de Catalunya, alguns fa molt de temps que ho sabem. Per cert, que vosaltres, donant-lis suport fent tripartits en sou complices necessaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.